C-kull født 20. november 2007

Rago 10 - 11 månder

Rago har vært på jakt i høst. Mange fine turer sammen med matfar Morten Dahl. Rago ble stukket av jordveps den ene dagen og hovnet opp kraftig i ansiktet, men neste dag var han i fullt jaktmodus igjen. Se flere bilder under "bilder".
Rago tar en velfortjent pause under høstens jakt.

Chira 10 månder

I helga har Chira og eier Inge Kristiansen vært på sin første jaktprøve. Hun stilte på Steinfjellprøven og fikk 2uk på første prøvedagen. Chira ble også prøvens beste uk hund og fikk 15 kg Hills hundefor. Ellers må det nevnes at dette er Inges første hund, veldig bra gjort å få 2uk bare 10 måneder gammel. Det var lite med ryper og kjempflott at hun tok vare på sin sjanse. Kun fem premier på hele helga, så det var en kjempeprestasjon. Gratulerer og lykke til videre.
Inge henter premien.

Caesar

Første uka i juli var Caesar jo på ”treningsleir” hos Knut Østmo på Femunden. Caesar var da bare 7 ½ mnd, men var kjempeflink på treninga, hadde fine søk og tok stand på duene… men vi var laaangt unna ro i oppflukt.
 
Under jakta i Sverige var det lite med ryper, men Caesar fungerte kjempegodt.

De har bestilt enda en hannhund fra oss som antalgelig kommer til å hete Rambo. Rambo blir onkelen til Caesar.
Britt, Caesar og Balder

Lucas 10 måneder

Børgsjitens Lucas (c-kullet), Seven og Sturla har vært på jakt. Mange flotte situasjoner. Lucas er veldig flink til å sekundere. Han er kun 10 måneder enda og med riktig motivasjon (ryper) begynner han å gå meget bra. Sturla er veldig fornøyd med Lucas og hans framgang. Han er veldig lydig på sitten i fulgsituasjoner.

Lucas første jaktsituasjon: Lucas står i ca 1 1/2 min før Sturla kommer opp og gir reisningsordre, rype letter på ca 30m. Det skytes og rypa faller ca 70 m unna. Sturla gir Lucas apportordre og Lucas apporterer rypa. Kjempeflott gjort Lucas og Sturla.

Lukas sin første rype

Rago 10 måneder

Da har Rago vært på sin første jakttur. Vi var 5 dager på jakt i et flott terreng i Harran.
Vi har gått i variert og bra terreng med gode rypeforhold. Også bra skogsfugl terreng med lite å se til de store.
Rago er blitt en kjempe bra jakthund, med mange bra søk. Bruker vinden meget fornuftig. Går inn i kjærrene fra rett side i forhold til vinden

Har er ikke en av de som går lengst ut enda, men søker grundig i de områdene har er i.
Stor jaktlyst, og finner masse ryper, både enklinger og kull. Har støkket masse ryper men mangler enda en bestemt stand.  
Han hadde en kort stand, ca 4 sek, før han ruset inn i kjærret og jaget opp et kull med ryper. Da felte vi 2 ryper for han, men ro i oppflukt mester vi ikke enda. Men det kommer nok med tiden.  

Ellers hadde vi en artig situasjon der han først støkket opp steggen, da ro i oppflukt, etterpå sendte jeg hann ut i et nytt søk. Da fant han kullet og fikk 4 ryper på vingene. Fikk han inn til meg, roet ned litt før jeg sendte han ut et nytt søk. Han fant da resten av kullet og fikk 3 ryper på vingene. Mange skuddsjanser der, men løsnet ingen skudd, for standen manglet.

Han har også sekundert i 2 situasjoner der det ble felt 4 ryper til sammen. Kjempe moro!!

 Hilsen Morten

Chira - 10 månder

Børgsjitens Chira har vært på sin første jakttur. Det ble endel støkking den første dagen. Utpå dagen kom de over et fjellrype kull. Først støkket hun, men de fulgte etter kullet og Chira tok stand, Inge fikk skutt 2 fjellryper for henne og er veldig fornøyd med hennes første jakt.

Neste dag gikk de litt lavere og fikk 8 stander på liryper. Noen av situasjonene kunne det ikke skytes, men Inge fikk skutt 2 nye ryper for henne. Hun er også veldig lydig på sitten i fuglsituasjoener.

Flott gjort begge to.

Chira, 9 måneder har vært på treningstur. Tok stand på orrfugl, satte seg på første situarsjonen, men på gjenligger forfulgte hun friskt. Hun har fått løpetid 9 måneder.

Era 10 måneder

Era bor sammen med Svein Erik Kjølstad og hans korthåret vorsthe på Høylandet.
Era hadde flere fine fuglsituasjoner under trening før jakta. 3-4 egene stander. Dessverre forstrakk hun et bånd i foten og ble sykmeldt i 2 månder like før jakta startet. Heldigvis har Svein Erik en hund til som han kan jakte med.
Flere bilder av Era under linken bilder.

Lea 9 måneder

Bilde er tatt på treningstur på Hovden. Høyfjellsterreng rett utafor stuedøra.

Lucas 9 månder

Lucas og Sturla stilte på Snåsaprøven 22. august. Synes Lucas er en lovende hund jaktmessig. Det ble ingen premie, men kjempeflott med sosial trening.

Caesar

Caesar og halvsøstera Kråklifjellets Aiwa.

Rago 8 månder

Han har blitt veldig flink til å sekundere. Her er en av hans første sekunderinger

Shira 8 månder

Inge, Stine og Shira på GS-treningssamling i Snåsa

Lea 7 måneder

Lea tirves i sommervarmen.

Børgsjitens Anni og V'metz DU marais la Goordonniere

Børgsjiens Anni og V'metz DU marais la Goordonniere er foreldre til dette kullet. Det ble født 13 valper 5 dager før beregnet termin. En var dødfødt. Vi mistet 2 til iløpet av de første dagene. Men det var mer enn nok å gjøre med de ti som var igjen.

Fint om dere som har valp etter dette kullet sender inn bilder og resultater slik at vi kan legge det inn på denne siden.
Like før fødsel. Utrolig at det er 13 valper i denne magen

Ventetiden er over

Godt å være ferdig med det.

Ei håndfull

Akkurat ei håndfull

Tidlig krøkes skal god jeger bli ..........

De ti små ble ivrige når de fikk smake tiuren vi skulle ha i jula.

Søte små

De har nå begynt å kravle over kassa. De er veldig glade i å bli kost med.

Børgsjitens Era

Era og Svein Erik Kjølstad bor på Høylandet.

Børgsjitens Rago

Børgsjitens Rago bor hos Morten Dahl og Linda Olsen i Namsos. De har også to jenter.

Børgsjitens Crox

Tore Solstad og Grete Bruce er eiere av Crox. Sammen med sine barn bor de i Sørli.

Børgsjitens Caesar

Britt Iren Vårvik og mannen bor i Florø. Sammen med dem bor Caesar

Børgsjitens Lucas

Børgsjitens Lucas havnet først hos Rannveig Hinndrum og Thomas Husby i Trondheim, men pga av samlivsbrudd ble han omplassert hos Strula og Erna Ytterdal i Bangdal.

fortsettelse Børgsjitens Lucas

Erna og Sturla Ytterdal tok over Børgsjitens Lucas da han var 6 måneder. Sturla og Erna bor i Bangdalen. Skummringens Dobbel O'Seven og Lucas er med på bilde. Lucas er 8 måneder på bilde.

Børgsjitens Mira

Mira bor sammen med Marianne Stokke og Odd Erik Bakka.

Børgsjitens Pippi

Børgsjitens Pippi havnet hos Thomas Pedersen i Levanger. Han har også ei jente.

Børgsjitens Shira

Børgsjitens Shira bor hos Inge Kristiansen og hans to jenter i Namsos

Børgsjitens Stegg

Berit Andersen og Chrley Andersen eier Stegg.

Børgsjitens Lea

Lea og Espen Eilertsen.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE