D-kull født 25. september 2008

Børgsjitens Dino

Dino bor sammen med Thomas og Anne Smith samt deres to barn Nicolas og Amalie på Malmøya i Oslo. De bor like ved sjøen, men det er mye flott skogsfuglterreng i området. Ellers kommer Thomas til å stille Dino på jaktprøver når tiden er inne for det. Thomas jakter også på elg, men tror det blir mer jakting på fugl nå når han har fått seg fuglhund igjen. Han har tidligere hatt irsksetter.
Thomas og Dino.

Børgsjitens Diero

Diero bor i Tromsø sammen med Gunnar Marthinsen og Inger Lise Kristiansen og dere datter Mariel på 2 1/2 år. De har også gordonsetterne Frost på 2 år og Santo på 11 år. Santo er far til Santi og bestefar til Diero. Gunnar er en ivrig jeger og jaktprøve deltaker så det blir spennede å følge med framover. Mye flott terreng i Tromsø å trene og jakte i.
Jaktprøve. 2x2uk høyfjell vinter.
Gunnar og Diero

Børgsjitens Rambo

Rambo bor hos Britt og Dagbjørn Vårvik sammen med deres barn i Florø. De har også engelsksetteren Balder på 5 år og Børgsjitens Ceasar fra c-kullet på 1 år. Slektmessig blir Rambo onkelen til Ceacar. De går veldig bra overens og det blir spennede å følge med på dem begge framover. Etterhvert vil begge bli stilt på jaktprøve og selvfølgelig jaktet mye med. De tilbringe mye av tiden sin på hytta der hundene får springe omkring.
Dagbjørn, Britt, Ceasar og Rambo

Børgsjitens Daja

Daja bor sammen med Kristian Hanssen og hans samboer i Mosjøen. De har er en dalmatinertispe på 3 år. De har også tidligere hatt gordonsetter, så Daja vil også bli brukt mye på jakt. Det er mye flott terreng å trene og jakte i like i nærheten. De håper også å få stilt henne på jaktprøver etter hvert. Dessuten venter de barn innen kort tid.

Daja sammen med sin nye familie.

Børgsjitens Thinka

Thinka bor hos familien Oddvin Kveli i Namsos. De er ivrige jegere og er veldig ofte ut i skog og mark. Artig med en hund i Namsos, henne kommer vi til å se endel til. De har ventet spent på at Thinka skulle bli gammel nok til å komme til dem. De har vært litt ubestemt på navnet og skiftet noen ganger. Først var det Thira, så ble det Cuba før de landet på Thinka.
Oddvin, Eirik og Thinka.

Børgsjitens Dått no

Espen Farkvam og Marthe Austvik kom å hentet valpen sin. De bor i Trondheim sammen med sine fire hunder. Espen har valpenes far Lucky Luke og gs Lupus. marthe har engelsksetterne Cry og Pan. Pan og Luke var med og hentet valpen. Espen og Marthe er begge ivrige jegere og jaktprøvefolk, så denne hunden vil få prøvd hva den er god for. Navnet Dått står for D for d-kull og ått for at det var åtte valper i kullet. Syntes det ble et kjempetøft navn.
Les merom Espen, Marthe og dere hunder på hjemmesiden deres.
Jaktprøve: 2x1uk lavland, 2uk høyfjell vinter.
Utstilling: 1 BK, 3 BKK, CK, 4 BHK.
Utstilling (Valp): Best in show valp Stjørdal 2/5-09, Best i rasen og nr 3 best in show valp Støren 21/5-09, Best i rasen valp Stiklestad 13/6-09 og Beste valp på Unghundframvisningen i Budalen 20/6-09. 
Espen, Marthe og Luke avbildet sammen med Dått no. (Far og sønn).

Børgsjitens Dollar

Dollar bor sammen med familien Romundstad på Bærre i grong. De består av Simen, Sigrid, Even, Marion, An-Magritt, Juditt og Sigurd. Familien bor på et gårdsbruk. Der vil Dollar få stor plass å boltre seg på. Ellers er Sigurd en ivrig jeger, i grong og nærområdet har han mange flotte jaktterreng å jakte i.
Hele familen kom for å hente Dollar.

Børgsjitens Diva

Diva bor hos familen Ole og Turid Nomèl i Aremark, samt deres døtrene Tuva og Nora. Det var stor stas for jentene å få valp i huset. De har jakt og treningsterreng i både skog og høyfjell like i nærheten av der de bor. Ellers reiser Ole og svigerfar på jakt i Lierne hver høst, så det er store muligheter for å få se Diva igjen.
Diva og Ole

7 uker gamle

I dag har valpene vært hos dyrlegen. De har blitt vaksinert for parvo (valpesjuka) og fått en grundig helsesjekk. Alt var i orden med alle valpene. Alle hannhundene hadde sine to testikler.

6 uker gammel

I dag er de 6 uker gammel. Full fart hele tiden når de er våken, men heldigvis sover de lange perioder. Nå spiser de kun tørrfor-kuler, samt litt melk fra mamma Santi. De er ute flere ganger om dagen, og mesteparten av luftinga foregår i hundgården, da de har blitt veldig tøffe og tar gjerne en tur til naboen hvis de får anledning. De har blitt ganske så flinke til å gå i sandkassa å gjøre fra seg. Ellers har vi badet dem igjen idag, fordi de luktet ganske så vondt.
Godt med et bad.

4 uker gammel

I dag er de fire uker gammel, og nå er det full fart i valpekassa. De synes det er kjempespennede å springe rundt på kjøkkenet og på stua.
De har begynt å spise oppblandet valpefor og har fått ormkur.
Ellers er de veldig glad i å lekesloss og de er veldig glade i kos.

11 dag er gammel

Nå har de blitt store og runde. Har mer enn dobblet fødselsvekta si, så det er tydelig at mamma har nok melk. De har begynt å gå litt på føttene, men er veldig ustødig enda, så det blir noen få skritt i gangen. De har fått øyne, men vi se veldig dårlig de neste ukene. Øregangene har ikke åpnet seg enda, men det blir vel ikke lenge til.

Valper

I dag er valpene 2 døgn gammle og alt går bra med dem. De er i full vigør og vet hva de vil ha (mat og sove).
Santi er veldig tålmodig og rolig mor som steller godt for valpene sine. Hun har mer en nok melk og alle har blitt runde rundt magen. Har hatt vektkontroll idag og alle legger fint på seg.

Valpene har kommet - 25. september

3 TISPER OG 5 HANNER

Mona sov på hundrommet sammen med Santi i natt. Hun var veldig urolig og vi hadde mange turer ut i hundgården, men natten forløp uten fødsen.
Midt i kaoset om morgenen når ungene skulle stå opp og på skolen, fikk Santi lurt seg ut i hundgården alene. Der hadde hun antagelig over lengre tid gravd seg hule under hundehuset. Der fødte hun de to første valpene og den tredje ble født like etter at hun kom fram fra hundhuset. Santi og to av valpene måtte vaskes, da de var veldig skittene. Vi fikk lagt alle i valpekassen og fødselen gikk greit videre. Det tok litt tid før nr 7 kom, og vi hadde oss noen turer ut i bånd for å få fortgang på sakene, men riene fortsatte uten at det skjedde noe. Tilslutt måtte Mona inn med fingrene og dra ut valpen, som kom seg raskt. Siste valpen kom raskt etter dette.

Alle valpene og Santi har det fint. De virker veldig livlige og var raske til å finne mat. Santi er veldig glad i havresuppen hun blir servert på senga.

Zettertjärns Santi og Whiskey Rivers Lucky Luke

Zettertjärns Santi, S30973/2000 og Whiskey Rivers Lucky Luke,
ble paret 24/7-08.

Det forventes valper som er samarbeidsvillig, lettdressert, har prima gemytt, stor jaktøys og viltfinnerevne. Begge foreldrene fungerer utmerket på høyfjell og i skogen.

Santi kan du leser mer om på denne nettsiden under hennes egen link.

Lucky Luke ble importert fra Amerika i 2007 av Espen Farkvam, Erik Petersen og Bjørnar Boneng. Han har A-hofter og er ellers sunn og frisk. Et fantastisk gemytt og ikke minst potensialet til topp premiering på jaktprøve. Luke har en valp under Åshøjdens Petra og 11 valper med Finnvola's Lilly.  For mer info om Lucky Luke se Espen Farkvam sin hjemmeside: http://www.gsetterfark.com/

Er du interessert ta kontakt med oss:
Marius Aakervik: 99260121 eller Mona Himo: 99038416
eller tlf 74272079, mail: http://marius.aakervik@ntebb.no

15. august 2008

Nå har hun blitt skikkelig diger, synes det er best å ta det med ro. Matlysten har kommet tilbake nå, men er ikke glad i sterke lukter som f.eks. røyk og maling.
Nå går vi spent å venter på at valpene kommer.
Vi har satt opp valpekassa og gjort i stand så alt er klart til fødselen.
Santi trives i valpekassa.

Wiskey Rivers Lucky Luke

                               

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE