Kull-E - født 16/12-2010

Børgsjitens AG Enya

Børgsjitens AG Enya har sammen med sine nye eiere: Terje og Liv Marie Hanssen reist nordover til Sandnessjøen. De har ei gordonsettertispe på 9 år fra tidligere. Enya sov hele bilturen opp til Brønnøy, vi får håpe resten av bilturen går så bra som den først delen. Mer info kommer etter hvert.
Liv Marie, Terje og Enya

Børgsjitens AG Euro

Børgsjitens AG Euro bor sammen med Jan Ove, Evy, Oda og Jostein Bergin. Familien er bosatt på Bergsmo i Grong. De har også gordonsettertispen Toya som er 7 år.
Det har gått veldig fint første kvelden og hundene kommer god overens. Nå blir det vinterferie og det blir ei fin tid å bli kjent med den nye valpen sin.
AG i navnet står for: A: Anni og G: Galggo.
Euro, Oda, Jan Ove, Jostein og Evy.

Børgsjitens AG Troya

Børgsjitens AG Troya eies av Lisbeth og Petter Holtmon. De bor i Namsos sammen med sine to gutter og gordonsetter Mira.
Det har gått veldig greit å flytte til nytt hjem, Mira tok henne til seg med det samme. Mira slikker og koser mye med Troya, de ligger også sammen i buret når de skal sove. Mira er veldig tålmodig og tåler det meste fra den livlige valpen.

Lisbeth og Troya

Børgsjitens AG Frøya

Børgsjitens AG Frøya har flyttet til Vegard Løvmo og Helena Gaundal som bor på Snåsa. Alt har gått veldig fint de første dagene og hun har funnet seg godt til rette. Artig at flere av valpen har flyttet i nærheten, få vi får truffet dem igjen og fulgt med på hva som skjer.
9 uker: Hun har lært seg sitt og gi labb. De har også begynt å trene med rypevinge som hun står på. Det blir lagt ut mange flotte bilder og videoer på facebook.
Helena, Vegard og Frøya.

Børgsjitens AG Eddison

Børgsjitens AG Eddison eies av Ørjan Sjøstrøm og bor 8 timers kjøretur til Sverige. De bor på en bondegård og han får god plass til å springe omkringe med hunden Tyson som de har fra tidligere. Like ved gården er det ikke langt å gå for å trene på skogsfugl, så det blir spennede å høre hvordan det går med Eddison etter hvert.
Ørjan Sjøstrøm og Børgsjitens AG Eddison.

16. Desember 2010

Morgenen 16. Desember skjønnte vi at det ble fødsel i løpet av dagen eller natta. Temperaturen ble målt til under 37 grader og Anni begynte å bli urolig og peste mye.
Kl 20.35 ble det født en hannhund.
Kl 21.35 kom enda en hannhund.
Kl 22.15 ble det født ei tispe.
Kl 23.50 kom det enda ei tispe.
Kl 01.05 det født en hannhund.
Nå trodde vi det var slutt, vi kjente ingen flere valper og Anni roet seg og hadde ikke flere rier. Men plutselig neste kveld, 17/12....
Kl 23.07 kom det ei tispe, hun var slapp og endel mindre. Men hun kviknet til og er nå i god form. Et lite mirakel at hun overlevde dette.
For sikkerhets skyld ble dyrlege kontaktet på lørdagsmorgenen, slik at han kunne sjekke om det var flere valper igjen. Denne gangen var det heldigvis ingen igjen.
Vi veier valpene hver dag og de legger på seg fint på seg. De har blitt gode og runde allerede, så mamma Anni har godt med melk. Hun har nesten ikke tid til å ut på do i løpet av dagen og måltidene spiser hun imens hun ammer valpene i valpekassa.

Valpene vokser og legger på seg. 13 dager gamle har de fått øyne og ørene er åpnet seg.

17 dager gamel døde den minste hannvalpen, den var betydelig mindre enn de andre og fikk ikke tatt til seg nok næring. Ble så syk og slapp at dyrlegen anbefalte å avlive den.

Det kommer mer info etter hver. Les også i dagboka og se på valpebilder under linken bilder kull-e.

Børgsjitens Anni og Langsundets Galggo

Børsjitens Anni er parret med Langsundets Galggo, valpene blir født like oppunder jula og er leveringsklare i midten/slutten av februar.

Børgsjitens Anni, regnr: 01955/04. Eies av oss, les mer om Anni på hennes egen link.  Hun er eliteavelshund, dvs hun har 1ak på utstilling og 1ak på jaktprøve.
Anni er meget selvstendig, samarbeidsvillig, lettdresser og har prima gemytt, stor jaktlys og godt viltfinnerevne. Hun fungere utmerket på høyfjell og på skog, hun har bl.a. 1ak  både på høyfjell og på skogen.

Langsundets Galggo, regnr: 09183/04. Eies av Frank Gunnar Bjørn.
Galggo er også eliteavelshund med prima gemytt og høy jaktlys. Han er selvstendig og samarbeidsvillig. Han har bl.a 1ak høyfjell og 1ak på utstilling. Vi har jaktet med ham og er veldig fornøyd med ham gangemessig og i fuglbehandlingen.

Dette er en parring som vi har stor tro på, vi kjenner begge linjene godt og synes dette er en veldig spennede parring. Dette blir valper med stor jaktlys og skikkelig "futt" i. Selv om begge nærmer seg 7 år reiser de djervt i fugl og gangemessig står de på hele dagen flere dager i strekk. Begge hundene er skikkelige familiehunder og fungerer utmerket i huset. De er rolige, sosiale og kjælne hunder. De blir vant til til barn og vi tar flere bilturer med valpene, slik at de blir vant til å reise.

Det er gjort en lignende parring tidligere med Annis søster Børgsjitens Arja og Galggos bror Langsundets Faun. Disse valpene viser nå lovende tendenser.

Galggo er onkel til vår Langsundets Ville som vi har store forhåpninger til (les mer under linken hennes). Hun har vært veldig lettdressert og enkel i fugl, selv om hun har høy jaktlyst og er meget selvstendig.

Alle hundene våre er vaksinert før parringen ble gjennomført. De får også ormkur før fødselen, slik at valpene evt. ikke blir smittet. Vi gir også valpene ormkur to ganger før de skal til sine nye eiere. De vil bli sjekket av veterinær, vaksinert og får med seg helseattest før 8 ukers alder.
 
Valpene vil etter hvert være med på hytta, slik blir de vant til både bil og skuter. Valpekassa har vi plassert i nærheten av oss, slik at de blir vant til å omgås mennesker og hunder, samt blir vant til dagligdags "bråk". Vi har også fire barn, så valpene omgås med tobeinte i alle aldre.

Mer informasjon og bilder kommer senere. Se også under linken dagbok 2010/2011 for fortløpende informasjon.

Valpene selges til jakt- og jaktprøveinteresserte.

Ta gjerne kontakt med oss hvis dere er interesserte.

Kennel Børgsjiten: Marius Aakervik, 99260121 eller Mona Himo, 99038416
                           epost: marius.aakervik@ntebb.no

Dere kan også ringe eier av Galggo: Frank Gunnar Bjørn på tlf: 48139415
Anni og Galggo

Langsundets Galgo

Galggo.

Flott kar

Galggo og Marius. Vi har jaktet med Galggo og er meget fornøyd med ham gangemessig og i fuglbehandlingen.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE