Dagbok

For et hundeliv

31. Desember 2008

Arild Dahl og Espen Farkvam kom opp på hytta idag. Arild hadde med seg Arja og Frøken, Espen hadde med Luke og Cry. Vi synes det var kjempeartig at de kom på besøk. Utrolig at det ikke blir noe bråk  å ha 7 hunder i ei lita hytte, det gikk kjempegreit. Det eneste var at noen spiste opp to hundpølser som Espen hadde glemt å legge høyt oppe.......... (antagelig en børgsjithoinn).
Kvelden feiret vi hos Steinar Lian sammen med flere hyttenaboer. Vi spiste kalkun med masse tilbehør. Utpå kvelden ble det fyrt opp raketter.
Det ble også et stampbad utpå natta. Dessverre var ikke formen den beste neste dag, så da ble det mest sofasitting.

Se linken: hoinndagbok -09 for fortsettelse.....

30. Desember 2008

Vi var ute en liten tur med Beto, tung dyp snø. Lite fotfeste siden det har vært så mildt. Rypa sitter ganske lavt pga av sterk vind her på fjellet. Det har kommet flere hyttefolk på fjellet nå og det var koselig med besøk av dem.
Vi har fyrt i stampen og det var godt å sitte der, mens vinden ulte i trærne.

28. Desember 2008

Været har ikke vært det beste, så vi har for det meste slappet av og kost oss. Om kvelden ble det kjempeflotte lysforhold og vi fikk testet det nye kameraet vårt. Er ikke de beste fotografene, men artig er det likevel, synes resultatene ikke ble så verst. Legger ut flere bilder under linken naturbilder.

27. November 2008

I dag reiser vi på hytta og blir til 4. januar. Det skal bli kjempeherlig. Håper det slutter å regne, slik at vi får fint skiføre. Vi skal fyre i stampen og bade. Mulig det kommer noen gjester oppover også. På nyttårsaften blir vi omkring 10-12 personer. Da har vi kalkun som vi steker i gassovn med masse tilbehør.
Referat kommer på nyåret. Ha ei fortsatt god jul og et riktig godt nyttår.

26. Desember 2008

Her ligger gjesten vår Ippon å koser seg med hundbeinet han fikk på julaften. Imorgen kommer eierne tilbake og han reiser hjem. Han bor i nabohuset så det er ikke så langt unna. Han er en trivelig og kjærlen hund. Den første tiden ville han stikke av. Han hoppet over et gjerde som er 1,5 m høyt, så han er en skikkelig spreking på nesten 30 kg. Men etter at Marius bygget på gjerde litt så sluttet han å hoppe over. For sikkerhets skyld har han hatt på gps-sender når han er i hundgården så vi slipper å kjøre Bjørum rundt å lete etter ham.

25. Desember 2008

Idag har hundene kost seg med noen av gobitene de fikk i går. Beto er her avbildet mens han koser seg med en tørrfiskbit. Ellers har de tobeinete i huset testet ut de fleste av gavene vi fikk i går. Beto er her avbildet med det nye speilreflekskameraet vårt. Gutta har testet ut de nye helikoptrene sine og allerede kræsjet dem og reprarert dem. Jentene spiller ds og andre spill. I dag har vi bare kost oss og slappet av. Vi gleder oss til å reise på hytta tredje juledag.

24. desember 2008

Endelig ble det jul og mange gaver. Takk for alle gavene vi har fått. Hundene var helt i hundre når de fikk sine gaver og papiret forsvant fort. Her er santi, Anni og Beto avbildet sammen med Ippon som er på besøk hos oss i jula. Alle sammen er pyntet med sløyfer. Beto har slips for anledningen.

23. desember 2008

I dag har vi reppet av fjæra på juletiurene. Hode med hals ble brukt som apport objekt. Beto synes dette var kjempestas.
Hundene har blitt kammet og pyntet med sløyfer til jula. Juleklipp av hår og negler er allerede overstått.
Vi har også fått besøk av Betos bror Ippon, som skal være her i noen dager mens eierne er i Nederland. Han fikk også juleklipp og blitt pyntet.
Nå gleder alle sammen seg til jula. Vi reiser på hytta tredje juledag og da håper vi det blir mange fine turer på fjellet med hundene.
Håper alle sammen får ei god jul og et godt nyttår.

20. Desember 2008

I helga har vi fått besøk av Monami fra Fosen, eier Steinar Dalø. Hun er her for å pares med Beto. De paret seg i går og i dag, prøver en siste gang imorgen.
Hun er en veldig flott og behagelig hund å ha i hus. Liker gemyttet hennes kjempegodt. Vi har sette henne på fjellet og dette er en frøken med krutt i. Dette blir en spennede kombinasjon, skal bli gøy å følge med avkommene etter Monami og Beto.
Selvfølgelig slapp hun ikke unna saksa til Mona og har fått juleklippen mens hun er på besøk hos oss.
Legger mer ut om denne paringen når det nærmer seg fødsel, men er det noen spørsmål så ta gjerne kontakt med oss.

14. Desember 2008

I helga har Marius og Arild Dahl vært på hytta. Marius hadde med Beto, Anni og Santi. Arild hadde med Arja (kull-søstra til Anni) og Frøken. Søndag var de ute og jaktet. De fikk flere flotte situasjoner. Ellers var skiføret kjempeflott i helga.

6. Desember 2008

I dag var vi å dykket på Aglen. -10 grader og ganske store bølger var det når vi startet opp. Litt uklar sikt, men dette var vel pga bølgene. Når vi kom ned til 18 - 20 meter ble sikten klar og fin. Mye fint å se på, med varierende havbunn.
Litt kaldt var det med det samme vi hoppet uti, men det gikk for over. Herlig å dykke igjen, det er flere måneder siden sist.

2. Desember 2008

Idag har siste valpen forlatt oss. Han reiste med sin nye eier hjem til Malmøya i Oslo. Der har de gledet seg i lang tid til at Dino skulle komme hjem til dem.
Ellers har Beto sturet litt idag, han har gått og lett etter sin nye kjæreste Prima som reiste hjem til Verdal igår. Han syntes det var stor stas å ha henne på besøk.

30. November 2008

Vi har Prima på besøk, hun skal pares med Beto. De har paret seg på lørdag og på søndag. Dette blir en spennede kombinasjone, så det blir spennede å se hvordan det går med avkommene etter dissse to.
Prima er en veldig koselig hund, hun er glad i kos og er en behagelig hund å ha i hus. Hun går veldig godt ovens med alle våre barn og hunder. Dessuten synes hun det er kjempetopp å leke med valpen. Ellers har disse hundene skikkelig fart når de er på jakt.. Legger mer ut om denne paringen etter hvert.

28. November 2008

Det er ca 1/2 m med snø på hytta. Det har blitt kaldere og skuterføre er brukbart. Hundene synes det er kjempetopp å leke ut i snøen. Barna fikk i oppdrag å måke av verandaen på hytta. Dino har funnet ut at det er koslig i sofaen. Han er en skikkelig koslig kar, som gjerne ligger i armene å koser. Men han er også veldig glad i å lekesloss med de andre hundene.

27. November 2008

Vi dro oppover til hytta vår torsdagskvelden. Barna hadde skolefri på fredag og vi gledet oss til en ekstra dag på hytta. Marius må ned og jobbe på fredag. Dino fikk sitte på snøskuter for første gang. Dette tok han helt med ro.

23. november 2008

I dag reiste Diero til Tromsø sammen med sin nye eier Gunnar Marthinsen. De reiste med fly oppover fra Værnes. Så nå er det bare en hannhund igjen og han skal hete Dino. Ble litt kjedelig til ham å være alene, men vi har jo tre andre voksne hunder som han kan leke med. Begynner nå å trene innedressur på ham.
Ellers har vi hørt at det går veldig greit med Rambo som reiste igår.

22. November 2008

Nå har vi bare to hannhunder igjen, mye mindre tiss og bæsj vasking nå. 
Britt og Dagbjørn Vårvik reiste hjem med Rambo idag, Børgsjitens Ceasar på ett år var også med. Rambo er den lille onkelen til Ceasar, hjemme har de engelsksetteren Balder på 5 år. Ceasar og Beto har lekt i mange timer ute hundgården mens de var her.
Vi har fått positive tilbakemeldinger fra Diva, Dollar, Daja, Thinka og Dått no. Det har gått veldig bra med dem alle sammen. Flott at overgangen går så greit. Det blir litt trist når valpene reiser, men vi gleder oss til å ha mere tid til de andre hundene igjen.

20. november 2008

Gratulerer til alle 10 valpene fra kull C, de er ett år idag.
I morgen blir valpene 8 uker gamle. I løpet av denne uken har det blitt hentet 3 valper. Ei tispe har reist til Aremark, en hannhund til Trondheim og enda en hannhund til Grong. Vi har fått bare positive tilbakemeldinge etter at de har flyttet til sine nye eiere. Se bilder under valpekull-D.
Det reiser 4 til i helga, mens sistemann reiser 2. desember.
Her har det blitt full vinter og hundene trives ute i snøen. Det har blitt mye lysere ute så det er fint å gå tur med hundene i skogen på ettermiddagen nå. 

16. November 2008

Utpå dagen i dag ble det skikkelig snøvær i fjellet, hvis det fortsetter sånn blir det snøskuter føre snart.
Også idag gikk valpene den nesten 1 km lange turen fra hytta til bilen. Siden det var dagslys var det mye spennede å se og tygge på.
Nå er det ikke mange dagene til de reiser til sin nye famile. Ikke mange dagene å vente igjen nå.

15. November 2008

Turen til hytta på fredagskvelden gikk fint. Valpene gikk den nesten 1 km lang turen til hytta. Det var mørkt da vi startet, men med flott måneskinn og lommelykter gikk det greit.
Lørdag var vi på jakt. Mye fugl å se. Vi fikk også testet den nye GPS'n og hundbåndene som hørte med.
Marius fikk tak i en flott orrhane, ellers ble det noen ryper på oss.

14. November 2008

I dag har den første snøen falt her på Bjørum. Barna og valpene syntes dette var kjempeartig. Spennede å leke i snøen.
I dag har de fått ormekur.
Håper at det er så mye snø på hytta at vi kan bruke et akebrett på å frakte buret med valpene inn til hytta, ellers har vi satset på at de går til hytta. De er ca 5 kg nå, så det blir for tungt å bære buret innover. Det har kommet is på vannet, slik at vi ikke kan bruke båten lengre. Dette blir siste hyttehelga for valpene før de blir hentet av sine nye eiere. Synes de siste ukene nesten har gått litt for fort. Det blir litt trist når de reiser.

13. November 2008

I dag er valpene 7 uker gamle. Vi har vært hos dyrlegen (Namsen dyrehospital). Alle har blitt vaksinert mot parvo (valpesjuka) og fått en grundig helsesjekk. Alle valpene var friske og feilfrie. Alle hannene hadde fått sine to testikler.
De fleste av valpne merket ikke at de fikk sprøyta, så de ble ikke skremt av turen til dyrlegen. De skal revaksineres når de er 12 uker gamle.
Ellers er blitt veldig tøffe og tar seg gjerne en tur alene i naboens hage... 
Alle valpene kan klatre i trappa nå, men det er særlig to som er kjempekjappe(særlig når vi vil at de skal være ute, så har de plutselig kommet inn igjen).

9. November 2008

Her er valpene ute i hundegården. De har tatt seg en hvil i hundhuset. Under dette hundehuset ble de tre første valpene født.
De synes det er veldig gøy å være ute i hundegården og leke. Mye plass å springe på og mye nytt å undersøke.

6. November 2008

I dag er de 6 uker gammel. Bare to uker til de reiser til sine nye eiere.
Idag badet vi dem igjen, de luktet ganske så vondt så det var nødvendig med et bad.
De er også ute flere ganger om dagen nå. De har blitt ganske så tøffe og legger ut på lange turer, så nå foregår det meste av luftingen i hundgården.
Nå spiser de tørrfor-kuler, de ble litt leie av den oppbløtte maten. Mamma Santi ammer dem litt enda, men de suger fort pattene tomme. Ellers er de kjempeglade i å bli kost med, så når vi kommer i nærheten av dem, blir vi fort omringet.

2. november 2008

I dag har vi plukket ned valpekassa fordi de har sluttet å ligge i den. Vi har satt inn et bur isteden, så de får vant seg til å sove i buret. Nå blir det også mye bedre plass å løpe omkring på. Vi har satt inn en tisse/bæsjekasse som de er blitt ganske flinke til å bruke. Nå spiser de fire måltider om dagen.

Ellers har Marius og Beto, Sturla, Lucas og Seven samt Morten og Rago vært på hyttetur/ jakt i helga. Det hadde kommet endel snø, så det var forholdsvis tungt å gå. Det hadde lagt seg is på vannet også.

31. oktober 2008

De er veldig glade i mat. Idag prøvde de å bryte seg inn i matskapet (men de fikk ikke tak i noe). Enda får de oppbløtt mat, men de får noen kuler som go'biter og det synes de er kjempestas. Når de er leveringsklare vil de spise kun tørrmat.

30. oktober 2008

I dag er de fem uker gammel. De vokser fort og har blitt veldig aktiv. De er ute 2-3 ganger pr dag. De synes det er kjempegodt å komme ut å få sprunget litt. Dette er en god anlednig til å få vasket ned valperommet grundig også, da det blir endel griserier med valpene. Vi kan ikke komme bort ifra at det er en spesiell lukt i hele huset for tiden. Ellers er de jo kjempesøte og veldig glade i kos. De virker veldig tøffe og er ikke redd for noen ting.

27. oktober 2008

I dag har de hatt sitt første bad. De hadde blitt ganske seige og luktet vondt. De har trampet i tiss og bæsj, så det trengs et bad innimellom.
Alle synte dette var greit, ingen som ble redde for vannet. Og nå lukter de friskt og godt ei lita stund.

26. oktober 2008

Valpene spiser nå tre måltider pr dag + at Santi ammer dem enda. Nå har det blitt endel bæsj og tiss å tørke opp etter dem. Santi plukker opp endel enda, men ikke alt i sammen.
Ellers har de begynt å være korte stunder ute. Dette for at de skal gjøre fra seg ute og lære seg til å være litt ute.
Bildet er tatt foran hytta vår Børgsjitstuggu.

25. oktober 2008

Lørdag var Santi ute på sin første jakttur etter fødselen. Det ble en liten tur på 1 1/2 time sammen med Mona. Santi storkoste seg og jakte fint. Når vi nærmet oss hytta, husket hun plutselig valpene og ville raskt inn til dem.
Finn Christan, Marius, Beto og Anni var ute på en lengre tur.
Ellers har vi kost oss og slappet av i helga.

24. oktober 2008

Så ble det endelig helg igjen og vi dro til fjelles. Valpene takler kjøreturen kjempefint, de sover hele tiden.
Vi måtte sette på luka i valpekassa, fordi valpene klatret over kassa hele tiden. De synes det er kjempestas å springe rundt på gulvet. Beto er et populært klatrestativ. Han er veldig tålmodig med de små. Ofte sovner valpene ved siden av ham.

22. oktober 2008

Her spise valpene sitt første faste måltid. Det ble kjempepopulært.
Ellers beveger de seg litt omkring på hundrommet og kjøkkenet. De er veldig kjælne og glad i kos.
Vi har også klippet neglene igjen nå.

19. oktober 2008

Valpene begynner å komme seg litt omkring på gulvet også nå. Det er stor stas med Anni og særlig Beto.
På bilde her er en hannhundvalp som leker med Beto. Beto er veldig glade i valpene, han koste seg og slikket på den.

18. oktober 2008

Regnvær hele helga, så det var godt for valpene å holde seg inne i den godt oppvarmede hytta. De trives godt i den nye valpekassen.
På kvelden fikk vi besøk av Monas mamma og pappa + Steinar, en hyttenabo. Da ble de vel overståtte bursdagene våre feiret.
Ellers var det veldig godt å komme på hytta igjen, Mona har ikke vært der på mange uker, pga jaktprøver og valpene.

17. oktober 2008

I helga reiste vi på hytta for å bygge naust til båtene våre. Det er meldt snø til neste helg, og vi vil få ferdig mest mulig.
Valpene var med på biltur og i motorbåt. De var veldig rolig og sov det meste av tiden, så det gikk veldig greit for seg.
I hytta har vi laget en stor ny valpekasse som de kan boltre seg i.

16. oktober 2008

Valpene vokser og trives. De har blitt veldig kosene og trives godt i hendene våre. De har lengre perioder der de er våkne om gangen nå, og da er det full fart med spising og leking.
Vi har hatt flere valpkjøpere på besøk og hverken mor eller valper har reagert på det.

14. oktober 2008

Idag har de vært utenfor valpekassa for første gang. Det var spennede, mye nytt å snuse på. De fleste har fått tenner nå og synes de er veldig tøffe når de lekesloss og lager mange rare lyder. Men de holder ikke ut så lenge av gangen, full fart ei lita stund og så sovner de alle sammen. De vokser og utvikler seg kjemperaskt. Alle sammen er jevnstore og det er vanskelig å skille dem fra hverandre enda. Mamma Santi tar seg noen pauser bort fra dem når de sover, men hun er ikke langt unna.

11. oktober 2008

Marius, Anni og Beto har vært på jakt i dag. Fangsten ble en stor tiur. Den har lurt oss mange ganger og endelig falt den.
Det tok 2 skudd før den datt. Landet i bekken og Anni og Beto var uti og hentet den. Anni dro den inn til Marius for avlevering, den var 4,7 kg.Så det var en tung bør hun kom med.

11. oktober 2008

Idag har vi klippet negler igjen. 8 valper x 18 negler blir ganske mange klipp, men det må til for de risper opp mora når de spiser.
Heldigvis rydder mora opp bæsjn deres. Det blir vel slutt på det når vi begynner med tilleggsfor, så vi håper det tar et par uker til før vi må begynne.

10.Oktober 2008

15 dager gammle. Nå er det fult liv i valpekassa. De har begynt å lekesloss. Sover ofte i haug. Men det er mest spising og soving enda. De har begynt å ble ganske så lydhørte. Nå kan vi begynne å kose oss skikkelig med dem. Ørene har begynt å åpne seg og de våkner av bråk. De virker veldig rolige og fornøyde.

8. oktober 2008

13 dager gammle er valpene idag. De vokser og trives. Mamma Santi har blitt litt av en mattyv, så vi må passe på hva som står på benkene. Hun tar med tyvgodset i valpekassa og synes valpene kan få smake på litt av hvert. Mens vi tobeinte synes det er alt for tidlig med tilleggsforing enda. Her er det bilde av dagens fangst: kremost og det ser ut til at valpen syntes det var riktig så godt.

6. oktober 2008

Har vært bortreist i helga og når jeg kom hjem og så valpene hadde de blitt kjempestore. De har fått øyne, men ørene er ikke åpnet seg enda. De har begynt å gå litt på føttene, veldig ustødig. Men det var en kjempeforskjell å se dem slik. De ser veldig dårlig i enda noen uker, men de er jo kjempesøte. Ellers har de mer enn dobblet vekta si, så de får nok mat av mamman sin.

5. oktober 2008

Anni startet i vk idag og det ble ingen premieringer på partiet.I dag var det full snøstorm i fjellet. Noen ryper, men veldig vanskelig så det ble kun støkk.
Søstra til Anni, Arja og eier Arild Dahl var også med. Flott søker, men fant dessverre ingen fugl.

4. oktober 2008

Børgsjitens Chira på 10 måneder fikk 2 uk på sin første jaktprøvestart. Flott gjort. Vi hadde reist på steinfjellprøven, dårlig med ryper. Beto fikk enda en 2ak på lørdag. Chira ble prøvens beste uk hund og Beto ble prøvens beste ak hund. Det var kun 4 premieringer på lørdag og 50% premiering til kennel børgsjiten er jo kjempebra. Børgsjitens Lucas og Rago på 10 månder stilte også på prøven i helga. De fikk tre slipp og jaktet bra.
Været var litt vekslende, men for det meste oppholds og bra vær.

2. oktober 2008

I dag er valpene en uke gamle. Alt går fortsatt fint med dem. Idag har vi klippet neglene deres for første gang. De hadde blitt så skarpe at de skrapte opp mora mens hun ammet dem. Det er helt avhengig av at dette blir gjort når de sover, ellers spreller de og synes ikke dette er noe gøy. 
Gikk også en lengre tur med Santi, Anni og Beto idag. Santi syntes det var kjempegodt å få sprunget litt, imponert over at formen hennes var så godt.

30. september 2008

Idag er valpene fem dager. Alt går fint med mor og valper. Heldigvis har den begynnende brystbetennelsen gått over. Santi har mer enn nok melk, valpene har blitt skikkelig godrunde.
Santi synes nå det er godt å komme seg ut en liten tur i bånd, men hun er veldig ivrig når vi kommer hjem, da er er rett i valpekassa.

28. september

I dag er de 3 dager gammle. Valpene vokser og koser seg. Ganske så høylytte er de også. Santi har hatt en begynnende brystbetennelse, men vi vasket pattene med grønnsåpe og masserte patten mens valpene sugde. Det ser ut til at det nesten er borte nå, så vi fortsetter med grønnsåpevask av pattene ei stund til.
Santi har hatt sin første gåtur i bånd etter fødselen. En veldig kort tur på hele 7 minutter før hun ville tilbake til valpene.

27. september 2008

I dag er de to døgn gammle. Alt går fint med både valper og Santi.
Santi er veldig tålmodig og rolig mor som steller godt for valpene sine. Hun ligger for det meste i valpekassak, kun noen småturer ute.
Hun har mer en nok melk og alle har blitt runde rundt magen. Har hatt vektkontroll idag og alle legger fint på seg.

Se flere bilder under linken: bilder D-kull

26. september 2008

Dag 1: Alt står bra til i valpekassa. Santi er i fin form og spiser bra, og har noen veldig korte turer ute for å gjøre fra seg.
Etter vektkontrollen i dag ser det meget bra ut, så det er tydelig at Santi har nok melk til alle sammen. Valpene virker veldig fornøyde. De sover og spiser, ellers kommer de seg fort til pattene hvis moren flytter på seg. Utrolig hvor raske de er et døgn gammle.
Ellers er Santi en veldig omsorgsfull mor, og passer på å ikke legge seg på dem. Enda får ikke Anni og Beto komme til valpekassa fo å sjekke ut hva som skjer der. De er veldig nysgjerrige på det som er i valpekassa. Tydelig at de er på vakt. I går bjeffet de på ei katte og det er veldig uvanlig for dem, bekytterinnstinktet har kommet fram i dem. Det har vi tydelig sett på tidligere kull også.

25. september

3 TISPER OG 5 HANNER

Mona sov på hundrommet i natt sammen med Santi i natt. Hun var veldig urolig og vi hadde mange turer ut i hundgården, men natten forløp uten fødsen.
Midt i kaoset om morgenen når ungene skulle stå opp og på skolen, fikk Santi lurt seg ut i hundgården alene. Der hadde hun antagelig over lengre tid gravd seg hule under hundehuset. Der fødte hun de to første valpene og den tredje ble født like etter at hun kom fram fra hundhuset. Santi og to av valpene måtte vaskes, da de var veldig skittene. Vi fikk lagt alle i valpekassen og fødselen gikk greit videre. Det tok litt tid før nr 7 kom, og vi hadde oss noen turer ut i bånd for å få fortgang på sakene, men riene fortsatte uten at det skjedde noe. Tilslutt måtte Mona inn med fingrene og dra ut valpen, som kom seg raskt. Siste valpen kom raskt etter dette.

Alle valpene og Santi har det fint. De virker veldig livlige og var raske til å finne mat. Santi er veldig glad i havresuppen hun blir servert på senga.

Du kan lese mer om dette kullet under linken kull-D

24. september 2008

Fødselen nærmer seg
Tempen til Santi har vært nede i 36,8 grader og er på tur oppover. Kl 20 i kveld var den 37 grader, så det blir vel fødsel i løpet av det nærmeste døgnet. Santi er veldig rolig enda, ligger og slapper av i sofaen, så det blir vel ikke før i natt eller på morgenkvisten.
Så nå får vi håpe at alt går greit med mor og valper under fødselen.

22.september

Lucas, Seven og Sturla har vært på jakt. Mange flotte situasjoner. Lucas er veldig flink til å sekundere. Han er veldig lydig på sitten i fulgsituasjoner.

Lucas første jaktsituasjon: Lukas står i ca 1 1/2 min før Sturla kommer opp og gir reisningsordre, rype letter på ca 30m. Det skyte og rypa faller ca 70 m unna. Sturla gir Lucas apportordre og Lukas apporterer rypa. Kjempeflott gjort Lucas og Sturla.

Les mer om Lucas under c-kull

21. september 2008

Rago har vært på sin første jakttur.
Det ble felt 2 ryper for han, og 4 ryper ble felt mens han sekunderte.
Flott gjort. Han ble 10 måneder igår.
Les mer om jakta til Rago under c-kull.

20. september 2008

Nå har Santi blitt skikkelig diger. Venter spent på at de små skal komme. Ikke mange dagene igjen nå. Det virket ikke som hun hadde lyst til å være med far, Beto og Anni da de dro på hytta. Hun synes vel det er best å ligge i sofaen.

19. september 2008

Lise, Shigo og Havoc på besøk.
Marius, Beto og Anni dro til hytta i helga. Resten av gjengen var hjemme fordi Rikard skal på konfirmasjonspresentasjon i helga. Dessuten er Santi ganske så diger, så for å være på den sikre siden er hun hjemme i helga.

Lise, Shigo og Havoc var også hjemme alene i kveld, så de kom tuslende på besøk. Det ble riktig koslig.

14. september 2008

Endelig har karn og hoinnan kommi heim fra jakt. Det e klart at dem e savna når dem er bort. Santi ble roligere når Anni og Beto kom tilbake.

Bilde med Anni og Beto, de er avbildet med fangsten til alle sammen på jaktlaget.

Jakta gikk til  Lierne sammen med Arnstein Grongstad, Geir Pedersen og Rolf Ovesen. Sakene ble kløvd inn med hest.
Første natta lå de i hytta til Arnstein også jaktet de seg innover til leiren/ lavoen. Det var brukbart med ryper, så kvoten ble skutt hver dag. Har hørt fra andre jaktlag i Lierne at det har vært veldig dårlig med ryper.
Ellers har været vært kjempefint, litt vind de første dagene. Minusgrader om natta har det også vært.
Hundene har fungert kjempebra hele tiden og de virker ikke utslitt etter fem dager med jakt.
Marius serverte nyskutt rypebryst med piggsopp utpåkvelden da han hadde kommet hjem. Det var kjempetopp.

13. september 2008

Børgsjitens Chira har vært på sin første jakttur. Det ble endel støkking den første dagen. Utpå dagen kom de over et fjellrype kull. Først støkket hun, men de fulgte etter kullet og Chira tok stand, Inge fikk skutt 2 fjellryper for henne og er veldig fornøyd med hennes første jakt.

Neste dag gikk de litt lavere og fikk 8 stander på liryper. Noen av situasjonene kunne det ikke skytes, men Inge fikk skutt 2 nye ryper for henne. Hun er også veldig lydig på sitten i fuglsituasjoener.

Flott gjort begge to.

Les mer om Chira under c-kull

12. september 2008

GRATULERER MED 14 ÅRS DAGEN RIKARD
Idag ble Rikard fjortis. Fikk gaver på senga. Ønsket seg selvfølgelig penger. Treningsutstyr som manualer og lignende var midt i blinken.
Ellers ble dagen feiret med kaker og videofilm. Gutteselskap på fredag og familieselskap på lørdag.

10. september 2008

Nå har Marius tatt med Anni og Beto på fugljakt i Li. Ivrig kar og hunder som dro avsted igår kveld. De har vel hatt sine første situasjoner allerede forhåpentligvis.

Santi har bare 2 uker til hun skal ha valper og er hjemme sammen med matmor og ongan. Ser av bilde at Santi har blitt skikkelig diger, så vi lurer på om det er flere enn 6 stykker som vist på ultralyd. Det blir spennede å se. Vi går alle sammen å venter på de små. Valpekasse er satt opp og Santi trives i den.

5. september 2008

Så ble det helg igjen og vi dro til Verdal for å prøve lykken.
Fredag fikk Beto og Marius 3AK.
Lørdag kom ikke Beto og Mona for fugl. Anni og Marius stilte i VK, var veldig fornøyd med søket hennes, men på slutten av slippet støkket hun fugl og ble med noen meter for langt.
Gratulerer til Margit og Geir Pedersen som fikk 1AK på IS Audi Quatro.
Gratulerer også til Viktor Skogmo og Breton Aris som fikk 1UK og 2x2UK i helga.
Lise Pedersen og irsksetter Shigo gratuleres med 2UK.
Ellers er det bestandig trivelig å treffe ITFK gjengen, og andre folk fra hele landet. Vi hadde det kjempekoselig alle dagene og kveldene.

31. august 2008

Gratulerer til Børgsjitens Bixie som har fått 1AK i dag. Forrige helg fikk hun 3Ak. Hun var bare 2 år og 3 måneder da hun ble VK hund. Flott gjort Torill og Pelle Hartwig.

30. august 2008

Ny 2Ak til Beto og Marius:
Beto går et meget godt søk i flott stil og aksjon. Dekker terrenget utmerket i god kontakt med fører. Stand, ryper letter presist foran Beto, som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok. Senere ny stand, går villig på og rype letter presist foran Beto. Rolig i oppflukt og skudd. Kort markering på rype som letter. Ny stand og rype leter presist foran Beto.
Beto fikk tre makkere i løpet av 20 minutter. Dette pga av at de støkket og forfulte fugl. Beto holdt seg rolig selv og provikasjonen var veldig sterk.
Det ble dessverre for mange makkers støkk + en engen tomstand der han var litt for forsiktig. Han ble avsluttet med en meget god 2AK
Tallkarakterer: 5,5,5,6,4,4,4.

29. august 2008

Vi reiste til Kongsvoll for å delta på Engelsksetter klubbens prøve der denne helga. Anni stilte i VK. Hun lå meget godt ann på søk etter 1. runde. I andre runde, ble hun slått på fugl når det var 1 minutt igjen av slippet. Hun havnet da på 9. plass og gikk ikke videre.

2AK til Beto og Mona:
I åpent terreng så starter Beto et meget godt søk i fin kontakt og stil. Tar stand, rype letter når fører kommer til.
Sterk provikasjon av makker som støkker og forfølger flere ryper mens Beto fortsatt står i stand.
Tallkarakterer: 5,5,5,6,4,4,4.

Under lunsjen på Beto og Mona sitt parti ble de oppsøkt av en enslig moskus. Den ble så nærgående at vi mått avbryte lunsjen og gå unna. Moskusen fortsatte etter oss og etter ei stund begynte han å springe mot oss, på det minste var han 50 m unna sistemann i partiet. Denne personen kobblet hunden sin i stand og kom seg unna, mens rypene flakset omkring dem. Vi trakk oss unna og satte oss ned, da gikk endelig moskusen unna oss. Tøff opplevelse å se tilbake, men ikke så tøft mens det sto på. Det sies jo at enslige moskuser er de skumleste, fordi de er utstøtt av flokken.

27. august 2008

1AK skog på Anni idag: 85 min slipptid. 5,5,5-,4,4,4.
Kritikk: Går et stort anlagt søk. Noe bedre kontakt i de tetteste partiene er ønskelig. I mere glissen skog jakter Anni prima i god kontakt med fører. Stand, reiser djervt og presist orrfugl. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt.

Beto: 25 min slipptid, 5,5,5,-,5,5,5
Starter ut i stor fart. Er borte i store deler av slippet. Finnes i stand. Orrfugl letter. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Under utredning støkkes orrfugl og Beto forfølger....førertabbe av far.??

26. august 2008

Idag har Marius, Beto og Anni vært på skogsfuglprøve på Namdalseid.
Anni går meget godt,men noe åpent og kommer ikke for fugl.
Beto jakter også meget godt. Han  får et fint fuglarbeid, Orrfugl letter presist foran beto når vi er på tur opp til han. Og han roes på oppflukt og skudd og utreder ok.  Dessverre vil han ikke apportere. Så det ble ingen premie idag.
Vi prøver igjen imorgen og håper det går bedre da.

22.-24. august

Nå har vi vært på høstens første jaktprøve. Vi dro på NFHK sin jaktprøve i Snåsa. Og der var det som vanlig kjempestemning. Vi har fått trykkt opp dekken, capser, gensre og jakker med den nye Børgsjitenlogoen vår, det ble kjempetøft. De av avkommene våre som får premie på jaktprøve får et jaktdekken (som Mona har sydd) med påtrykket vår logo på.
Foten til Beto var i fin form igjen og han ble stilt på fredag og fikk 3AK. Anni fikk lørdag 3VK. Annis søster Arja fikk også 3VK på lørdag.

19. august

VI VENTER VALPER
I dag har vi vært til dyrlegen og tatt ultralyd av Santi. Vi kunne hvertfall se seks valper. Så nå er det bare å håpe på at alt går greit med resten av svangerskapet og fødsel.

Vi fikk sjekket foten til Beto, og han har ingen synlige skader. De mente det var en strekk i mulskulaturen, og han må ta det litt rolig ei stund. Krysser fingerene på at han er bra til helga og jaktprøven på Snåsa.

17. August

I helga har vi slappa av og kost oss. Beto har skadet venstre bakfot og må ta det med ro fram til jaktprøvene starter. Håper han blir frisk til da. Han skadet seg når de var på skogsfugltakstering i Bangdal tidligere denne uka.

Barna har hatt begravelse for de tre valpene som døde etter C-kullet til Anni. De født 20. november 2007. Vi kaldte dem Cooper, Cindy og Cinderella. De ble lagt på samme sted som Alice fra A-kullet ligger begravd, hun ble født 10. januar 2004. Vi har laget en gravstøtte til dem.

8.-10. august 2008

Gordonsetter treningssamling ved Ismenningen i Snåsa
Vi hadde leid oss inn i Ismenninghyttene, og der koste vi oss kjempemye.
På det meste var vi 18 personer og 22 hunder på treningssamlinga i helga. Topp vær, overskyet og litt vind på lørdag, søndagen opprandt med solskinn. I løpet av natta kom det litt nedbør, men likevel var det tørt i marka og litt vanskelige forhold. Det ble observert både sau og rein i terrenget. Vi delte oss opp i to partier lørdag, mens søndagen var det litt færre som stilte, så da ble det kun ett parti. Det ble funnet ryper både lørdag og søndag.
Lørdagskvelden koste vi oss med felles jegermiddag. Utpå kvelden fyrte vi opp i badstuen og noen av oss badet for å kjøle oss litt ned.
Vi har hatt ei kjempehelg både for oss og hundene. Trivelig å møte mange nye flotte mennesker og deres firebeinte venner.
Se flere bilder under linken: bilder gs-treff-08

5. august 2008

Besøk fra Mjøndal.
Jørn Thomas Berg og Børgsjitens Tico var innom en tur. Synes Tico er veldig lik vår Beto.
Gutta tok seg en tur i treningsterrenget på Brannfjellet. Morten og Rago var også med. De fant bruktbart med fugl og hundene var de forholdsvis fornøyde med.

1.-3. august 2008

Valpetreff.
I helga hadde vi besøk av 3 av valpene fra c-kullet, de er nå 8 måneder og viser lovende takter. Vi hadde to flotte og varme dager på fjellet.
De som var med var: Sturla Ytterdal med Børgsjitens Lucas og Skumringens DobbelO'Seven, Morten Dahl og Linda Olsen med Børgsjitens Rago og Inge Kristiansen med Børgsjitens Shira.
Lørdag spiste vi orrfuglgryte. På kvelden var selvsagt stampen igang.

25.-27. juli-2008

Husmorferie/ Jentetreff 2008

I år hadde 8 jenter og 10 hunder samlet seg i Skorovass for ei treningshelg med hundene. Været var strålende, sol begge dagene. Rypeforholdene var ikke de beste, men vi fant ett kull med 5 ryper + hønemor. Det var varmt begge dagene, så i pausen badet både hundene og jentene. Også i år stilte Ann Catrin Aasen som instruktør.

Kveldene slappet vi av og koste oss med god mat og drikke. Dette har vært ei kjempekoselig helg. Neste år skal vi prøve å legge jentetreffet til en annen helg enn denne helga. Vi ble litt redusert i år pga. Limartna, Rørvikdagene og jaktmessa i Feviken.
Beto vant i Ak + at han vant vandrepremien for mest stilfulle standen.

25.- 26. juli 2008

Dommerelevsamling i Skorovass.
Marius har begynt som dommerelev. I helga var han sammen med elev Øyvind Eriksen og dommerene Kjell Morten Nynes og Åge Nilsen i skorovass for å justere kunskapen.
De var så heldige å få dømme første halvdel av lørdagens jentesamling.
De fikk god kritikk etter endt dømming.

23. juli 2008

Endelig skjedde det. De hadde prøvd i flere dager og til slutt lykkes de. Zettertjärns Santi og Whiskey Rivers Lucky Luke. Nå er det bare å vente og se om det kommer valper.

juli 2008

Lise og Roger Pedersen, samt døtrene Johanna og Daniella kom oppover. de hadde med seg IS Havoc og Shigo.
Nok to flotte dager på fjellet, med mye fugl. Første dagen tok vi opp to tiurer med 5 minutters mellomrom, kjempeartig.
Nok en gang var hytta full av hunder, 7 stykker tilsammen. Børgsjitens Rago på 8 måneder er her i ferien mens eierne er i syden.
Stampen var varm hele helga og barna har tilbringt mange timer i den.

Juli 2008

Marte, Espen og Arild kom oppover for å trene hunder. Tørt og varmt var det, men fugl fant vi likevel. På det meste var vi 8 hunder i den lille hytta vår, 4 tisper og 4 hanner. 2 av tispene hadde løpetid, men det var ingen som reagerte noe på det.
Utpå kvelden bada vi i stampen og koste oss.
Takk for et hyggelig besøk, håper dere kommer igjen siden.

7. juli 2008

GRATULERER MED 11 ÅRS DAGEN HANNE
Idag er Hanne i Sortland på ferie sammen med sin far.
Men når hun kommer hjem blir det familieselskap og feiring på hytta. Utpå høsten blir det jenteselskap sammen med venninen Emilie.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE