Dagbok

For et hundeliv 2009

24. Desember 2009

God jul ønskes til alle sammen.
Her ble jula feiret med gaver til to-beinte og fire-beinte. Hundene var kjempeivrige på gavene og stakk av med flere gaver som de prøvde å åpne opp.
Det ble kjempepopulært med tyggebeinet de fikk og lå å knaste bein i flere timer før de var spist opp.
Ville var litt redd for julenissen, men det gikk raskt over.
Kjempegodt med ferie og tid til å slappe av litt.
Bilde: Ville som pakket opp gaven sin, hun fikk fort teken på å rive av papiret.

23. Desember 2009

Idag er det lille juleaften og snart jul. Det skal bli godt med juleferie. Vi reiser på hytta tredje juledag og skal være der tom 3. januar. Gleder oss kjempemye til å tilbringe tid på hytta. Forhåpentlig får vi kommet oss ut å trent hundene og oss selv litt i jula. Det har kommet bra med snø, så vi finner vel fra skiene.
Nyttårsaften blir vi mellom 14 og 16 personer som skal spise helstekt kalkun (stekt i gassovn).
Vi har pyntet hundene med sløyfer av rød og gull, Beto har selvfølgelig slips på seg.
Tusen takk for alle julekort og hilsner vi har fått.
På bilde: Rikard og Anni, Hanne og Santi, Karoline og Ville, Finn Christan og Beto.
Vi i kennel Børgsjiten ønsker alle sammen ei god jul og et godt nyttår.

23. desember 2009

Hei!
En riktig god jul, et godt og framgangsrikt år ønskes Dere fra oss i Tromsø.
 
Det er en god stund siden dere har fått høre fra meg og Diero, men når man ikke hører noe, så betyr det vel at alt går fint. Og det gjør det. Diero er etterhvert blitt en stor og flott hund som jeg trives veldig godt i lag med. En likanes hund på alle måter. Flott gemytt og eksteriør, og ikke minst en forykende hund i skog og mark. Det er lenge siden jeg har hatt en unghund som jeg er så godt fornøyd med som Diero. Da det endelig løsnet i høst med søk, stand og felling, har han hatt en utviklingskurve som bare peker oppover, så nå går jeg bare rundt og smiler når han er ute i søk. Selvfølgelig har han mye igjen å lære, men talentet er der i høyeste grad. Målet for vinteren er å få 1.UK på han slik at vi kan stille på AC i Alta i april. Jeg tenker også å HD-fotografere han like over nyåret.
 
God Jul
hilsen Gunnar m/ famile

12.-13. Desember 2009

Ble en liten tur på hytta denne helga også. Ikke så mye snø, men nok til at vi kjørte snøskuter opp. Vi fant også fram skiene og fikk gått en liten treningstur med hundene. Ville var også med, hun viser fremgang og begynner å bli vel selvstendig noen ganger.
Det var skareføre og vi fikk ingen rene situasjoner denne helga. Rypene lettet før vi kom til (mye bråk). Santi hadde også en stand på en hare, som hun heldigvis var rolig på.
Gleder oss til å få trent orntlig med Ville litt utpå vinteren, blir spennende å se hva som ligger i henne. Ville har fått nytt Børgsjiten-dekken, som Mona har sydd.
På bilde er Ville som snuser på et rypesete.

10. Desember 2009

Nå holder vi på å vaske, bake og stelle til jul. I dag var det hundene som sto for tur. De har fått dusjet og klipt seg (negler og hår), samt vasket ørene. Så nå er de klare til jul. Ville fikk sin første øre og poteklipp, ikke så veldig mye å klippe på enda, men fin trening i å ligge stille mens vi steller henne.
Senere i dag kommer Børgsjitens Chira for juleklippen sin.

5. Desember 2009

Marius og hundene dro en liten tur på hytta idag. Marius fikk testet snøskutern for første gang i år og hundene fikk luftet seg en tur.
Ville har nå passert 5 månder og begynner å bli selvstendig. Dette resulterte i hennes første stand.  Hun festet en kort stand før en orrhane lettet. Etterpå søkte hun ivrig over området som orrhanen lettet fra.
Blir spennede å se hvordan dette går framover.
Dette bilde er ikke tatt i fuglsituasjonen.

27. - 29. November 2009

Snøen har lagt seg og rypene var helt hvite denne helga. Det var Beto som var oppe i de fleste situasjonene denne jaktturen sammen med Santi og Marius. Hardt i myra, så det var veldig lett og fint å gå.
Mona, Anni, Ville og ongan gikk en liten tur på søndagen. Anni er fremdeles sykmeldt, men får springe seg noen korte lufteturer nå. poten har grodd bra, og det ser bra ut. Ville får trent seg på å løpe, ble litt tøffere sammen med Anni.
Nå er det straks desember og vi håper det kommer mye snø til jula, slik at vi får kjørt snøskuter inn til hytta snart.

21.-22. November 2009

Nå er enda ei helg over. Marius hadde med Santi og Beto på jakt lørdagen og fangsten ble ei flott røy.
Anni må ta det med ro enda pga skadene i framføttene. Hun kommer seg godt og vi har store forhåpninger om at hun blir helt frisk igjen.

20. November 2009

Gratulerer til kull- som fyller 2 år idag. Send oss gjerne bilder og oppdatteringer om hundene deres slik at vi får lagt dette inn på hjemmesiden.

14.-15. November 2009

Børgsjitens Bixie (b-kull) har igjen klart å få 1 ak skog. I løpet av seks starter i høst har hun hovet inn 4x1ak og 2ak, gratulerer så mye til Torill og Pelle Hartvig. Kjempeflotte prestasjoner som de har oppnådd i høst.

Marius var ute på jakt med hundene i helga, fangst ble det i sekken. Bla.a denne flotte røya som Santi apporterer på bilde. Santi har hatt en kjempeflott jakthøst, vil vel vise oss at det er fart i en gammel kropp.
Anni har igjen begynt å plages med venstre foten, lørdagskvelden fikk hun et sår oppe på poten. Dyrlegen tok røntgen og renset opp poten uten å finne noe, men konkluderte at det hadde vært et fremmedlegeme i foten ei stund. Hun har også overlastet høyre framfot og må ta det med ro ei stund. Hun må gå på flere typer medisiner de neste 10 dagene, vi krysser fingere for at hun blir like fin form som før.
Mona og Ville var ute på en treningstur på lørdagen. Ville viser flotte tendenser på søket, søker fint på begge sider og har kraftig fart og aksjon. Hun har blitt litt for kjent i nærområdet og har en tendens til å stikke av. Må begynne å følge med henne bedre fremover.

6.-8. November 2009

Kjemehelg for kennel Børgsjiten.
* Børgsjiten Dått No (d-kull) stilte på fellesutstillinga i Trondheim på lørdagen og ble tildelt 1BK med Ck og ble nr 3 i konkurranse klassen. Kjempegodt gjort av en 13 månder gammel hund. Dått ble dermed avelsgodkjent. Vi gratulerer både hund og eiere Marte og Espen.
* Børgsjitens Bixie (b-kull) stilte til start på skogsfulgprøve og ble premiert med 1Ak og 2Ak. Gratulerer til hund og eirer Torill og Pelle.
Vi som oppdrettere synes dette kjempestas når avkommene våre gjør det så bra i konkurranser. Artig at vi får vist frem oppdrettet vårt med slike flotte prestasjoner.

Vi har vært på hytta med barna i helga. Marka var frossen og fin å gå på. Var ut begge dagene og det ble fangst i sekken på begge to. Må nevne at Santi har imponert oss stort
på jakt i høst, nesten så vi angrer at vi har pensjonert henne fra jaktprøver. Hun står på hele dagene og finner mye fugl til oss.

31. oktober - 1. november 2009

Endelig var det helg igjen og den tilbrakte vi på hytta. Fortsatt er det mye å vaske igjen etter branntilløpet i hytta.
Marius og hundene var på jakt begge dagene og det ble både orrfulg og ryper i sekken. Det var minusgrader om natta og det hadde lagt seg is på vannene, samt at myrene var frosset opp. Ei kjempeflott helg på fjellet.

24. - 25. oktober 2009

Gratulerer med 2x1UK på lavlandsprøve til Børgsjitens Dått no og eierne Marte Austvik og Espen Farkvam. De stilte Dått hver sin dag og hanket inn hver sin 1uk sammen med Dått. Vi som oppdrettere er kjempestolte av alle tre. En kjempeflott prestasjon, Dått (d-kull) er knapt 13 månder så det blir kjempespennede å følge med framover. Nå har han kvalifisert seg til Derby og kan kose seg i vinter og høstsesongen neste år.
På bilde: Dått og Marte.

Ellers har vi brukt det meste av helga til å rundvaske hytta, da vi hadde branntilløp inne i hytta på fredag og alt ble sotlagt.
Søndag var Marius, Beto og Anni ute en tur. De såg brukbart med fugl, noen var litt skjær og vanskelig å komme innpå, men de kom ned med en brukbar fangst.
Mona, Ville og Santi gikk en liten tur. Ville fikk trent på å søke alene, ser ut som alt er i rute. Santi måtte gå i band, da hun er på topp i løpetiden i disse dager. Anni er heldigvis ferdig med løpetiden og kan brukes på jakt igjen.

17. Oktober 2009

En kjempeherlig jaktdag på fjellet. Vi såg brukbart med ryper, selv om de tidvis var veldig vanskelig å komme innpå. Vi var også i kontakt med orrfulg og røy. Været var kjempefint og vi koste oss. Fangst ble det også.
Anni har løpetid, men det ble ikke noen paring denne gangen. Satser på å finne en brukbar hannhund til neste løpetid og pare henne da.
Ellers har vi feiret bursdagene våre med skogsfugl gryte.

9. Oktober 2009

Mona gratuleres med 33 års dagen idag.
Reiste oppover til hytta i går, da barna har to dager med høstferie. Fredag våknet vi med snø og det fortsatte å snø hele helga. Barna og hundene syntes det var kjempestas med snø og islagte vannpytter.
Fredag var Mona, Beto og Santi ut på jakt. Tungt å gå i snøføre med blaut myr under, men været var strålende sol det meste av dagen, kom noen snøbyger på slutten av jaktturen. Såg brukbart med ryper og fikk også med noen hjem. Mona skøyt sin første dubble (ryper) og var kjempekry.
Ellers har vi kost oss å slappet av i helga. Marius var på dugnad og bygget skuterbruer.

4. september 2009

I helga har vi for en gangs skyld vært hjemme. Marius har jobbet til langt på kveld hele helga, mens vi andre har slappet av å kost oss. Vi har vært en på en liten luftetur med hundene.
Ellers har Steinfjellprøven blitt arrangert i helga og vi venter spent på resultater fra Daja  (d-kullet) og Kristan Hanssen som stiller på sin første prøve i helga.

30. September 2009

Msrius 40 år idag. Gratulerer så mye med dagen. Dessverre er det en veldig travel tid på jobben for tiden nå når det er elgjakt. Tar igjen feiringa når det blir roligere tider.

26.-27. September 2009

Gratulerer så mye til Bixi (b-kull) og eierene Torill og Per Hartvig med 2x1AK skog i helga. Kjempeflott prestasjoner, vi er kjempestolte oppdrettere.

25.-27. September 2009

Så ble det hyttetur og jakt. Første jakta som Mona har vært med på i høst. Kjempedårlig vær og litt vanskelig fugl, men vi så brukbart med ryper + en orrhane. Det ble også noen ryper i sekken, så fangsten var bra selv om vi var veldig våte da vi kom ned. Det er kjempemye vann i bekker, elver og i vannet ved hytta. Ellers har elgjakta startet og det blir en travel tid for Marius framover som kommer til å jobbe mye ekstra.

25. September 2009

Gratulerer til alle hundene i kull-d som fylte ett år i dag. Synes vi har fått mange flotte tilbakemeldinger fra dere. Send oss gjerne flere tilbakemeldinger med bilder slik at vi får lagt disse ut på hjemmesiden vår.
På bilde: Mamma Santi sammen med sine små valper, bilde er tatt for ett år siden.

24.-25. September 2009

Dro til kongsvoll for å stille på sølvhundprøven med Anni og Beto. Desverre ble det en kort fornøyelse. Anni gikk ikke noe særlig, bare tull. Beto gikk brukbart i første slipp, men gikke ikke noe særlig i andre slipp. Så vi reiste hjem fredag og dro til fjells for å jakte istedenfor. Vi overnattet i en statsskoghytte sammen med itfk gjengen og fikk servert baccalao som Bjørnar hadde tilberedt. Kjempegod mat og flott overnattingsplass.
På bilde: Anni i full fart.

24. September 2009

Nå har Dollar vært med på sine første jaktdager. Synes han gikk veldig bra første dagen.Bra utslag og god kontakt. Sto for ryper tre ganger og fikk skutt tre ryper for han da. Senere gikk han mer variabelt, sikkert pga av at han ble sliten og mye regn. Men fant ganske mye fugl, og hadde 10-12 stander i løpet av fire dager. Ble ikke skutt mer rype for han da. Kom ikke til skudd sjanse bestandig og noen bommer ble det. Sprang opp noen ryper når vi gikk i medvind. Enkelte ganger treg til å reise, men hører etter sitt kommando rimelig fort når rypene letter. Fant også storfugl 2 ganger, som han sto en kort stund på. Tenkt å prøve han mer på storfugl senere i høst. Hele familien er veldig fornøyd med Dollar både hjemme og når han er med ut på fjellet.
 
Hilsen Sigurd Romundstad  

19. - 21. September 2009

10c - klassetur til Åre.
Mona og Rikard dro på klassetur til Åre. Mona var med som forelder denne helga. Vi fikk oppleve kjempemye og vi har hatt ei kjempefin helg. Lørdagen var vi på elverafting og fikk oppleve styk i klasse 1, 2 og 3. Det hadde regnet veldig mye før vi kom og derfor var det veldig mye vann i elva. Siste biten fikk vi hoppe uti og la oss føre nedover med strømmen, det var iskaldt da vi kun hadde på våtdrakter og ullklær. Etterpå var vi på Hollyday club og badet i badelandet der. Søndagen var vi på grottevandring, eller krabbing kan man kalle det. Vi ålte oss gjennom trange passasjer og det var bare noen få plasser man kunne stå på kne eller stå oppreist. her måtte man holde hode kaldt og ikke få klaus. Vi prøvde oss på tre forskjellige grotter. Mandag var vi på fjellklatring og rappelering. Dette var kjempetøft, vi fikk testet oss i fire forskjellige vegger. Hadde ikke trodd at jeg skulle komme meg opp på toppen, men alle sammen klarte det. Kjempeartig å prøve nye ting, det fristet til gjentakelse av alle aktivitetene.

På bilde: Rikard som klatrer oppover fjellsiden.

18.-20. September 2009

Finn Christian og Marius dro på hytta sammen med hundene. Lørdagen var de på jakt, de fikk tre ryper og en røy. Ville var veldig ivrig på å lukte på fuglene. Ellers er Ville ei tøff jente, har en tendens til å stikke av når hun er ute på lufterunde og kan være borte i lange perioder. Anni har blitt bedre i foten og vi staser på jaktprøve på Kongsvoll i helga. Reiser nedover torsdag og overnatter sammen med itfk gjengen.
På bilde: Finn christian og hundene Santi, Anni og Beto.

17. september 2009

Idag har vi vært hos dyrlegen og vaksinert alle fire hundene. Ville fikk sin andre vaksine samt ormkur. Hun har nå blitt 7 kg og vokser kjempefort synes vi. Anni har forstuet høyre framfot under jakta og har haltet litt i noen dager. Hun fikk smertestillende og en kur hun skal ta i fem dager framover slik at hun kommer seg raskerer. Anni må også holdes i ro ei stund slik at foten kommer seg.

12. September 2009

Rikard gratuleres med 15 års dagen sin idag. Fikk mange flotte gaver, bl.a. en ny større seng som han var kjempefornøyd med. Ellers fikk han klær og penger. Pengene kommer godt med når han skal til Sverige på klassetur til helga.

11. September 2009

Lille Ville er 11 uker idag. Hun vokser som ugress og finner på mange rampestreker. Det ble litt kjedelig til henne når de andre hundene reiste på jakt, men det går veldig greit likevel. Er veldig kosen og er mye i fanget vårt. Ellers har hun oppdaget at det er mat på kjøkkenbordet og lærte seg å klatre opp dit idag, det var ikke helt bra nei. Hun er en veldig aktiv krabat og hvis hun kan springe så gjør hun det. Er også veldig spretten og hopper lett opp i sofaen og stoler. Har fått seg en kosebamser som hun drar rundt omkring.

9. september - 12. september 2009

Høstjakta er endelig startet. Marius dro innover til Almdalen i Lierne tidlig onsdags morgen. På jaktlaget er Geir Pedersen, Arnstein Grongstad og Rolf Ovesen. De fikk kløvet inn utstyret med hest.
Været vekslet mellom regn, storm og mere regn. Ikke så gunstig når man ligger i lavvo, alt ble vått. Veldig lite med ryper i terrenget og de bestemte seg for å gå ned på lørdagsmorgenen istedenfor å være til mandag.
Lite med bilder fra høstens jakt pga været. Totalt fikk Marius og hundene tre ryper.

5. og 6. september 2009

Kjempegodt å være på hytta igjen, over en måned siden vi var der sist. Vi slappet av og koste oss etter noen hektiske uker med jaktprøver og treningshelger. Gikk en liten tur begge dagene med hundene for å plukket sopp og bær.
Ville var også med, dette er ei jente som ikke er mørkredd. Hun hang seg på de andre hundene og sprang langt ut mange ganger. Ett par ganger ble det i lengste laget og hun mistet oss, da begynte hun å hyle. Kom raskt inn igjen på innkalling.
Ellers går det veldig greit med Ville, har allerede vokst ut av den ene halsreima si. Denne uka lærte hun å klatre opp i sofaen og der liker hun å ligge å kose med de andre hundene. Hun har godt vant med bilkjøring, da vi har vært på jaktprøver hver helg de siste tre helgene. I bilen ligger hun i ett stort bur sammen med de andre tre hundene våre og det går kjempegreit. Hun er veldig kosen og vil ofte opp i fanget for en kos.
På bilde ser dere helgas fangst av sopp (ferdig rensket).

4. september 2009

Store forventninger hadde vi når vi reiste til Dovre på NM, men kom raskt til jorda igjen. Beto fikk kun ett slipp og vi ble sendt heim. Men vi hadde en koslig tur til Dovre og traff mange trivelig kjentfolk. Vi fikk også oppleve moskuser igjen på ganske nært hold, men heldigvis var de lengre unna enn Mona opplevde på nesten samme terrenget ifjor.
Vi reiste hjem og dro på hytta.

30. august 2009

Var på Verdalsprøven i helga Stilte Anni og Beto i Vk, ingen premier denne helga. Men vi er kjempefornøyd med de premiene vi har fått tidligere på skogen og snåsa. Bestandig trivelig å komme til verdal, mange trivelige folk. 
Ellers går det veldig greit med Ville og resten av hundene, hun har virkelig kommet inn i flokken.

Ser ut som det blir kongsvoll tur på oss til helga. Beto sto som nr 16 på venteliste til NM og da var sjansene gode for å bli med. Da får vi prøve å skaffe oss overnatting, noen som har ledig plass?

26. august 2009

Idag har lille Ville vært til dyrlegen og fått helsesjekk og vaksine mot valpesjuka. Alt i orden på helsesjekken. Hun har nå blitt 5,2 kg og vokser for hver dag. Hun er en veldig trygg og herlig tøff liten valp. Kommet godt i orden her hjemme hos oss, spiser maten sin og sover i buret sitt hele natta (kjempeherlig). Har hatt noen få småuhell, men går som regel ute for å gjør fra seg.
Hun er veldig begeistret for Beto og leker mye med ham. Ellers er hun mye ute å leker i hundgården, tydelig at hun er godt vant til å være ute.
Namdalseid skog: Ingen av hundene på partiert vårt kom for fugl idag. Santi er pensjonist og var hjemme sammen med Ville. Eneste premie i dag var Hedda Izzadora til Åge Nilsen som ble prøvens beste hund. Santi kom på andre plass i denne kåringen, hun har vunnet denne pokalen tre ganger i sin karriere.

25. august 2009

1Ak til Santi på skogen.
Så var det tid for jaktprøve igjen. Vi dro til Namdalseid for å prøve oss på skogsfulg prøven med alle våre tre hunder.
Anni rampet seg ut, Beto kom ikke for fugl og Santi hanket inn sin femte 1ak på skogen. Nå har Santi blitt 9 1/2 år og pensjonist når det gjelder jaktprøver. Flott å avslutte med en 1ak. Hun er forresten vk-hund til hun nesten fyller 12 år.

23. august 2009

Vi har hatt ei kjempehelg, vært mye å ordne og holdt kontroll på, men fikk mye hjelp. Håper alle har hatt ei flott helg. Siste partiet var nede 20.15 og det ble sent før vi fikk pakket og dratt hjem.
Rago og Morten, Chira og Inge stilt også på prøven, men fikk ikke noen premier. Kjempeatig at Børgsjithoinnan blir stilt på jaktprøve.
Lille Ville fant seg raskt til rette i huset og lå i buret sitt hele natten uten en lyd.

22. august 2009

Idag stilte Mona Beto, Anni og Santi. Anni fikk for stor og ble borte, fikk derfor ikke vist nok søk og utgikk etter første runde. Santi vippet på grensen på søken og fikk en makkers støkk  og utgikk også. Beto fikk to fuglarbeid i andre runde og fikk 1vk. Ble helt skjelven i fjellet etter at vi fikk vite at vi vant, tok litt tid før det gikk greit å gå ned. Nå har vi meldt på til nm og håper vi kommer med.
Lucas og Sturla gratuleres med en flott 2 uk, kjempeartig at børgsjitehoinnan premierer seg.
Til jegermiddagen hadde vi viltgryte fra M.Aakervik og rundt 90 var til bords selv og regnet høljet ned.
På bilde: Mona og Bertil Nyheim fikk 2vk på Roya.

21.august 2009

Rekordstor påmelding med mellom 300 og 350 påmeldte starter. 21 partier var ute i løpet av helga. Prøven ble holdt der det ikke var forhold og selvsagt fikk vi ikke lastet ned på pc'n så vi måtte bruke gammel metoden når vi arrangerte prøven.
Fredag var Marius vapevakt + satt i sekretæriatet og holdt orden på sakene.
Mona var ute med Børgsjitens Lucas til Sturla og engelsksetteren Raija. Lucas gikk meget godt, men fikk ikke vist fuglarbeid i løpet av dagen. Raija fikk en flott 2uk, kjempeartig at det gikk så bra. Traff henne for første gang kvelden før.
Britt og Dagbjørn Vårvik hadde kommet oppover fra Florø sammen med Cesar (c-kulet) og Rambo (d-kullet). Vi gikk på samme parti, kjempeartig å få se hundene. Ble dessverren ingen premier på dem, men håper de hadde en fin tur.

20.august 2009

M.Aakervik As vant NM-gull med varmrøkt krydderlaks idag. Marius var i Trondheim og tok imot medalje. Rekordstor konkurranse dette året.
Marius hentet Ville på Værnes, hun kom med flyet sammen med Nora Bjørn. Vi kjørte oppover til Lurudalen i Snåsa der vi var prøveledere for snåsaprøven som namdal fulgehundklubb arrangerete.
Ville er kjempetøff og ikke redd for noe. Virker som hun har en veldig sterk psyke. Hun begynte med det samme å leke med de voksne hundene. Ellers har hun sprunget omkring i hele helga. Har sovet hele natta helt til kl 5.30 hver natt og ikke noe tissing inne i campingvogna heller. Håper dette fortsetter når vi kommer hjem og får henne i en orntlig rutine.
Hun går veldig godt overens med de andre tre hundene våre.
Fikk også lukte på fersk rype og det syntes hun var stor stas. Sprang etter rypa som Marius holdt og beit etter den. Ville trives veldig godt i senga og storkoste seg når hun fikk ligge der.
Blir spennende å følge med framover.

18. august 2009

Marius, Mona, Rolf, Beate og Bjørn dro innover til Lurudalen for å sjekke Finnbuhytta og kjøre innover saker til prøven. Vi har fått sponset kjempemange premier til jaktprøven. Noen bruker vi til utlodding og andre til premier til hundene. Begynner å få brukbar kontroll på prøven og skal ut og handle mat og drikke til prøven imorgen. Nå har vi passert got over 300 påmeldte hunder, med de som står på venteliste + de som har trukket seg har vi snart 350 påmeldte. Kjempeartig med så stor påmelding, nå får vi bare håpe at være blir fint.
Mona stiller Lucas og Raia på fredag. Om lørdagen stiller hun Beto, Anni og Santi i VK. Marius skal gå elev fredag og lørdag.
Imorgen kommer valpen vår nedover med fly fra Tromsø. Gleder oss veldig til Ville kommer til oss.

17. august 2009

Lise med Shigo, Kjellrun med Mira og Mona med Beto dro for å trene hoinnan våres. Vanskelige ryper som var veldig lette. Fikk kjempemange situasjoner og det var bra for det var litt av noen ramphoinna vi hadde med til å starte med. Heldigvis fikk vi dressert litt og det ble bedre og bedre utover dagen. Så får vi se om det holder til helga når vi skal stille på snåsaprøven.
Vi hadde en kjempefin ettermiddagstur som både tobeinte og firebeinte hadde stor nytte av.

13.-16. august 2009

Marius, Anni og Beto kom heim etter ei flott helga på Kongsvoll. Marius syntes det var et flott opplegg rundt dommeropptakprøven. Beto var med alle tre dagene og Anni var med på søndagen. Ellers ble det tid på ettermiddagen for å trene, lite fugl.

15. August 2009

Lise med Shigo og Mona med Santi dro for å trene litt hunder mens karan var bortreist i helga. Lise var lommekjent i terrenget og det gav utslag i mange fuglarbeid på hundene. Santi var komplett rolig på alle situasjonene, mens Shigo var litt heil i et par situasjoner, men fikk mang flotte fulgarbeid der hund var akseptabelt rolig.
En kjempeherlig dag på fjellet der hundene virkelig fikk prøvd seg i terrenget.

14. august 2009

Marius dro nedover til Kongsvold sammen med Beto og Anni. De elevene som antagelig skal opp som dommere til neste år er anbefalt være med på årets dommersamling/prøve.

Ellers har vi fått kjempestor påmelding til snåsaprøven. Ligger på ca 280 påmeldinger, noen har meldt frafall pga løpetid eller skader og nå har alle som har betalt innen fristen fått de plassene som de har meldt på. Har brukt mange timer for å skaffe ekstra dommere siden det ble så stor påmelding, 17 stykker kommer å dømmer fra en til tre dager hver.
Antalgelig blir det 7 uk/ak på fredag, 5 uk/ak og 3 vk på lørdag og 1 vk-finale og 4 uk/ak parti på søndagen. Dette er jo kjempebra at så mange har meldt seg på, men det er mye arbeid som skal gjøres når det er så mange hunder som stiller.
Ellers har vi fått sponset mange flotte premier og utloddingspremier, så vi håper det blir mye premieringer + at vi håper på å få solgt mange lodd under oppholdet i snåsa.
Gleder oss veldig til prøven starter, det blir mange telt, lavvoer og campingvogner i lurudalen denne helga.

Om ei uke kommer den nye valpen vår, Ville, nedover med fly sammen med Nora Bjørn. Gleder oss veldig til hun kommer til oss. Bjørn Morten Baarvik har plukket ut ei tispe til oss, blir spennende å følge med framover.

19. august 2009

Marius, Santi, Anni og Beto var en ettermiddagstur i Bangdalen for å takstere skogsfugl. Fant bra med både ryper og skogsfugl. Fikk flere brukbare fuglsituasjoner på alle hundene. Anni har blitt mye roligere i fugl og det ser kjempebra ut. Beto er for heit enda og håper vi får ham i orden til prøvene starter. Santi har sine dager der hun jakter meget godt. Marius var kjempefornøyd med gps-båndene til hundene når han gikk og taksterte i periodevis tett skog.

7.-9. August 2009

Gordonsetterklubben avd. Trøndelag arrangerte treningssamling ved Ismenningen treningsterreng i Snåsa denne helga. Vi (Mona og Marius) hadde ansvaret for samlinga tredje året på rad, og det blir flere og flere folk og hunder som deltar for hvert år. Artig at både nybegynnere og mere erfarene hundfolk og hunder stiller opp på samlinga.
I år holdt vi bopell på Røde korshytta ca 3 km fra treningsterrenget. Der var det mange sengeplasser, men flere camperte i telt, lavo og campingvogner (Sølvi og Ketil stilte med spesielldesignet campingvogn...). Lørdagskvelden spiste vi felles middag ute på hyttetunet. Som ved flere tilstelninger tidligere serverte vi elgskav, potetmos, salat og tyttebærdressing.
Totalt hadde 25 personer med en haug av hunder møtt fram til trening i terrenget, men ikke minst var den sosiale treninga for hundene (og eierne) like viktig. Det var sol og veldig varmt og tørt i terrenget. Vanskelige forhold, særlig for unghundene. Likevel fant vi to ryper på lørdagen og et stort kull på søndagen. Vi delte oss opp i to parti der Arild Dahl og Marius var instruktører på hvert sitt parti. Tror alle var godt fornøyde med helga, mye skryt og positive tilbakemeldinger på opplegget.

Flere bilder under bilder gs-treff.

2. august 2009

SVENSK UTSTIILINGSCHAMPION
Gratulerer eier Arild Dahl med at Børgsjitens Arja (a-kullet) ble svensk utstillingschampion i dag. Hun er allerede norsk utstillingschampion. Ønsker dere lykke til videre.

26. juli - 2. august 2009

Søndagskvelden dro vi oppover til hytta, kjempegodt å komme til fjells. Vi brukte tiden til å trene hunder, male hytta og bygge ferdig naustet.
Været har ikke vært det beste, men det er topp treningsvær for hundene. Fikk mange flotte situasjoner på hundene og det er mye ryper i terrenget.
Tirsdag såg vi en snøugle på fjellet, den var kjempediger og drivende hvit. Har sjekket fuglboka og funnet ut at det var en hann. De kan bli inntil 66 cm høye.
Santi har imponert med sin fart og aksjon i løpet av de siste dagene, lenge siden hun har hatt slik fart. Hun er også komplett i fugl og setter seg av seg selv. Selv om hun er pensjonist nå, er det mulig vi stiller henne i vk på snåsaprøven + på skogsfulgprøven på Namdalseid.
Anni imponerte stort med at hun holder fin kontakt, samt at hun har roet seg i fulgsituasjonene og har vært akseptabelt rolig i alle situasjoner. Håper dette holder seg når vi skal til å stille på prøver til høsten.
Beto er et annet kapittel, han har begynt å gå alt for stort og har dåtter i ørene på halvparten av fulgsituasjonene. Han ble alt for heit på flere rypesitusjoner og sprang langt etter. Må begynne med dressur på denne karen her. Håper han ikke fortsetter tendenesene til å gå for stort, forhåpentligvis er han for kjent i terrengene vi går i.
Hentet Lucas (c-kullet) på tirsdag og han var hos oss til fredagen, skal trene litt med ham fordi vi kommer til å stille ham på prøve i høst. Fredagen hadde vi oss en langdag på fjellet sammen med Sturla Ytterdal som eier Lucas. Lucas er en lovende hund, som er komplett på sitten (ihvertfall foreløpig). Blir spennende å følge med framover.
Bilder ligger under linken: trening/jaktbilder.

23. -26. juli 2009

FEVIKEN GAME FEAR
Etter mye skryt og omtale besluttet vi å dra på Feviken for å oppleve vilmarksmessa og opplegget rundt den. Vi kom hit torsdagskvelden for å få en brukbar plass for campingvogna. Vi fikk tildelt plass på en åker som slettes ikke var flat og vi hadde hundrevis av telt, lavoer, bilder, vogner av alle årganger, brakker og gamle busser som naboer.
Kjempeopplegg med underholdning og mye brukbart ble solgt på dagtid. Noe av det artigste vi opplevde var skyteshowet med Jokke smålenning med kompis. De hadde noen utrolige skyteferdigheter. Ellers var det mye annet artig å oppleve. Jentene prøvde skyting, hesteridning og kjørte firhjulinger.
Marius meldte på Beto og Anni på mini jaktprøve. Arild og Arja deltok også. Konkurransen gikk ut på å søke opp to duer og apportere to dummies, alt dette på kortest mulig tid og maksimum bruke 3 minutter. Førstepremien var en fin pengepremie + gavepremier til første, andre og tredje plass. Arild og Arja kom på tredje plass på lørdag og på søndag kom de på andre plass, de vant flotte premier. Beto stilte kun på lørdag men fikk premie for den hunden som hadde beste stil på søk og brukte vinden korrekt, han vant en agillity-tunnel.
Fredag og lørdagskvelden var vi på konsert, kjempeflott opplevelse. Barna hadde fri adgang sammen med foreldrene og de var også med på konserten på lørdag.
Bilder under linken: sommerbilder 2009

20. - 23. juli 2009

Mandag tok vi med barn og hunder og reiste til Sverige. Vi var invitert på hyttta til Lise og Roger Pedersen i Valsjøbyn. Vi tilbringte to trivelige dager sammen med dem i bjørnens rike, heldigvis holdt bjørnen seg unna mens vi var der. Var også en tur innom hytta til Ann Catrin og Arve Aasen, de har hytte et lite stykke unna.
Onsdag dro vi campingvogna videre til Østersund for litt shopping. Vi lå på Østersund camping og traff mye slekt og kjentfolk da vi camperte der. Vi var osgså innom storsjøbadet og fikk badet litt, dette syntes barna var kjempetriveligt.
Bilder under linken: sommerbilder 2009.

18.-19. juli 2009

JENTETREFF I SKOROVASS
Da er det fjerde jentetreffet over. Nok ei fin helg med 16 damer og 7 gordonsettere, 6 engelsksettere, 2 irsksetter og en munsterlander.
To flotte dager på grøndalsfjellet i treningsterrenget, med engasjerte damer og firbente. Vi fikk gleden av å se to små rypekull.
Som tidligere år hadde vi overnatting i skorovass i huset til Inge Stallvik, hvor vi grillet og koste oss ut over kveldene.
Bilder under linken: sommerbilder 2009.

Uke 30 og 31

Sommeferie.
Vi har tatt oss to uker ferie. Har vært på jentetreff, sverigetur (Valsjøbyn, Østersund og Feviken game fear). Skriver mer om dette når vi kommer hjem.
Nå har vi vært hjemme en liten svipptur for å sjekke hvordan påmeldingen til gordonsettertreffet ved Ismenningen og snåsaprøven er. Ser ut som påmeldingen blir bra og vi har foreløpig alt under kontroll.
Oppdaterer hjemmesiden vår om ei ukes tid. Fortsatt god ferie.

15. juli 2009

Sola steika og det var kjempevarmt. Lise, Arild, Marius og Mona med hundene, Shigo, Frøken, Arja, Beto, Anni og Santi dro til Havikvatnet for å bade. Både tobeinte og firebeinte syntes at det var kjempegodt å få duppe litt i vannet. Til slutt ble det for mye knott og vi måtte vende nesen hjemover.

13. juli 2009

 
Ole Nomèl og Diva fra d-kullet gleder seg til treningsterrengene åper og de kan begynne å trene på fjellet. Diva står på fuglene i hagen, hun flytter ikke på seg før de flyr avgårde. Jeg synes det ser veldig lovende ut. Hun har også fått løpetid nå, greit å være ferdig med det til høsten og jakta starter. Blitt stor jente....
Synes Diva har fått mye av utseende etter faren sin Luke.

10.-12. juli 2009

Nå har vi nedtelling til treningsterrenget åpner, gleder oss kjempemye til å komme igang å få trent hundene igjen. Så det var vel siste helga på hytta der vi kunne slappe av og late oss. Været varierte fra sol til styrtregn og vind. Var en liten tur ute og gikk når det selvfølgelig begynte å regne på det værste, ble søkkblaute begge to.
Bilde: utsikten fra hytteverandaen lørdagskvelden.

7. juli 2009

Beto har vært hos dyrlegen og fått tatt ultralyd av testiklene og prostata. Han hadde betennelse i prostata før påske som ble behandlet med pensilin, prostatan ser normal ut nå.
Dessverre var testikklene unormale, antalgelig etter en kraftig forfrysning han fikk da han stakk av i en vinterstorm da han var 10 månder gammel. Det var ikke arrvev på testiklene, men mestparten av cellene i testiklene på begge sider var skadet og produserer derfor ikke sædceller. Dette kan komme seg i løpet av noen år, men prognosene er dårlige. Synes dette er veldig synd, da vi hadde håpet å bruke ham i avel. Likevel er han en kjempehund på jakt, jaktprøver og ikke minst er vi veldig glade i ham. Vi kommer til å fortsette å jakte og gå på jaktprøver med ham, evt. gode resultater er jo positive i forholdt til foreldre og søsken og videre avel på dem. Så får vi sjekke ham med jevne mellomrom og håpe på at produksjonen av sædceller kommer seg.

Ellers har såret han fikk på lørdag grodd fint og han slipper å gå med krave lengre.

7. juli 2009

Hanne fyller 12 år i dag, gratulerer så mye med dagen. Her er hun avbildet i drillpike drakta si.

4. juli 2009

Gratulerer til Arild Dahl og Børgsjitens Arja (a-kullet) som vant championklassen og ble nr 2 av 43 tisper på norsk gordonsetter klubb sin utstilling i Ljødalen (Trysil). Arja som er på bilde.
Gratulerer også til Bjørn Dahl og Folla som fikk 1pr, hp og 3 konk.

3.-5. juli 2009

Dro på hytta i sommervarmen. Både vi og hundene badet og koste oss i sola. På lørdag Beto hoppet ut av båten i stor fart og kom borti propellen. Hell i uhellet fikk han kun et kutt bak ved halen. Vi har barbert, stripset og plastret ham. Han må gå noen dager med plastskjerm da han ikke kan la være å spise opp plastrene og slikke på såret. Det blir ikke mere bading på Beto på noen dager og det synes han er er kjedelig. Nå går han rundt å stanger borti ting med skjermen, fordi han har ikke vendt seg på den enda.

2. juni 2009

Vi dro for å bade i Havikvatnet i sommervarmen. Lise, Roger, Kjellrun, Marius, Mona, Finn Christian, Daniela og Karoline ble med sammen med hundene: Beto, Anni, Santi, Mira, Shigo og Varde. Alle sammen badet og koste seg. Flere av hundene stupte uti fra ca 2 meters høyde ut i vannet, tydelig at de synes det er godt å få avkjølt seg i sommervarmen. Vi hadde en kjempefin tur, men måtte dra hjemover når knotten holdt på å spise oss opp.
Se flere bilder under linken: sommerbilder 2009.

27.-28. juni 2009

Vi dro til fjells for å nyte det delige sommerværet. Arild og hundene ble også med fra fredag til lørdag. Vi dro ut på en liten holme og badet og koste oss, solbrente ble vi alle sammen. Hundene og vi tobeinte stortrivdes i vannet og svømte omkring for å avkjøle seg i heten. Ellers har knorten, mygga og kleggen meldt sin ankomst i løpet av helga. Kjempedeiligt at sommeren endelig har kommet, får håpe været holder seg slik utover.
Flere bilder fra helga under sommerbilder 2009.

26. Juni 2009

Namdal fulgehundklubb arrangerte årets klubbtreff ved namsen. Det har blitt en tradisjon å holde grillkveld hos Torger Haugen. Vi var mellom 35 og 40 personer + mange hunder som hadde møtt fram for sosial omgang. Barna fikk anledning til å fiske fra strandkanten. Ellers arrrangerte vi apportkonkurranese der vi delte inn i Uk, Ak og  en egen barn/hund apportkonkurranse. I uk ble Børgsjitens Dollar til Sigurd Romundstand nr 3. I ak ble Marius og vår Anni nr 2. Barn/hund apportkonkurransen ble kjempepopulær, det hadde tilsammen møtt fram 16 barn og de syntes det var stor stas å få være med på dette. Utpå kvelden spilte vi volleyball. Alt i alt ble kvelden riktig trivelig og været viste seg fra sin beste side.
Flere bilder fra treffet under sommerbilder 2009.

26. juni 2009

Nå er den nye valpen vår født. Den ble født på formiddagen idag. Vi har valgt å kjøpe valp etter gordonsetter Langsundets Lille Ti og Finnvolas Kid. Vi vil ha to linjer som vi kan avle på hvis denne valpen ser lovende ut og blir premiert. Vi holder på å diskutere navn, men er ikke blitt enig enda. Blir artig med unghund i huset igjen.

22. juni 2009

Var en tur på svartfjellet i dag. På hjemmveien gikk vi innom havikvatnet slik at hundene fikk badet litt. Flott vær og kjempegodt med en gåtur for både tobeinte og firebeinte.

20. Juni 2009

Børgsjitens Dått no (d-kullet) ble beste valp på unghundframvisningen i Budalen. Gratulerer så mye med flotte resultater igjen.

20. Juni 2009

Vi var på hytta i helga, bestandig kjempegodt å komme til hytta. Vi har for det meste kost oss og slappet av. Hundene er veldig glade i svømme så de svømmer etter båten når vi kjører til og fra hytta. På lørdag feiret vi santhans på forhånd sammen med flere av hyttenaboene. Det ble sur og kaldt utpå kvelden og vi trakk inn i nabohyttas grillkåta der det var godt og varmt.

16. juni 2009

I dag var siste kvelden på apportkurset. I alt har 20 hunder vært innom kurset som Rolf Gaundal og Marius holderpå Raabakkan i overhalla. En av de som klarte beviset i dag var Børgsjitens Dollar fra D-kullet. Han fyller 9 månder om 8 dager, kjempeflott prestasjon av en ung kar som ham.

13. juni 2009

Vi var på stiklestadutstillinga i Verdal. Stilte ingen egene hunder denne helga, men fikk følge med Marte og Dått no (d-kullet) som ble beste gordon i valpeshowet. Kjempeartig at de gjør det så godt på utstillinga. Ellers fikk mange kjentfolk gode premieringer (alle de som har vært innom på klipp har fått 1. premie og noen gjorde det enda bedre med ck i tillegg).
Mona stilte Steinådalens Folla på 13 månder til Bjørn Dahl. Hun fikk 1. premie og ble beste tispe i klassen, ble nr 2 i rasen og fikk i tillegg ck. Kjempeartig å føre fram en hund som fikk slike flotte premier.
På kvelden var på Inntrøndelag fhk sin vårklonk med sosialt samvær, grilling og dansing til langt på natt. Bestandig kjempetrivelig å være sammen med hundgjengen.

7. juni 2009

I dag har Diva (d.kullet) og Ole Nomèl med familie vært på Ekebergsletta i Oslo, på unghundfremvisning i Gordonsetterklubben.
Diva fikk 1.premie og ble nr.2 i klassen.
 
Kritikken fra dommer Nina Kjeldsberg ble som følger:
8 mnd gammel tispe av meget god type. Bra hode med godt uttrykk. God hals og rygg, litt avskytende kryss.
Bra underlinje for alderen. Bra benstamme. Gode bevegelser. Bra farger og tegninger. Godt bitt. Trivelig gemytt.
Premiering: Særdeles lovende nr.2.
 
Gratulerer så mye med flott resultat, blir spennende å følge med framover

3. juni 2009

Vi har vært på Himo i Overhalla å re-strømmet Beto, Anni og Santi. Ingen var interessert i sau og fikk sine sau-reinbevis. Flott å ha når vi skal trene i treningsterrengene og stille på jaktprøver.
På bilde: Sturla og Børgsjitens Lucas (og Seven) fikk også godkjent sau-reinsbevis.

30. mai - 1. juni 2009

Vi dro på hytta for å slappe av og kose oss. Kjempeflott vær hele helga, lørdag lå vi på verandaen og solte oss hele dagen (solbrent...). Fikk også besøk av Margit, Geir, Stein Erik og Irene + 3 irsksettere: Luna, Audi og Toyota. Søndag var vi ute og trimmet oss litt, gikk innom Oskar og Jorunn som har to engelsk setter. Fikk også gått oss en tur på mandagen, hundene synes det er kjedelig å gå bånd, men det er jo mye bedre enn å ligge i hytta hele helga. Hundene er også veldig glade i å svømme og svømmer etter båten når vi kjører til og fra hytta, kjempeflott trim nå i disse båndtvang tider.

27. Mai 2009

Marius har satt istand den gamle hundvogna som han brukte til hunden sin da han var guttunge. Beto fikk prøve å dra jentene og det gikk greit. Seletøyet er gamlet så vi skal få orden på det og begynne å trene på å trekke vogn. Får se om vi tar den med på 17. mai toget til neste år.

24. Mai 2009

I dag var Beto med og trente på duer. Kjempeflott opplegg og en veldig dyktig instruktør (Bertil Nyheim). Vi har aldri prøvd å trene på duer før, men det var veldig spennende og lærerikt. Etter at vi var ferdig med treninga dro vi til Kolvereid og fotostudioet til fo2grafen Åsgeir Moe som tok bilder av Beto, Anni og Santi sammen. Vi gleder oss til å få bilde og se hvordan det blir, prøvebildene så veldig fine ut. Det ble også litt klipping av hunder i helga, kjempeartig å være behjelpelig med å klipp hundene.
Vi har hatt ei kjempetrivelig helg og håper nærøy-gjengen i Namdal fulgehundklubb arrangerer klubbtreff til neste år også. Det har vær en kjempesuksess, flott at vi kan møtes utenfor jaktprøve sesongen også.
Det kommer også til å bli lagt ut bilder under linken: bilder 2009 etter hvert.

23. mai 2009

Vi tok med barna og dro på båttur. Karoline og Hanne ble med Roger, Johanna, Daniella, Kenneth og Mia på sør-gjerslingan tur. Marius, Rikard, Finn Christan og Mona dro på fisketur, vi fikk kjempemye fisk og måtte gi oss etter hvert. Alle som var med på båtturen var kjempefornøyde og været kunne ikke ha vært bedre. Det ble arrangert apportkonkurranse, i AK ble det lagt ut to ryper som skulle apporteres på kortest mulig tid. Santi hentet begge rypene på 50 sekunder og vant apportkonkurransen, Arja (a-kullet) ble nr 2 og Luna nr 3. Arild og Geir kunne ikke godta nederlaget og etterpå ble det en intern apportkonkurranse som Santi vant igjen. Etterpå holdt Bertil Nyheim et foredrag om duetrening. Utpå kvelden fikk vi servert grillet marinert laks med masse godt tilbehør. Vi holdt til i det store teltet de hadde satt opp og det ble sent før de siste kom seg i seng.
På bilde er Santi avbildet under apportkonkurransen.

22. Mai 2009

I dag begynte duetreninga, vi skal stille på søndag, men det var veldig spennende å følge med på de forskjellige hundene. Sturla og Lucas fra c-kullet stilte til start fredag og lørdag. I dag var storinnrykket med folk og hunder som ankom treffet. Det kom folk helt fra Brønnøysund, Namskogan og Levanger. I løpet av helga har det vel vært omkring 50-60 personer her. Kjempetrivelig og kjempeflott opplegg som alle sammen har trivdes med å være med på. Det har vært sol og oppholds helge langhelga, men litt sur nordavind var det på fredagen så det var godt å ha med vinterjakka og longsen utpå kvelden.

21. Mai 2009

Dro utover til Nærøy, nærmere bestemt på Nyheim gård der arrangerte Namdal fuglehundklubb klubbtreff. Det var et kjempeflott opplegg med sosial omgang med både tobeinte og firebeinte. Ellers fikk vi trene på duene til Bertil Nyheim (vi holdt til på gården til foreldrene hans). Det var også lagt opp til mange andre aktiviteter som apportkonkurranse, båt og fisketur, grilling og mye annet. Vi dro utover på torsdagen og fikk langhelg her sammen med barna. Torsdagen var vi på besøk hos Bjørn Ove og Ann Mari. Vi fikk låne hundgården og den var til tider stappfull med hunder. Det gikk kjempegreit. Her er Beto, Anni, Santi, Seven, Lucas, Audi, Luna og Toya.

17. Mai 2009

I år stilte namdal fulglehundklubb med nylaget fane i borgertoget, det er første året klubben er med. 15 hunder og 23 personer stilte, kjempeartig at så mange hadde møtt opp. Håper det blir enda flere neste år.
Ellers har jentene vært drillpiker idag. Været har vært supert, strålende sol (nesten for varmt med bunad, men vi skal ikke klage på finværet).

16. Mai 2009

Vi var ute på sjøen med båten idag. Kjempeflott vær, strålende sol og nesten ikke noe vind. Vi var på sigthsing, og kjørte innom Brakkstad, Rørvik (for å fylle bensin) og Grinda fyr. Ble også invitert inn på vafler, saft og kafe hos Kjellrun og Oddvin Moan som bor på jøa ved Faksdal brygge. De bor på et trivelig småbruk nede ved sjøen sammen med barn og hundene kv Thea og es Mira.
Sola tok litt mer enn beregnet og vi ble solbrente nesten hele gjengen.

14. mai 2009

Beto fyller 3 år idag. Vi feiret bursdagen med spesiallaget hundekake. Gratulerer også til hans søsken i B-kullet.
Ellers har Mona og hundene vært en tur på Svartfjellet. Hundene syntes det var kjempegodt å få rørt seg litt etter å ha tilbringt mye tid i hundgården og sofaen de siste dagene. Kjepeflott vær idag, kjempeherlig å være ute på tur.

10. mai 2009

Gratulerer til Rikard som ble konfirmert idag. Rikard er Monas eldste sønn. Det ble en kjempefin dag med mye god mat og drikke. Og ikke minst mange gaver. Kjempeartig at så mange gjester hadde anledning til å komme å feire sammen med oss.

6. Mai 2009

Kamskjelljakt. Idag har vi vært på matauke under sjøens overflate. Vi skal ha konfirmasjon til helga og på menyen står blant annet kamskjell. Disse var vi å dykket etter idag. Dårlig sikt helt til vi kom på 9 meters dyp, bedre lengre nede. Vi fant mange kamskjell og nettene var tunge når vi skulle ta dem med opp.
Vi har hatt litt regn, men var heldig med oppholdsvær og sol når vi var ute.
Vi har hatt en kjempeflott dykkertur.

2. Mai 2009

Børgsjitens Dått no, 7 månder ble BIS valp (Best in Show i valpeshowet) på utstillinga i Stjørdal. Gratulerer så mye til eierne Marthe Austvik og Espen Farkvam. Kjempeartig med slike prestasjoner. Lykke til videre.

1. mai 2009

Dro oppover til hytta torsdagskvelden og ble der til søndagen. Arild Dahl med Arja og Frøken kom oppover torsdag og ble til lørdag. Kjempeflott vær det meste av tiden, litt regn på lørdag og søndag. Vi har kost oss og slappet av hele gjengen. Hundene synes det er kjempegodt å ligge å kose seg i lyngen.
På fredag malte Arild, Marius og Mona nauste. Flott med noen ekstra hender slik at det gikk kjempefort.
Flere bilder fra helga ligger under liken: bilder 09

25. april 2009

Namdalsutstillinga: Mona er utstillingsleder for denne utstillinga, sammen med mange gode hjelpere klarte vi å gjennomføre en flott utstillinga. Været viste seg også på sitt beste: sol og blå himmel. Hanne med Santi, Karoline med Anni og Finn Christian med Beto gjorde en flott innsats i barn og hund.
Børgsjithunder som stilte var:
Valpeshow: Dollar og Thinka fra d-kullet. De fikk begge 1. premier. Thinka ble nr 2 i gruppen.
Vanlig utstilling: Lucas fikk 1uk og Chira fra c-kullet 1BK, vår Beto fikk også 1BK.
På kvelden var det i tradisjonell tro felles bespisning på Tinos. Det ble en kjempetrivelig kveld.
Ellers har Arild og Arja vært på Hattfjelldal prøven og hanket inn en 5 vk.
På bilde: Oddvin Kveli og Thika.

20. april 2009

Marte og Dått.no på snart 7 månder har vært ute og trent på fjellet i ettermiddag. Resultat 3 stander. Går premieringsverdig søk.
Kjempeartig å få slike tilbakemeldinger.
Les mer om Dått.no, Marthe, Espen og deres andre hunder på hjemmesiden deres.

18. april 2009

I dag har Marius vært på dommersamling i Verdal. Namdal fuglehundklubb og Inntrøndelag fuglehundklubb hadde samling sammen. Kjempeflott vær og føre. Flott opplegg for elevene også.

Her hjemme har vi klippet hundene til utstillinga, verandaen ble full av hundhår. Ellers har vi også trent på å stille opp hundene og springe med hundene.

16. april 2009

Tonje Andersen og Mona arrangerte utstillingstrening for Namdal fulgehundklubb.
Hanne stilte med Santi, hun har tenkt å være med i barn og hund på namdalsutstillinga og synes det er kjempeartig og trene på dette. Klassevenninen Daniella stilte med Shigo. Ellers var Inge og Chira der, samt Dollar og familien. Mye børgsjitehoinna der, men det var selvsagt flere andre hunder der også.
Etter treninga, kom Chira hit for å få klippet seg til utstillinga. Hun har vokst mye på bredden og blitt en kjempe fin dame, mye størren enn mor og bestemora si nå.
Flere bilder ligger under linken: bilder 2009

15. april 2009

Så var årets apportkurs igang. Marius og Rolf som holder kurs på Overhalla (Raabakkan). Mange som hadde møtt fram, og flere har medlt seg på så i år blir det mye folk og hunder. Det blir kjempemorsomt. Tre børgsjithoinna har også meldt seg på kurset. Rago og Lucas på 1 1/2 år og Dollar på 7 månder. Kjempeartig å se dem igjen, de vokser og forandrer seg hele tiden.
Mona har jobbet med å registrere hunder til Namdalsutstillinga, mindre påmelding enn tidligere år. Utstillinga krasjer desverre med Hatfjelldalprøven i år. Men vi gleder oss velig til utstillinga starter. Barna skal stille i barn og hund og gleder seg veldig til det. Beto skal også få prøve seg i ringen igjen, er spent på hvordan det går fordi han har slitt av seg mange faner i vinter.

14. april 2009

Børgsjitens Dått no på snart 7 måneder har vært og trent på tamfulg sammen med Espen Farkvam og Marte Austvik.
I påska fikk han også prøvd seg på rypelukt. Han har nå blitt 22 kg.
Dere kan lese mer om han på Espen og Marte sin hjemmeside.

11. april 2009

I dag gikk årets påskemorro av stablen ved Øyengvatnet. Vi var over 50 personer som hadde møtt opp til grilling og sosial bålkos.
Hvert år arrangeres det flaskehopprenn der hver hytte kan stille med ei flaske hver. Premien er et vandretroll som man må ha tre napp i for å vinne. I år vant Børgsjitstuggu og fikk sitt andre napp. Det var stor stas til Børgsjiten sjøl.

9. april 2009

I dag gikk vi en tur på ski med Beto og Anni. Dårlig med ryper idag, men fikk en situasjon på Beto like ved trimboka.
Anni har også fått løpetid, godt og bli ferdig med begge tispene nesten på samme tid.
Kjempeflott vær på fjellet, snøen begynner å bli "råtten" nå. Vi har slappa av og kost oss mye på hytta. Kjempedeilig med påskeferie. Ellers har vi hatt mye besøk og fartet litt rund i hyttefeltet vi også.

6. April 2009

Santi fyller 9 år idag. Tenk som tiden går, synes de 9 årene har gått kjempefort. Enda er det futt i den gamle dama. Dessverre fikk hun løpetid før vinter nm i år og fikk ikke stilt til start. Får se hvordan formen er til høsten, kanskje blir det noen starter i vk eller på skogen kanskje. Santi synes det er stor stas å få være med ute og jakte.
Gjett om hun ble glad når vi hentet henne etter at vi kom hjem fra Andøya, skulle tro det var ukevis siden hun hadde sett oss sist. Hun hadde vært hos Finn Christian og Jeanette noen dager.

5. april 2009

Kåre og Turte gikk til 3vk nm finale idag. Ingvar og Trøkk gikk til en 5vk nm finale, Ingvar var eneste deltaker fra Namdal fulglehundklubb i finalen. Godt gjort av begge to.
Marius og jeg (Mona) dro hjem med 12 ferja og var hjemme i 10 tiden i kveld. Vi har hatt en kjempeflott ferie og gleder oss allerede til å reise oppover neste år.
Imorgen reiser vi på hytta for å starte påskeferien. Da skal vi slappe av og kose oss. Skal komme oss ut og trent sammen med hundene, det er godt for både oss og hundene (som tydeligvis trenger å dresseres mere).

4. april 2009

1 VK i excit kvalifisering til Børgsjitens Arja (a-kull) og Arild Dahl. Alle Børgsjiten hundene stilte på samme parti. Arja fikk en flott 1vk og det var veldig artig som oppdretter å få være med og oppleve dette.
Anni fikk slipp i tett skog og ble for åpen i søket og ble avsluttet etter ett slipp (var vel en tur på ytterenden av Andøya...). Beto var med til siste slutt og ble nr 7 på lista, der 6 gikk videre til neste dag. Kjedelig plass å få, men vi hadde en kjempedag i fjellet og feiret Arjas premie ute i de små timer.
Kåre og Turte klasket til med 1 vk i nm-semifinale og feiringen tok litt av......
I dag var været enda flottere en i går. Sol og vindstille, lite vind til hundene å jobbe med, men flott til oss på to føtter.
Vi var igjen på fiskeresturanten og spiste fisk før vi dro på premieutdeling. Etterpå dro en gjeng til en nattklubb med levende dansemusikk, vi skulle ikke stille imorgen og danset til langt på natt.

3. april 2009

Idag startet vi i nm- kvalifisering. Av 200 hunder startet 3 børgsjiten hunder: Beto, Anni og Arja (til Arild Dahl). Desverre kom ingen av disse videre.
Men vi hadde en kjempefin dag på fjellet, strålende sol og litt sur vind.
Mye ryper på Beto og Anni sitt parti.
Hyttekompisen vår Kåre Norum og es skillevatnets Turte fikk 2vk og det ble godt feiret.
Vi hadde god tid denne dagen og dro på stranda på Bleik. Kjempeflott der ute. Artig å ha vært på Bleik, Santi er født der og heter Santi av Andøya.
Vi var og spiste på fiskeresturanten og maten var knallgod. Vi var en gjeng på 16 stykker som dro dit sammen og hadde det kjempetrivelig.

2. april 2009

Kjempeflott vær idag og det er meldt fint ut helga. Turboføre i treningsterrenget, skare med litt nysnø. Vi var ute ca 2 timer og vi storkoste oss. Kjempeflott natur her oppe.
Vi fikk en fulgsituasjon med Anni og Beto i stand, det kom til en engelsksetter som sekunderte. Rypene lettet, Anni var rolig, Beto hadde vi ikke oversikt over, men tror det gikk bra.
Ellers har vi klippet hundlabber. Alle fire hundene i hytta fikk en omgang med klippemaskinen.
Gleder oss til å spise på storbord på fiskeresturanten her. De har kjempegod mat, en opplevelse som vi må ha med oss hvert år vi er her.
Lise og Mona som er avbildet i treningsterrenget.

1. april 2009

Idag sto vi opp kl 5 om morgenen for å kjøre til Andøya. Vi kjørte 3 biler sammen oppover. Marius og jeg, Lise Pedersen og Kåre Norum, Bjørnar Boneng, Bjørg Boneng og Arild Dahl. Vi fordelte 7 hunder og diverse saker på tre biler. Til å begynne med var føret glatt, men det ble bedre etter hvert. Vi traff Margit og Geir Pedersen, samt flere hundfolk på ferja. Vi ankom hytta ca kl 19. Slaps og snø når vi ankom sortland, men været er meldt bedre utover uka.
Marius, jeg, Lise og Kåre ligger sammen i ei hytte. Det ble et lite besøk til intrøndelag gjengen på kvelden. Ellers ble det en tidlig kveld på oss alle sammen. Kåre skal gå nm- lag imorgen (engelsk setter). Gleder oss til å ut og trene i treningsterrenget imorgen.
PS. vi hadde det veldig artig med å lure Lise på turen oppover. Vi hadde Shigo i bilen og lurte Lise med at Shigo hadde fått løpetid, hun gikk rett på ........

29. mars 2009

Idag stilte Marius i vk finalen med Anni. Hun kom dessverre ikke for fugl, hun ble rangert som nr fem på lista. Det var fire med fugl og hun ble ranger som beste søker etter de med fuglarbeid.
Idag var været kjempeflott, gikk og koste oss hele dagen.
På bilde fra venstre: dommer Åge Nilsen, Kjell Norum og Tiba fikk 1 vk med cacit, Tiba ble jaktchampion idag. Morten Elvseth og Figo fikk 2vk med res cacit, Figo ble også jaktchampion idag. Arild Dahl og Ante fikk 3 vk og Dagfinn Horseng og Fant fikk 4 vk. Dommer Bjørn Dahl helt til høyre.Gratulerer til alle sammen.

Nå gleder vi oss til å reise til vinter nm på Andøya. Vi reiser opp onsdags morgenen, slik at vi får ut og trent i treningsterrenget på torsdagen. Fredag starter prøven. Vi stiller med Beto og Anni. Hadde meldt på Santi, men hun har dessverre fått løpetid.

28. mars 2009

Idag stilte Mona i vk med Beto og Anni. Litt sur vind, men ellers en flott dag. Marius gikk elevarbeid idag også, nå mangler han kun ett vk elevarbeid igjen.
I andre slipp fester Beto stand og rype letter når vi kommer opp til Beto. Han er akseptabelt rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. Det er 5 minutter igjen av slippe og hundene slippes på igjen, etter 2 minutter fester Beto på nytt stand. Når vi kommer til letter rypene og Beto forfølger friskt. Får etterpå høre av dommeren at vi mistet 1vk'en. Kjempetrist.
Anni kommer ikke for fugl, men går videre til finalen på søk. Annis søster Arja og eier Arild Dahl gikk også videre til finalen.
Om kvelden spiser vi jegermiddag på Skjelbred grendehus. Flott plass å holde prøven på.

27. mars 2009

Flott dag på lifjellet. Kraftig vind på Hansmoen hvor Marius gikk elevarbeid sammen med Pål Inge Røed. Mona gikk som lærling sammen med Andreas Bjørn på lifjellet og der var det mindre vind og påskestemining. Desverre var det mye rein på lifjellet, så partiet ble litt hemmet av dette.
Inge Kristiansen stilte Chira og Morten Dahl stilte Rago, begge fra c-kullet. Kjempeartig at de er så ivrige og stiller på prøve. Sturla Ytterdal måtte legge igjen Lucas hjemme da han har skadet foten sin, han stilte med Seven som fant fugel, men ble dessverre for urolig. Lise Pedersen stilte med Shigo, som fikk 165 min slipptid, men kom dessverre ikke bort i fulg.
Gratulerer til alle som fikk premie idag.
Men vi hadde en kjempedag på fjellet der vi fikk sett mange trivelige hunder.
På bilde: dommer Andreas Bjørn overekker premie til Arve Aasen som fikk en flott 2 uk på 9 mnd gammle Li.

22. Mars 2009

Gratulerer til Rolf Gaundal og SV Gaundaldrømmens Era med 1VK med Cacit.

21. mars 2009

I helga reiste vi til hytta, slappa av og koste oss.
Lørdag var vi på fjellet og trente hundene. Fikk mange flotte situasjoner, Anni er hakket for rå i reisen og det ble noen meter for mye i den ene situasjonen. Men det ble bedre utover dagen. Rypa var veldig snill og trykte godt, så vi kom helt innpå den. Føret var kjempebra, utover dagen ble snøen litt løs/ råtten. Vi har hatt en kjempedag i fjellet.
Traff Margit og Geir på fjellet og vi slo oss sammen på tur ned. Det ble nesten et jaktprøveparti med 6 hunder.

15. Mars 2009

Gratulerer til Lise og Roger Pedersen med 1 UK til IS Limingruets Shigo.

14. Mars 2009

Beto, Anni og Mona stilte i Vk på Namdalsprøve i dag. Anni fikk ca 5 minutters slipptid, tok en flott stand, men fortsatte å reise laaaaangt. Mona såg ikke rypa som lettet og fikk ikke satt ned Anni tidsnok (førertabbe).
Beto fikk være med dagen ut, gikk brukbart, men fant dessverre ingen ryper. 
Gratulerer til Ingvar og Tove Rødsjø som fikk 1vk med ck på Hi-Troll og gratulerer til Bjørnar Boneng og Tiri som fikk 2Vk. Gratulerer også til Geir og Margit Pedersen som fikk 2uk på Toyota.
Ellers har Marius gått som elev begge prøvedagene og det har gått veldig greit. Flotte tilbakemeldinger på dømmingen hans.

7. Mars 2009

Endelig ble det helg og vi dro til fjells på hytta vår. Betydelig mye bedre føre nå enn sist vi var der. Snøen har klappet seg sammen og det er "bunn" i den nå.
Lørdagsmorgen startet med fuglearbeid rett utafor hytta vår. Marius så ei rype spasere like bortom hytta. Marius og Beto gikk ut og fikk en flott situasjon på rypa. Etterpå var vi ute å trente sammen med alle hundene. Rypespor overalt, alt klaffet i fuglarbeidene til hundene og de gikk veldig bra alle sammen. Kjempeartig å ha en sånn treningstur, får håpe det går like greit til helga når vi skal stille Anni og Beto i VK på Namdalsprøven.

1. Mars 2009

Espen Farkvam og Lucky Luke fikk 2Ak idag. Gratulerer så mye. Luke er far til d-kullet vårt.
Anni og Marius gikk i vk-finalen idag, dessverre ble ingen premierte i finalen.
Beto og Mona tok en velfotjent hviledag idag.
Gratulerer til alle som fikk premie i helga.

28. Februar 2009

1 Ak til Beto og Mona idag. Endelig ble det Vk hund av Beto også, nå er alle våre tre hunder vk kvalifiserte.
Kjempetungt føre (mye snø) og sterk vind i perioder i løpet av dagen. Beto hadde tre fulgarbeid, derav to med reis. Synes han gjorde en kjempeprestasjon å få 1 ak på det føret som var i fjellet idag.
Anni og Marius gikk videre til vk finalen søndag.
Ellers fikk vi servert saltkjøtt og kålstappe på jegermiddagen. Nesten 60 personer hadde møtt opp og det ble livlig i løpet av kvelden.

27. Februar 2009

Endelig var prøvesesongen i gang igjen. Vi dro til Momyra i Fosen på Størna jeger og fiskeforening sin jaktprøve der. Vi taff igjen mange kjente og det var kjempekoselig. Bestandig en veldig trivelig prøve å være på.
Utpå kvelden når det ble leggetid, gikk Roy Allan i "musefella" som vist på bilde.

25. Februar 2009

Idag gikk vi på tuger, disse fungerte kjempebra. Lærte oss tekniken ganske så fort. Vi hadde med oss Shigo, Beto og Anni idag. Det har kommet mere snø, men det stopper ikke hundene. I dag har rypene kommet opp av dokkene, vi ser mye flere rypespor idag.
Det ble rene påskeværet utpå dagen, vindstille og flott sol. Vi måtte dessverre ned tidlig da vi skulle på åresmøte i nfhk idag, vi sitter begge i styret så vi måtte møte. 
Vi har hatt noen kjempeflotte dager. Vi har slappet av og kost oss, samt fått trent hundene. Til helga reiser vi til Fosen på jaktprøve. Har vært der i flere år nå, og stortrives der. Gleder oss til å treffe kjentfolk og få starte på jaktprøve igjen.
På bilde: IS Limingruets Shigo. Flere bilder legges ut under linken: bilder 2009

24. Februar 2009

Lise Pedersen og Mona dro på hytta sammen med hundene. Lise hadde med IS Limingruets Shigo og medlånt Børgsjitens Rago. Mona hadde med Santi, Anni og Beto.
Vi dro ut på ski, kjempemye løssnø uten bunn. Anni og Shigo fikk prøvd ut kondomdraktene sine, de var kjempesupre. De andre hudene klabbet skikkelig ned, Beto hadde snøballer som tennisballer og handballer. Så vi håper at drakta til Beto komme snart.
Selv om føret var tungt var vi veldig fornøyde med hundene. Særlig Shigo, Anni og Beto imponerte i det tunge føret. Vi fikk flere situasjoner vi var fornøyde med. Artigst var når både Shigo, Beto og Anni sammen fikk opp et kull på 4-5 ryper. Alle var rolig under kraftig provikasjon. Rypene lå i dokk og lå 40-50 cm ned i løssnøen. Rago syntes det var stor stas å lukte på spor og dokkene.
På bilde: Lise Pedersen og Børgsjitens Rago.

21. februar 2009

Det har kommet kjempemye snø, siste snøen som har kommet er blautsnø. Kjempetungt føre til hundene og det klabber mye på hundene. Mye trøkk i Anni og Beto, jobber flott selv i tungt føre. Santi hadde noen fine slag, men tok det roligere. Rypa var vanskelig å finne, den lå i dokk, men fikk likevel noen flotte situasjoner.

20. Februar 2009

Karoline ble 9 år idag. Gratulerer så mye med dagen. Vi feiret med gaver på senga før hun dro på skolen. I kveld er alle velkommen på bursdagsselskap. På onsdagen feiret hun dagen med alle sine 17 klassekamerater.

15. Februar 2009

I dag var det finale, Anni ble nr 4 og Beto nr 5. Kjempetungt føre og kaldt, men sol og fint vær. Vi er veldig fornøyd med resultatene etter helga. Ser at Anni holder bedre kontakt og Beto lar seg ikke stopp av tunge forhold.
Mona hadde med et treningsparti med 9 hunder denne dagen, fikk se mange flotte hunder i alderen 5 månder til 4 år. Har hatt en kjempekoselig dag og fått sett mange trivelig hunder.
Se bilder under linken: bilder gs-treff.

14. Februar 2009

I helga har vi vært på Skallstuggu i Levanger. Der arrangerete gordonsetterklubben i trøndelag klubbmatch. Vi var nærmere 50 personer og hytta var stappfull. Vi har hatt ei kjempetrivelig helg og tuffet mange trivelig hunder og personer. Vi taff også igjen Børgsjiens Dått no, som snart blir 5 måneder. Han er en kjempetivelig og kjempefin valp.
Lørdag var det kvalifisering i klubbmatchen. Beto ble nr 1 og Anni nr 3, begge på søk da ingen av hundene kom for fugl. Det var vind og mye snøfall og tidvis dårlig sikt.
Lørdagskvelden mottok vi premie til Beto som ble årets unghund i trøndelag 2008 og Anni fikk premie da hun ble nr to i kåringen av årets gordonsetter i trøndelag 2008. Det var kjempeartig å få disse utmerkelsene.
Se bilder under linken: Bilder gs-treff.

8. Februar 2009

Dramatisk helg for Lady Shakira og eier Åsgeir Moe.
Lørdag ble Shakira klubbmester i NFHK, kort tid etter at vi kom ned fra fjellet fryktet vi at Shakira hadde fått magedreining. Mona ble med i bilen ned til Grong dyreklinikk der Shakira fikk god førstehjelp av dyrlege Lena. Situasjonen var veldig dramatisk og vi fryktet at vi mistet henne flere ganger. Det ble gjort mange forsøk å få lagt ned slange, slik at lufta kunne komme opp, men dette mislykkes. Det ble satt inn kanyle direkte i magesekken for å redusere trykket slik at hun ikke skulle falle i sjokk. Etter 3 1/2 time var situasjonen såpass stabil at vi kunne kjøre til Trondheim som var nærmeste dyrlege som kunne operere henne. Dette er en veldig komplisert og vanskelig operasjon. Mona kjørte mens Åsgeir passet på Shakira, Lise Pedersen kjørte bak for oppbakking.
På Byåsen dyreklinikk ble vi godt mottat og Shakira kom raskt på operasjonsbordet. Dyrlege Eivind fryktet flere ganger at hun ikke skulle klare seg gjennom opersjonen, Shakira hadde også fått stukket hull i milten og hadde store blødninger i buken. Heldigvis gikk alt greit og Shakira lå til overvåking over natten. Prognosene for at det gikk bra var veldig dårlig, men Shakira hadde en overlevelsestrang det var rørende å oppleve. I dag har hun reist hjem til Kolvereid, hun var i fin form og hoppet inn i bilen selv.

7. Februar 2009

Klubbmesterskap i Namdal fulgehundklubb.
Gratulerer til Sturla Ytterdal og Børgsjitens Lucas som fikk 5. plass og premie i unghundklassen.
På morgenen var det -22 grader og kraftig vind i Skorovass. Vi utsatte oppmøte til kl 9.30, temperaturen hadde steget til -19, men enda var det kraftig vind. To partier startet, ett uk og ett ak parti. Dagen ble litt kortere enn beregnet p.g.a. været.
Ellers har det vært dommersamling denne helga. Marius holder på med dommerutdanninga og dømte uk partiet sammen med en autorisert dommer.

6. Februar 2009

Sammen med Sturla Ytterdal, Lucas (c-kull) og Seven dro vi på Jektheia for å trene hunder. Tydelig at Lucas har arvet farten til mor Anni for der går det fort i svingene når han er ute i slipp. Han har blitt veldig selvstendig og jakter veldig fornuftig. Ble veldig imponert over både Lucas og Seven idag.
Flott vær og føre selv om det var -20 grader når vi startet opp om morgenen. Utover formiddagen steg temperaturen til -12 grader. Beto og Anni fikk prøvd ut sine nye jaktdekken som jeg har sydd til dem. Anni har også fått nytt varmedekken.
Lite fugl, men vi fikk noen situasjoner med spenning. Ellers har det snødd litt så det fin sporsnø, samt at det er litt styresnø for en dårlig skiløper (Mona).
Vi hadde en kjempefin tur i fjellet og håper vi kan ta oss en ny tur igjen snart.
På bilde: Sturla og Seven. Se flere bilder under linken: bilder 09

4. Februar 2009

I litt travle tider med flere nye familiemedlemmer har det blitt lite oppdateringer fra Daja i Mosjøen, Daja ble raskt storesøster da lille Sivert kom til verden den 9 desember. Hun fant seg raskt til rette i sitt nye hjem og går kjempegodt overens med dalmantineren og andre hunder som jevnt er innom her. Hun er også trygg på folk og har sjarmert både gammel og ung. 
Helga for litt over 14 dager siden var hun med på fjellet på trening for første gangen, de få rypne vi så ble til 2 halvveis situasjoner for tausa, søsteren til den forrige gordonsetteren vår. Ellers var det lett føre, men Daja fikk innta sekken da hun begynte å bli trøtt og kald. Det er ikke fjellturene som har fokus nå, men den daglige treningen gir raskt resultater da Daja ser ut til å lære fort, hun er stabil på innkalling og sitt på fløyta, hun setter seg også på avstand  med lett provokasjon. Går bra ved foten også... noe som er en ny opplevelse for min del.. 
Spennende tider fremover og når lillegutt vokser av seg den værste kolikken og været tillater det satser vi på de første hytteturene og håper på snill rype så vi kan ut å kjenne litt på godlukten. I helga var vi nordafor til "besteforeldrene" der blir en luftet ute uten bånd og har fått jaget på sjur og kråke fritt, det var gøy- Mange hunder i flokken og fast runde opp på sledetrekket for å hilse på huskyene hadde Daja. Siste kvelden var hun med på foring i hundegården og ville ikke bli med derifra, hun måtte bæres ut da hun slo seg tilrette på brisken sammen med huskyene..
Det tegner til at Daja bli en stor og relativt kraftig tispe, om hun fortsetter utviklingen (hun har poter som en husky)
 
Kristian og Daja med familie ;)

1. februar 2009

Jeg sender noen bilder av Diva og tenkte å fortelle litt om utviklingen hennes. Hun er en veldig sosial og glad hund. Ikke redd eller skvetten av seg heller. Så det ser veldig bra ut.
Vi har vært mye i skogen, men det har vært lite fugl å se, men her om dagen da snøen kom, da kom vi bort i flere fugl. Blant annet hadde vi oppe to tiur bare 300 m. fra huset vårt. Den ene av de var det Diva som støkket ut. Da ble hun veldig ivrig. Jeg fant sporene etter tiuren i snøen og fulgte med på hva Diva gjorde når hun passerte de. Hun fulgte sporene en lang stund. Det synes jeg var et godt tegn. Hun er også veldig glad i rådyr spor. De er det mange av her hos oss. På de stedene som fuglene hadde vært så utredet hun dem veldig bra, og på det ferskeste setet så hadde hun noen sekunders stand. Det var en veldig artig tur vi hadde da. I går kom tiuren flygende og satte seg i toppen av ei lita furu bare 10-15 meter foran oss. Og når den lettet igjen så sprang Diva etter. Da ble det fart i den lille kroppen.
Vi har det veldig bra og Diva er veldig flink til å lære. Hun sitter, dekker og går fint på plass. Hun er dessuten veldig glad i å kjøre bil. Det er nesten umulig å få henne ut av bilen igjen etter en kjøretur. Så det må vel bli bilferie i år.
Vi starter på valpekurs nå til onsdag og jeg gleder meg til det. Det er 10 andre hunder der også, så det blir nok artig for Diva å leke med de.
Diva har blitt vaksinert 2 ganger nå og også fått chip merking. Hun var veldig flink hos dyrlegen. Dyrlegen skrøt av henne og sa at Diva virket rolig og avbalansert. Det var ingen stress symptomer å se.
Hun har mistet flere tenner nå også, og jeg håper at det ikke klør så veldig i tennene hennes når de er byttet ut. For hun er veldig glad i å småbite litt.
Hun har nok smakt på de fleste kosebamsene til barna. De får ikke ligge i fred. Hun er stadig inne på rommene deres og henter nye bamser, så innimellom er stua full. 
 
Hilsen Ole m/familie.

31. Januar 2009

Jubileumsfesten var en stor suksess. Bilde er tatt under overrekkingen av årets hunder. Marius og Anni fikk for Årets Ak hund i NFHK 2008. Ingvar Rødsjø og Hi-Treff samt Hi-Troll fikk for årets VK og UK hund. Åsgeir Moe og Zenta fikk for årets utstillingshund.
Ellers var det god mat og drikke og flott dansemusikk. Vi hygget oss og danset så tiden gikk alt for fort.

31. Januar 2009

Marius og Arild ble invitert til å trene sammen med Ingvar, Tove Rødsjø og deres hunder oppe på hytta deres. Det var rene hønegården i terrenget.
Topp vær og treningingsforhold, det var nesten påskesteming i fjellet. Masse ryper og gode hunder.
Kjempeartig å bli invitert til å trene sammen med Ingvar og Tove.
I kveld skal vi alle sammen på jubileumsfest til Namdal fuglehundklubb.
Se flere bilder fra turen under linken: bilder 2009

30. januar 2009

Vi har fått besøk av Arild Dahl med Børgsjitens Arja som er helsøster til Anni (Santi og Zico) og Imingens Lucas som har samme far som Anni og Arja.
Imorgen skal vi på Namdal fuglehundklubb sin 40 års jubileumsfest og det gleder vi oss kjempemasse til. Utrolig rolig i huset til at det er fem hunder her. Alle synes det er stor stas å ligge i sofaen selvfølgelig.

30. januar 2009

Her kommer en liten hilsen fra oss i Arendal igjen. Legger ved noen bilder av Mira så dere kan se hvordan hun ser ut...
Mira hadde sin første løpetid i september og ble litt roligere etter dette. Hun er som jeg skrev i forrige mail lett å ha med å gjøre, sosial og aktiv! Vi hadde fine dager til fjells i jula, og da er hun i sitt ess!
Vi bor i nærheten av marka i Arendal, så hun er ofte på tur i skogen. Hun løper mye fritt og kommer stort sett på kommando. Hun liker ikke så godt å gå i bånd, men det er vel kanskje litt typisk settere?!?

Hilsen Odd Erik og Marianne Stokke

29. Januar 2009

Siste nytt fra disse kanter er at ”ungan væks te”. Caesar er stor gutt nå og løfter på bakfoten. Han har også oppdaget at det er kjekt å henge i baken på tispene (fars gutt J ). Sist helg var vi på klubbmesterskap på Gaularfjell. Resultatet var ikke spesielt oppløftende, men vi tapte nå ikke da,- heller ikke nest sist. Plasseringen var meget kronologisk etter alder på de deltagende unghundene. Fikk en følelse av at hormonene har begynt å røre på seg i kroppen, lite interessert i å jage fugl, men tisper derimot er mye kjekkere. Ellers var det en nyttig gjennomkjøring hvor også jeg fikk stadfestet en del av de utfordringene vi må jobbe mer med. Tilbakemeldingene var ellers svært gode, både på adferd, løpevilje og ikke minst eksteriør.
Fikk mange og gode kommentarer spesielt på dette siste.
Lille Rambo er ikke så liten lenger (+ 14 kg) og utvikler seg til å bli en fin gutt. Han har et veldig rolig og kosete vesen og passer perfekt til ”ho mor”. Det er jo slik at motsetninger tiltrekker hverandre (her sier Britt at jeg skal sette på et smiletegn J )

Hilsen Britt og Dagbjørn Vårvik

26. Januar 2009

Børgsjitens Rago (c-kullet) skal være hos oss noen dager når matfar er på kurs.
Beto og Rago synes dette er helt topp, de bruker det meste av tiden til å leke i hundegården.

25. Januar 2009

I dag gikk vi en en liten runde. Fant brukbart med fugl, Beto satte seg innen godkjent hold idag (for det meste ihverfall). Føret var kjempeflott, men litt mye vind idag også. Skaren er så hard at man kan gå på føttene og det er flott når man skal klatre oppover eller nedover i tett skog.
Den neste helgen blir vi opptatt med jubileumsfest for Namdal fuglhundklubb som feirer 40 års jubileum. Helga etter er det klubbmesterskap i NFHK (Skorovatn) og etter der igjen er det klubbmesterskap i gordonsetterklubben i Trøndelag (Skallstuggu).
Snart er det også tid for jaktprøver og vi har allerede begynt å glede oss. Marius skal også få gjort unna noen elevarbeid i forhold til dommerutdanninga si i vinter.
På bilde er det Anni som apporterer rype.

24. januar 2009

I dag fikk vi to fuglarbeid på tiur, først fikk Anni et kjempetøft fuglarbeid. Anni fant tiur neste gang også med Beto og Santi som sekunderte.
Ellers var det greit med ryper, så vi fikk mange situasjoner. Dessverre har Beto glemt at han skal setter seg etter at rypa letter, det er jo så gøy å springe etter noen meter. Det holdt verken til ak eller uk kvalitet i de fleste situasjonene. Anni var også litt heit, men taklet det brukbart. Santi fikk også sine situasjoner, henne gikk det heldigvis bra med.
Det var mye vind idag, stedvis måtte vi gå fiskebein på flata.
Ellers fikk vi trent på apport med både Beto og Anni. Heldigvis ser det ut som apporten har løstnet veldig for Beto.
Til middag spiste vi ryper og koste oss, på bilde er det Marius som ordner med rypene.

23. Januar 2009

Endelig ble det helg igjen og vi dro på hytta. På tur oppover med skutern fikk vi to fuglarbeid på ryper. Komplett rolig var de idag, men det ble verre utover helga.
Føre var kjempefint,hard skare med litt sporsnø.
På bilde er det Santi som står.

22. Januar 2008

GRATULERER MED 14 ÅRS DAGEN FINN CHRISTAN
Dagen feires med pakker og kaker. På mandag inviterer vi venner og familie til familieselskap hos oss.

21. Januar 2009

Vi gratulerer Kennel Furukammen og oppdrettere Torill og Per Hartvik med valper etter Børgsjitens Bixie og Rippy's Tex som er født i dag.
De skal beholde en selv, så det blir spennede å følge med.

19. Januar 2009

Gratulerer til Anni og alle fra kull A som fyller 5 år idag.
Vi feirer med spesiallaget hundekake. Leverpostei og pølser + go'biter.

17. og 18 Januar 2009

Børgsjitens Rago har vært i Valsjøbyn på jakt sammen med eier Morten Dahl og jaktkompis Roger Pedersen.
Rago hadde en flott stand på et kull med 6 orrhaner. Litt usikker reis, antagelig pga at de satt i topp i tett skog, men en fin situasjon for både hund og fører.
Ellers hadde de en topp helg i Sverige.

17. Januar 2009

Lørdag var det turboføre. Hard skare med litt sporsnø oppå. Det hadde gått helt fint å gå på føttene på fjellet. 
Rypa trykte godt så vi fikk mange flotte situasjoner. Beto har blitt hardere på reisen, men han har også funnet ut at det er morsomt å jage ryper....
Trente også på apport i fjellet og det fungerte helt fint.
Santi er i fin form, så kanskje vi stiller henne på prøver i vinter også. Hun blir snart 9 år, men synes hun holder seg kjempegodt og er veldig fornøyd med henne.
Anni holder bedre kontakt enn tidligere, og vi er "ganske" trygge på at sitten.....

16. Januar 2009

Så var det endelig helg og vi reiste på hytta igjen. Vi kjører skuter oppover, hundene springer ved siden av ca 5 km inn til hytta.
Da vi nesten hadde kommet fram til hytta fikk Beto stand, reiste rype og var rolig i oppflukt. Kjempeartig. På bilde er hytta vår avbildet. (Børgsjiterstuggu).

15. Januar 2009

Børgsjitens Thinka, snart 4 månder har vært i kvelifjellet og jaktet på spor etter rev, hare og tiur. Hun ble veldig ivrig på tiursporene.

10. Januar 2009

Det var kjempetungt føre til hundene og til oss skigåere. Skareføre med gjennomslag og snø uten "bunn" under. Rypa var veldig skjær, men vi fant brukbart med ryper å trene på.

9. Januar 2009

Vi feiret med raketter og skålte for at Beto ble årets unghund i trøndelag og at Anni ble årets ak hund i namdal fulgehundklubb.
Beto synes det er stor stas med raketter, tok ei stund før han skjønte at det ikke var noen pinneraketter å apportere lengre.

8. Januar 2009

Jippi. Beto ble kåret til årets unghund i trøndelag 2008. Anni ble kåret til årets AK hund i Namdal fuglehundklubb 2008. Sammenlagt ble Beto nr 7 og Bixi (kullsøstra til Beto) nr 9 av gordonsetterne (unghundene) i Norge.
Beto ble liggende på 3.plass på kåringen av høstens AK hunder i fuglehundcup (alle raser).
Anni fikk en hedelig 2.plass i kåringen av årets gordon i trøndelag.

Vi er kjempefornøyde med resultatene, så vi må vel ta en skål i helga for å feire premiene.

3. Januar 2009

I løpet av natten hadde temperaturen falt fra - 3 grader til -18 grader. I løpet av dagen var temperaturen nede i - 25 grader.
Vi skulle ut på en liten treningstur, den ble i lengste laget og vi tobeinte ble veldig frossne på slutten. Hundene ble helt nediset og det klirret i istapper når de sprang. Det ble noen situasjoner denne gangen også, den siste nesten på hyttetrappa til en nabo.
Har kjøpt inn et gps-band til Santi også, så nå kan vi følge med på alle hundene når de er ute i slipp. Fikk god bruk for disse idag, greit å følge med på når de går litt for stort.
Imorgen reiser vi hjem og juleferien er over for denne gangen. Nå er det snart jaktprøver og vi gleder oss til å treffe kjentfolk igjen.

2. Januar 2009

I dag ble det endelig en skikkelig treningstur med hundene. Vi stilte med 7 hunder så det ble skikkelig artig. Det hadde snødd mye i løpet av det siste døgnet, så føret var ikke det beste. Flere steder var det store fokkskavler slik at hundene nesten ble sittende fast. Heldigvis var det litt kaldt før den siste snøen kom og det hadde fryst til slik at hundene fikk underlag å sparke ifra på.
Ble imponert over hunder som gikk kjempebra, selv om føret var kjempetungt. Det ble noen situasjoner med ryper. Ellers var det greit for oss tobeinte å få trimmet av litt av juleflesket.....
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE