Dagbok

For et hundeliv 2010/2011

26. desember - 31. desember 2011

Andre juledag dro vi på hytta, kjempegodt å komme til fjelles og slappe av.
De to første dagene var det skikkelig vind og det var sendt ut ekstremvær varsel. Da var det ekstra godt å sitte inne i varmen og kikke ut på uværet.

Utover jula kom det mye løssnø og vi fikk skikkelig julestemning.

Femte juledag var vi nede og hentet alle barna og vi koste oss alle sammen. Det ble litt tjuvstarting på fyrverkeriet, men det var bare trivelig. Vi hadde også kjøpt "varmeballonger" som vi tente på og sendte til himmels, de var kjempeflotte. Ville og Beto er helt gærn etter fyrverkeri og sprang etter lysglimtene. Verre var det at de skulle spise opp fyrverkeriet på bakken, mens det sprutet lysglimt. Her fikk vi trent mye sittrening...

På nyttårsaften var vi 10 stykker til bords i hytta vår med helstekt kalkun med masse godt tilbehør.

Kennel Børgsjiten ønsker alle sammen en godt nytt år og lykke til  i 2012.

21.-24. desember 2011

Vi begynte jula med å feire julaften med barna onsdag 21. desember. Dette året skulle de feire jula hos sine andre foreldre.
Vi koste oss med helstekt tiur med masse godt tilbehør. Etterpå ble det gaveutdeling. Alle sammen var godt fornøyd med kvelden.
Hundene skjønte godt at det var noe spesielt som skjedde, de hadde flere ganger tatt gaver og prøvd å åpne opp dem. De var veldig fornøyd når de fikk pakke opp sine egene pakker og det var hundegodis.

Lørdag 24. desember koste vi oss med en god rypemiddag og åpnet resten av gavene. Det ble en koselig og rolig julaften. Det var godt å ta det med ro etter alt styret før jul.

Ønsker alle sammen en god jul og et riktig godt nyttår. Håper alle sammen får et godt hundeår i 2012.

2.-4. desember 2011

Nå har vinteren kommet. Årets første skutertur er gjennomført og det er fin trim til hundene å løpe til hytta etter skuteren. Det ble ei skikkelig koselig helg på hytta sammen med hundene.
Hundene storkoser seg i snøen, dessverre blir mye av snøen sittende fast i pelsen og det blir vått inne. Så nå er det på tide å klippe ned pelsen for vinteren.
Håper snøen blir liggende, så vi får snø på hytta i jula.


Bilde: Beto og Ville på hyttverandaen i solnedgang.

18.-20. November 2011

Nok ei flott helg i fjellet. Vi jaktet i skogen denne helga også. Marius skøyt seg en flott orrhane for Ville. Kjempeflott situasjon i tett og bratt skog, der Ville sto lenge før vi kom til.
Vi fikk også testet ut sitten på Ville og Anni, ser ut som de har roet seg litt ned igjen. De har vært litt vel heite i fugl etter at vi begynte å jakte med dem. Nå er det vel slutt på jakta snart og begynner å trene litt dressur før jaktprøvene starter, har dessverre blitt litt for mye rampjakting i høst.

11.-13. november 2011

Flott når marka har frosset opp, det er rim overalt og sola skinner. Dessverre bråker det så mye når man går i skogen at fuglene letter på lang avstand. Men en kjepeflott jakttur ble det likevel. Jan Ståle Ahlin var med og jaktet denne lørdagen. Fornøyd med hundene, selv om det ikke ble noe jaktbytte denne helga.

Bildet ble tatt ved Øyengvatnet cakl 15.30 på fredagskvelden, like etterpå var det mørkt.

4.-6. November 2011

I helga var igjen på hytta, kjempeflott høstvær i helga.
Lørdagen var vi en tur på skogsfugljakt. Marius og Finn Christian skøyt hver sin hare i vinterdrakt. Så det blir spennende å smake på denne fangsten. Skogsfuglene var vanskelige og det ble dårlig med skuddsjanser på dem denne turen. Men vi er fornøyd med fangsten og vi hadde en kjempeflott jaktdag i skogen.

28.-30. november 2011

Marius og hundene dro på hytta alene denne helga. Karoline spilte handballkamp på Kolvereid og Mona var sjåfør.
Lørdagen ble det jakttur, dessverre ble det ingen fangst denne helga. Anni og Ville går knallbra på skogen nå, så det er kjempeartig å ha med dem. Anni hadde stand på hare, men dessverre klikket hagla og skuddene ble ikke avfyrt. Beto og Santi fikk også prøve seg, Santi er i overraskende god form til å være 11 1/2 år gammel pensjonist. Gleder oss allerede til neste helg.

21.-23. oktober 2011

Marius og Mona dro på hytta sammen med hundene. Under lørdagens jakt skøyt Mona sin føste tiur, en skikkelig gammeltiur. Ville sto i stand, men den lettet før vi kom til. Tiurn datt på første skuddet, men levde godt da Anni og Beto sprang for å apportere den. Anni heiv seg inn i en slosskamp med tiurn som flakset godt. Beto kom inn og begynte å dra i halen. Tiurn ble ribbet for flere halefjær og fjær på halsen. Tiurn veide 4,6 kg og vi var veldig fornøyd med helgas fangst 😀

14.-16. oktober 2011

Så var det endelig helg igjen, vi tok med alle hundene og på hytta. Kjempeflott vær i helga og det har kommet litt snø på fjelltoppene.
Fredagen brukte vi til å ta opp flytebrygga før vannet fryser til.
Lørdag hadde vi en kjempeflott dag på fjellet, både hunder og jegere hadde det kjempeherlig. Ryper i sekken ble det også. Hundene har blitt knallapportører, så vi har litt å arbeide med før vi stiller på jaktprøver igjen...

8.-9. oktober 2011

Mona gratuleres med 35-års dagen søndag 9. oktober.

Mona og Ville dro på Steinfjellprøven for å prøve lykken. Dessverre var det vanskelige ryper, det hadde nettopp kommet snø på toppene og vi ble også overrasket av skodde på lørdagen. Søndagen hadde Ville en flott sjanse, men rypene lettet før vi kom til og Ville var langt fra rolig i oppflukten. Det har vel blitt for mye ramping i jakta...
Hovedkvarteret var på fritidssentret på Røyrvik, en flott plass å holde prøven på. Lørdagskvelden var ca 30 stykker samlet til jegermiddag i kafèn. En trivelig og flott prøve som vi gjerne kommer igjen på.

7.-9. oktober 2011

Marius tok med seg Santi, Anni og Ville på hytta. Lørdagen testet de ut nye jaktterreng og det ble brukbar fangst. 1 tiur, 1 røy og 1 rype. Bade hunder og jeger var riktig så fornøyd med helgas fangst.

30. september 2011

Vi gratulerer Marius med 42 års dagen. Håper du får en fin dag. Feiringa blir utsatt til etter elgjakta er ferdig, nå er det sene kvelder på jobben med å skjære ned elgslakt.

23.-25. september 2011

Fredagskvelden var Marius og Ville ut på en liten skogsfugljakt-tur. Fikk ei flott røy og ei orrhøne for Ville. Ville kom apporterende med røya, da ble hunden liten ved siden av... 

På lørdagen var siste jaktdagen før elgjakta starter. Flott jaktvær og vi hadde en flott dag på fjellet sammen med hundene. Var ikke så mye ryper, men nok til at vi fikk noen flotte situasjoner og fugler i sekken.

Dessverre har dressuren sprukket litt i jakta, så vi fikk trent litt på dette i dag. Ville har begynt å knall-apportere og går i skuddet, men det ser ut som det går greit å ordne opp i det (forhåpentligvis).

Nå starter elgjakta og nå blir det noen travle uker på jobben til Marius fremover.

17.-18. september 2011

Mona, Rikard, Finn Christian, Hanne og Karoline, sammen med Beto og Santi dro på hytta. Lørdagen var alle sammen ut på jakt i sju timer. På formiddagen var det tåke og vi kom oss ikke ut før kl halv tolv, men været ble bare bedre utover dagen.
Vi fant bra med ryper, men hadde noen skikkelige bomskudd. Finn Christian fikk skutt sin første orrhøne + at ei rype. Mona fikk også ei rype i sekken.
Beto har begynt å finne jaktformen igjen etter sykdommen og det er godt å se. Santi var det skikkelig fart i, så hun begynner å komme seg i fin jaktform hun også.

Søndag var det bare Mona, Beto og Santi som tok turen ut på fjellet. Dårlig med ryper idag, såg tre stykker som lettet på 100 meters avstand. Men vi hadde en flott dag på fjellet i det fine været.

14.-18. september 2011

Jakt på Lifjellet:
Marius, Anni og Ville dro på guttejakt sammen med Arnstein Grongstad, Rolf Ovesen og Geir Pedersen på Lifjellet.
Første natta overnattet de i hytta til Arnstein, torsdag morgen jaktet de seg innover fjellet. De neste nettene ble tilbrakt i lavvo, heldigvis med mulighet for varme. Første natta i lavvo våknet Marius med gjennomvåt sovepose og klær, han hadde ligget for nært teltduken og med regnet som sivet inn ble det en kald natt. Da var det godt å ha en hund å putte ned i soveposen for å få litt varme.
Ikke så mye ryper, men nok til at de ble fornøyde. Marius var fornøyd med begge hundene, særlig med Ville som går på "duracell batterier" og blir aldri sliten.

12. september 2011

Vi gratulerer Rikard med 17 års dagen. Rart hvor tiden flyr, nå er lillegutten snart blitt voksen.

10.-11. august 2011

JAKT:
Endelig startet årets jakt og vi har alle sammen gledet oss i lang tid til denne helga.
Marius, Finn Christian og Mona tok med Santi, Anni, Beto og Ville og startet ut på lørdagen. På morgenen var det endel tåke, så rypene var vanskelige å komme innpå. Men det bedret seg utover dagen og vi fikk skutt baglimiten som er på tre ryper hver.
Beto er enda ikke i toppform etter sykdommen, men han kommer seg etter hvert. Santi har fått dårlig med trim og er litt treg i rompa av og til, men hun også blir bedre for hver gang vi er ute. Ville og Anni er i toppform og det blir de som får mest slipptid, selvsagt blir det de to som finner mest ryper også.

Søndagen ble det også jakttur, vi fant bra med ryper og sekkene var igjen fylt opp etter dagnes jakt. Godt å komme igang med jakta etter så mye trening og jaktprøver. Både jegere og hunder synes det er stor stas å få ryper i sekken.

I år har vi bestemt oss for å ha god kontroll over hundene, slik at vi ikke ødlegger de på rampjakting og etterspringing. Så langt ser det bra ut, vi bruker langlina flittig.

2.-4. september 2011

NM høyfjell på Kongsvold:
Vi startet helga med store forhåpninger, men desverre ble disse ikke oppfylt.
Mona og Beto startet på fredagen i NM-kvalikk. Beto var helt ugjennkjennelig og ville ikke gå ut i søk, virket også veldig slapp. Bleke slimhinner i munnen og under øynene og kald på nesa. Dette gjorde at vi gikk ned så raskt som mulig, ble rett og slett skikkelig bekymret for Beto. Han kom seg utover dagen, etter å ha slappet av på sofaen i campingvogna, godt innpakket i tepper.
Vi fikk sjekket ham hos dyrlege og det viste seg at han hadde ørebetennelse og mulig begynnende infeksjon i lungene. Beto fikk sprøyte med pencillin + 10 dagers kur med pencillin i tillegg.

Marius og Ville startet i ak på fredagen, men de lykkes dessverre ikke.
Mona og Ville var ute i ak på lørdagen, gikk hele i variert vær (regn, tåke, oppholdsvær, lite ryper i terrenget. Fikk sjanse på rype helt på slutten av dagen, dessverre kom makker inn i situasjonen mens Ville står. Ble en veldig rotete situasjon og dessverre ble hun for urolig.

30.-31. august 2011

Skogsfuglprøve på Kaldahl i Namdalseide.
En liten og flott prøve i flotte terreng. Dessverre ble prøven preget av at det var lite og i tillegg vanskelig fugl. Kun tre hunder kom ned med premie under prøven.
Mona stilte Anni og Ville på tirsdagen, dessverre ingen premie, men var veldig fornøyd med søket til begge to. Var litt spent på hvordan Ville gikk i det tette skogsfuglterrenget, hun gikk stort, men holdt god kontakt. Begge hundene fikk topp karrakterer og hele 105 minutter slipptid hver.
Onsdag ettermiddag hadde vi med våre 3 hunder et helt parti for oss selv. Beto starter litt stort, men holder etter hvert god kontakt. Ville og Anni fortsetter som dagen før, men dessverre ingen sjanse på fugl.
Marius dømte et ettermiddagsparti på tirsdagen og et formiddagsparti på onsdagen.
Vi har hatt to flotte dager på skogen. Tirsdagen var det varmt i sola, men onsdagen ble vi søkkvåte.

Nå går turen til kongsvoll og nm for Beto. Ville starter i ak.

26.-28. august 2011

Sølvhundprøven på Kongsvold.
Fredag stilte Mona med Anni og Beto i vk kvalikk. Ble en flott dag, Anni kom ned med 3 vk og Beto gikk videre til semifinale på søk. Anni hadde et flott fuglarbeid med djerv reis helt på tampen av slippet. 🙂
Marius stilte som dommer denne dagen, så Ville og Sant fikk ligge igjen i campingvogna.

Lørdag startet bra med fuglarbeid på Anni i første slipp, dessverre ble det for mange minus (makkers støkk + egen støkk) så hun ble avsluttet. Beto kom som nr 8, men kun 6 gikk videre til finalen.
Ville og Marius var ute i ak, dessverre var det lite med ryper. Tåka kom sigende inn og dagen ble avsluttet etter to runder.
Om kvelden var vi på premieutdeling med levende musikk og dans.

Søndag stilte Ville og Marius igjen til start, dette resulterte i en 3ak. Fornøyd med denne premien som er Villes første ak premie. Fuglarbeid på nyslått fugl og noen sjanser på fugl i tillegg. 🙂

Vi har hatt ei kjempeflott helg, sammen med trivelige hundfolk.

20.-22. august 2011

Snåsaprøven:
Flotte forhold under årets snåsaprøve i Lurudalen. Mye ryper i terrenget, noen steder ble det nesten for mye av det gode.

Mona stilte Anni og Beto i vk, men lykkes dessverre ikke denne helga. Beto ble plutselig veldig interessert i lemmen...
Marius stilte Ville i ak, men ingen premie på dem heller.
 
Marius stilte også som dommer under prøven. Mye arbeid i forbindelse med prøven, kjempeartig at så mange møter opp til prøve under litt kummelige forhold.

Under lørdagens jegermiddag fikk vi servert helgrillet gris fra M.Aakervik, dette frister til gjentakelse neste år. Omkring 100 personer møtte opp til middag og kos ved bålet ved Finnbustu.

30. juli - 14. august 2011

Vi har hatt to herlige uker med ferie på hytta. Været har for det meste vært fint, regn enkelte dager og strålende sol andre dager.
Vi har fått gjort litt male- og vedarbeid, men har for det meste kost oss og slappet av. Vi har hatt flere turer ute på vannet med flåten vår.
Midt i ferien tok vi en tur til Østersund, Røros og på utstilling i Otta. Der fikk Ville sin etterlengtede rødsløyfe og Excellent. Dette ble godt feiret på kvelden. Nå er Villes utstillingskarriere over, vi er kjempefornøyd med hennes rødsløyfe.

Hundene har kommet i god form og vi gleder oss til å begynne høstens jaktprøver i Snåsa. Stor påmelding til prøven, så det er tydeligvis en populær jaktprøve.

27.-28. juli 2011

Duetrening og filming på Nyheim gård i Nærøy.
Vi ble invitert av Bertil Nyheim for duetrening i anledning norges jeger og fiskeforening som skal lage film og duetrening/ dressur. Dette gjelder særlig unge hunder og hunder med "problemer" som treg reis, tjuvreisere osv.
Vi har hatt to flotte dager og vi var veldig heldig med været, så fotografen var fornøyd at det ble flott filmvær. 12-15 hunder var innom hver dag, så det ble nesten knapt med duer. Deltakerene kom fra Bodø i nord til Lilllehammer i sør. Artig at så mange bruker av feriedagene til å være med.
Beto og Dollar var der for å få fortgang på reisen og Troja var der som unghund med liten erfaring. Vi så god fremgang i løpet av de to dagene og noen vil bli invitert med neste år også for å se fremgangen. Så nå gleder vi oss til å få trene på ryper etter hvert.

22.-24. juli 2011

Namdal fuglehundklubb sitt jentetreff.
Seks damer og sju hunder møtte opp til ei trivelig helg med jentetreff i Skorovatn. Lørdag og søndag var vi ute i Grønndalsfjellets treningsterreng. Hundene var fra erfarene jakthunder til helt nybegynnere. Vi så stor framgang på flere hunder og førere i løpet av helga. Vi var også heldige å komme i fugl, noe som økte spenningen hos både hunder og førere.

Været varierte mellom sol, regn og tåke. Lørdagen måtte vi ta en pause da tåke overrasket oss, men heldigvis forsvant den like fort som den kom.

Lisbeth Holtmon hadde gjort en flott jobb med å organisere treffet og Mona Himo stilte som instrukør.

Premieringer:
Forkle: SV Stella og Catrine Enoksen. Dette er et vandre-forkle som går på fjerde året. Det blir tildelt hunden med den stiligste standen.

Beste rypejeger: IS Amy og Kristin Romundstad.

Hunden med mest fremgang: GS Steinådalens Dino, 9mnd og Hege Lyngsnes.

Apport AK: SV Stella og Catrine Enoksen

Apport UK: GS Dino og Hege Lyngsnes.

14.-16. juli 2011

Gordonsetter-treff/match ved Ismenningen treningsterreng i Snåsa.
Vi har hatt ei kjempeflott helg, med mange trivelig folk og mange flotte gordonsettere i alle aldre. Været var kjempeflott, kunne ikke vært bedre.

Tre av valpene fra siste kullet til Anni var på treffet, kjempeartig at de er så ivrige. Lisbet og Petter Holtmon med Troya, Vegard Løvmo med Frøya og Henriette Hanssen med Enya (lånte henne med fra faren Terje). De tre søstrene var blitt store og flott med sine 7 månder. Den minste tispa, var høyest av dem nå.
Svein Erik Kjølstad var der også med Era fra c-kullet. Flere av deltakerene har aner fra vår kennel, og det var veldig trivelig å få sett dem. Mange hadde slektslikheter utseendemessig, som var artig å se.
Lørdag stilte 26 hunder til start på klubbmatch, som det dømt av Geir Schei. Beto ble nr 6 og Ville nr 7 av hele 22 ak hunder. Valpene Børgsjitens Enya og Børgsjitens Troya fikk 1. og 2. plassen i unghundklassen. Kjempeflott insats av hunder og eiere 🙂
I apportkonkurransen vant Troya og Lisbeth førsteplassen i unghundklassen. Vi gratulerer alle sammen med kjempeflotte plasseringer.
Petter Holtmon ble tildelt premien for helgas "bløder", da oppdretter Marius "knivstakk" etter klubbmatchen...

Overraskelsen var stor da vi: Mona og Marius ble tildelt diplom som "årets entusiaster", en kjempeflott ærestittel som vi er veldig stolte av å få.
Tusen takk
Bilde: Mona og Marius

8.-10. juli 2011

Vi har tilbringt helga på Dovre, der vi var på spesialutstilling for gordonsetterklubben. Hele 70 hunder stilte til start, 13 av disse stilte i brukshundklasse-tispe (som Ville stilte i). Dommer var Vigdis Nymark og vår Ville fikk "good" (3. premie) og ble dermed avelsgodkjent. Vi er kjempefornøyd, nå er avelsgodkjenningen i havn, men hun må prestere i ak før det blir noen kull på henne.
Fredagskvelden holdt Elin Wittusen foredrag om: Dressur med lederskap i fokus. Kjempeflott foredrag, hele 70 personer møtte opp.
Kveldene ble en flott sosial begivenhet med grilling og mye trivelig folk. på det meste var det 90-100 personer innom teltduken.
Arragementet var godt organisert og ledet av Marit Bjerke. Vi har hatt ei kjempetrivelig helg og plassen var midt i blinken for dette arragementet.

7. juli 2011

Hanne gratuleres med 14 års dagen i dag. 😀
Dagen blir feiret over helga når barna er hjemme fra ferie.

30. juni - 5. juli 2011

Vi har hatt noen herlige dager på hytta. Marius kjørte ned og jobbet, med 45 minutter fra hyttetrappa til jobben er ikke det noe problem
Vi har fått planert og gravd grøfter med gravemaskina og onkel Jan Ståle til hjelp.
Vi har også fått ryddet unna noen store trær som står i veien på vinteren, det blir det mye fyringsved av.
Vi har også kjøpt inn knortmaskin og den fanger utrolig mye knort og små svartfluer, vi har måtte bytte pose flere ganger. Men ikke merket noen stor bedring utafor hytta enda, men håper det kommer seg i løpet av noen uker.
Ville har tydeligvis blitt mye mere voksen etter løpetiden og holder seg i ro ved hytta, hun har blitt mye roligere og tydligvis blitt "voksen".
Hundene storkoser seg på hytta, hender de tar en tur ned til vannet for å bade og avkjøle seg litt.
Gleder oss til sesongen starter og vi kan begynne å trene på fugl igjen.
Bilde: Marius som har sagd ned ei kjempestor gran.

26. juni 2011

Søndagen fylte Ville to år og trådde inn i de "voksnes" rekker, blir spennende å se om hun oppfyller våre ønsker for henne i ak til høsten. Vi gratulerer vår Ville og hennes kullsøsken med dagen.
Ville ble stukket mange ganger av jordveps (tror vi) og hele ansiktet hovnet opp. Rundt øynene, leppene og nesa. Hun ble skikkelig slapp etterpå og vi skynte oss å pakke sammen og reise hjem. Heldigvis ble hun raskt i bedre form og hevelsen gikk ned i løpet av noen timer. Vi syntes skikkelig synd på henne....

24.-25. juni 2011

Hele familien reiste på hytta, nå har skoleferien startet og vi koste oss alle sammen.
Lørdag var Marius på Skogn for å ta instruktørkurs i hund/sau avensjonsdressur, alt gikk greit og er godkjent instruktør.
Hanne, Finn Christian og Rikard fikk lagt dekke på det meste av plattingen utafor nausetet på lørdagen. Karoline snekkret en flott markkompost.
Lørdagskvelden var det feiring av sanhansaften ved Øyengvatnet, vi tok den nye farkosten vår: flytebrygga med påhengsmotor.
Bilde: Finn Christian, Rikard, Karoline, Hanne og onkel Jan Ståle.

17.-19. juni 2011

Vi reiste til Stiklestad og ITFK sin utstilling. Vi overnattet på Stiklestad camping, der utstillinga også ble holdt.
Vi stilte Ville og fikk 4BK og grønn sløyfe. Gikk ikke så bra på utstillinga, men vi prøver igjen ved en senere anledning. Målet er å få en 3BK og få henne avelsgodkjent.
På lørdagskvelden var ble det arrangert klonk, med grilling og dansing. Det ble en skikkelig trivelig kveld. Artig å treffe igjen kjentfolk.
Bilde: Mona og Ville i utstillingsringen.

10.-12. juni 2011

Vi reiste på hytta igjen og vi hadde kjempeherlig vær første delen av lørdagen, på ettermiddagen ble det skikkelig tordenvær og regn. Vi sjøsatte flytebrygga, som vi laget som en flåte med motor på og koste oss på vannet. Alle sammen ble solbrente og Marius ble skikkelig griserosa....
Mona testet vannet og badet to ganger i løpet av helga. Hundene storkoste seg også i vannet.
Ville er nå høyløpsk og det er ikke så greit å være Beto disse dagene.
Bilde: Ville og Anni som koser seg sammen.

1.-5. juni 2011

Da ble det langhelg på hytta med hele familien. Været var for det meste regn og vind, men det var oppholdsvær innimellom. Natt til lørdag var temperaturen nede i 3 grader, surt ja.
Vi hadde veddugnad og barna har blitt store, så det var god hjelp i dem. Fikk også ryddet litt rundt hytta, men er ikke helt ferdig enda. 
Det ble også påbegynt å bygge flytebrygge nede ved naustet og fortsetter arbeidet utover sommeren.
Hundene fikk svømt etter båten og det var stor stas da de fikk hoppe fra båten. Ikke skvettne disse hundene nei, må passe på så de ikke hopper utav båten i full fart. Fin trim å få svømt litt i disse båndtvangtider.
Anni er på slutten av løpetiden, mens Ville er i full gang. Hun er en skikkelig "bløder" og det virker ikke som det gir seg enda. Neste gang vurderer vi sterkt å sette på henne bleier :O)

27.-29. mai 2011

Mona reiste nedover til Oslo for å delta på FKF's RS møte i helga. Møtet ble holdt på Garder kurs og konferansesenter, flotte lokaler til dette formålet og ikke minst god mat. Traff mange kjentfolk og det ble ei riktig trivelig helg med mye hundprat.
Fredagen ble i informert om de nye planlagte vedtektsendringene i forhold til at rase og disktriktsklubbene ikke skal være direktemedlemmer i NKK, men gjennom FKF som et forbund i NKK. FKF blir det største medlemmet i NKK og har dermed mye større gjennomslagskraft.
På lørdagen ble vedtektsendringene utsatt til RS neste år, men klubbene skal ta opp saken på sitt årsmøte i 2012 og legge tilrette med forandringer på egene vedtekter.

Marius, Finn Christian og hundene dro på hytta. Endelig er veien kjørbar igjen og båten hadde blitt satt ut tidligere i uka. Beto har to vårkåte damer å følge med på, så han holder seg i nærheten av burene. Anni og Ville har løpetid og det er kjempegreit å få gjort unna det på denne tiden.

23. mai 2011

Endelig har Ville også kommet med løpetid. Hun fyller to år om en måned, så det var på tide.
Anni kom for ei lita uke siden og det er kjempeflott at du gjør unna løpetiden begge to før høstsesongen starter opp.
Beto holdes avskilt fra tispene når de er høyløpske, dessverre for ham...
Men de vårkåte damene har funnet ei grei løsning, de bytter på å ri på hverandre, så her er det aktivitet i hundegården om dagen...

20.-22. mai 2011

I tradisjonell tro holdt Namdal fhk klubbtreff ved Nyheim gård i Nærøy. Vi var heldige og været ble mye bedre enn varslet. Mellom 80-90 voksen og barn var innom i løpet av helga.

De tre dagene var godt planlagt med aktiviteter. Som tidligere var det leid inn et stort telt, som var godt å krype inn i når det regnet og om kvelden. Fredagen var det quiz og duetrening. Lørdagen var fullpakket med duetrening, duecup, leirduecup (Mona ble nr 2 i damecupen), apportkonkurranse (Ville vant uk-klassen), natursti og apportkonkurranse for barna. Søndagen ble det tid for duetrening og rydding av leiren. Vi takker til tålmodige eiere som lar oss få komme og bruke gården som treffsted.

Lørdagskvelden var det feststemning med grillet laks, med masse godt tilbehør. Etter middagen var det premieutdeling og loddsalg med mange flotte sponsede premier.

Les mer: www.namdalfhk.net

17. mai 2011

Da har barna gått i barnetog og vi har spist pølser med brød og masse is. Været har variert, men har vært heldig når togene har vært og nesten sluppet unna med regnet.
I borgertoget stilte Namdal fuglehundklkubb med egen fane og i overkant av 20 hunder og deres eiere stilte. Kjempefornøyd med oppmøtet.
Fra vår familie stilte Marius med Anni og Beto, Hanne med Ville og Karoline med Santi, Mona bar fanen dette året.

14. mai 2011

Børgsjitens Dått no manglet et cert etter at han ble to år. Dette fikk han under Malvik utstillinga idag. Dått får nå den gjeve tittelen Norsk utstillings champion. Vi gratulerer eierene Marthe Austvik og Espen Farkvam som mye.
Vi som oppdrettere synes dette er kjempestats. Dette er den andre utstillingschampionen fra vårt oppdrett 😀
Bilde kommer senere.

14. mai 2011

Beto og hans søsken i B-kullet gratuleres med 5 års dagen idag. Dagen ble feiret med spesiallaget hundebløtkake sammen med mamma Santi, Anni og Ville.

30. april 2011

Namdalsutstillinga:
Også i år var vi heldig og fikk kjempeflott vær på utstillingsdagen. Utstillinga ble som vanlig holdt på Namdalsmuseet i Namsos og ble dømt av Niels Brandstrup. 71 fuglhunder og 29 harehunder var påmeldt, hvorav 14 stykker var valper. Det ble innført nye utstillingsregler ved nyttår, og mange fikk oppleve at reglene er mye strengere enn de var tidligere.

Flere børgsjithoinna stilte til start. Chira (c-kull), Dollar (d-kull) og tre valper fra siste kullet stilte i valp 4-6 månder: Euro som ble BIR og 2BIG, Troya som ble BIM og Frøya som ble 2BIM. Gratulerer så mye til alle sammen.

Ved utstillingas slutt hadde vi en apportkonkurranse som ble vunnet av: UK: GS Ville og Marius, AK: IS Toyota og Geir.

Kvelden ble avsluttet på Tinos med middag og hundprat.

18.-25. april 2011

Vi reiste direkte på hytta mandagskvelden etter at vi kom fra Alta. Vi har hatt kjempeflott vær hele tiden mens vi var på hytta. Barna kom oppover på fredagen. Ville har roet seg ned og heldigivs ble det ingen avstikking.
Vi har slappet av og kost oss hele gjengen. Vi fikk også inn ei vedøkt og fikk laget litt ved til høsten.
Mye snø i fjellet enda, så det tar ei stund før veiene blir fri for snø og vi kan kjøre oppover til hytta.

Til helga arrangeres Namdalsutstillinga på Namdalsmuseet i Namsos. Håper på finvær og at mange møter opp :O)

14.-18. april 2011

Torsdag reiste vi med fly fra Værnes, om Gardemoen og til Alta flyplass.
Vi hadde fått lånt oss to flybur av gode venner og tok med oss Ville som skulle stille i artic-cup og Anni som stilte i tredagers vk på altaprøven. Hovedkvarteret var lagt til øvre Alta og vi hadde leid oss hytte på en campingplass like i nærheten. Sammen med oss bodde Villes oppdretter Bjørn Morten Baarvik og Anne Maj Krog og hennes datter. Kjempetrivelig å treffest igjen.
Ville og Mona kom videre på søk til finalen, dessverre var det vanskelige forhold og lite med fugl under finalen. Ville var med til siste slutt, men det blir ingen premieringer uten fugl :O( Hun fikk et flott jaktdekken påtrykket: "finale artic-cup". Under lunsjen på finaledagen fikk vi servert samisk suppe, den var kjempegod.
Anni og Marius kom seg videre på søk både i kvalikk og semi og stilte i finalen. Her holdt Anni ut dagen med fire slipp, men hun kom heller ikke for fugl. Hun fikk et flott varmedekken med påtrykket: "vk-finale altaprøven".
Vi reiste hjem igjen med fly på mandagen. Flyreisen gikk greit for både to-beinte og fire-beinte.
Kjempetrivelig prøve, fikk treffe igjen mye kjentfolk og ble kjent med mange ny flotte folk. Fikk sett mange gode hunder, ekstra artig var det å få treffe Villes far - Finnvolas Kid.

13. april 2011

I morgen tidlig setter vi oss på flyet opp til Alta og Artic-cup.
Det blir kjempespennede. Mona stiller Ville i Artic-cupen og Marius stiller Anni i vk. Vi skal dele hytte med Ville's oppdrettere Bjørn Morten Bårvik og Anne Maj Krogh, det skal bli aritg å treffe dem igjen.
Etter at vi er ferdig i Alta blir det påskeferie :O)

Det er fortsatt ledig plass på Namdalsutstillinga 30. april i Namsos. Sjekk www.namdalfhk.org for mer informasjon.

6. april 2011

I dag gratuleres Santi med 11 års dagen sin. Vi feiret som vanlig med spesiallaget hundekake, som gikk ned på under et halvt minutt.

1.-2. april 2011

Så var den inviduelle konkurransen i nm i gang. Marius deltok med Anni og Beto, mens Mona og Ville startet i uk. Flott vær denne dagen, så vi ble litt solbrent hele gjengen.
Beto og Marius fikk seg en flott 1vk kvalikk. Ville og Mona fikk en 2uk denne dagen, manglet reisen i fuglarbeidet og fikk et slipp til for å prøve å få til et fuglarbeid med reis for å få den gjeveste premien. Det ble en lang dag på fjellet, med en times kjøring til og fra terrengene var vi nede fra fjellet kl 19.30.
Var å skulle hent premiene på premieutdelingen, men den var avlyst. Prøvde flere ganger å hente dem i sekretæriatet uten å lykkes, fikk de omsider sent på lørdagskvelden. Mye rot og feilinfo i sekretæriatet denne helga. Har bestandig vært trivelig å komme til Andøya og vinter-nm, men årets arragement er noe av det dåligste vi har opplevd. Håper det blir tatt noen tak til neste år, ellers må vi vurdere om vi reiser oppover igjen. 
Semifinale Beto og Marius: Beto går for stort, blir borte ei stund og utgår.
Exitcup Anni og Mona: Anni blir nest beste søker uten fugl denne dagen, men med fire stykker på premielista og en med "fugl-taking" så havnet Anni på 7. plass og går ikke videre til finalen.
Vi kjørte hjem tidlig søndagsmorgen og det var godt å komme hjem igjen.

31. mars 2011

NM-lag. I dag var alle veldig spendte da vi skulle stille på nm-lag for gordonsetterklubben. Vår Børgsjitens Beto og Marius startet i første runde, Børgsjitens Dått no og Espen Farkvam i andre runde og Langsundets Galggo (som er far til vårt siste kull) og Frank Gunnar Bjørn i tredje runde. Bjørklitoppens Scarlett og Sjalg Sørensen var reserve.
Beto slår seg opp i tett skog og jobbet på ryper som antagelig løp på bakken, han hadde flere markeringer mens han jobbet seg framover. Tar stand, går på og inn i stand igjen, dessverre letter rypene på lang avstand før fører rekker å komme opp. Dommerene bedømmer det slik at Beto tjuvreiste, men vi har lov til å ha en annen mening til denne situasjonen... Beto fikk 8 på jaktlyst, 7 på reviering, 3 på viltfinnerevne og -5 på fuglbehandling.
Gordonsetterlaget kommer til slutt på en fjerde plass. Korthåret vorsthe vinner med eneste godkjente fulgarbeidet denne dagen.
Bilde fra venstre: Frank Gunnar og Galggo, Marius og Beto, Espen og Dått no, Sjalg og Scarlett.

30. mars 2011

Kjørte oppover til Andøya og ankom tirsdagskvelden, overnattet på hotell om natta.
Onsdag var vi ute i treningsterrenget, så hundene fikk sprunget litt etter den lange bilturen dagen før. Det var første gangen Ville skulle stilles på prøve her oppe og med det spesielle landskapet var det greit å få testet dette før prøvestart.
Vi fikk innstalert oss i huset vi hadde leid sammen med 10 andre kjentfolk.
På kvelden var det trekking av startrekkefølgen på nm-lag som skulle ut neste dag.

28. mars 2011

Nå pakker vi og reiser snart til Andøya for å delta på vinter-nm.
Vi fikk gledelige nyheter sent i går kveld. Vår Beto er tatt ut til nm-lag og stiller på torsdagen også. Børgsjitens Dått no og Langsundets Galggo stiller også for gordonsetterlaget. Det blir kjempeartig å være med på dette, ekstra artig når to hunder fra vårt oppdrett har blitt valgt ut for å delta. Galggo kjenner vi godt, han er far til siste kullet som Anni hadde. Artig at han har prestert så godt i vinter.
Bilde: Marius med Ville og Santi. Beto i stand.

25.-27. mars 2011

I helga har det snødd og snødd. Var ute en liten tur på lørdagen, men det var meget tungt føre (særlig for skigåerene). Vi var heldige og fikk juster hundene på ei rype og en orrhane.
Når det er dårlig vær, så grav deg ned i tide: Vi gravde ut ei kjempestor snøhule i en snøskavel like utafor hytta. Med god takhøyde og god plass til 9 personer. Vi drakk kakao, øl og koste oss med godt å spise. Det ble kjempetrivelig.
Nå har vi antagelig snø til påska, men håper den krymper sammen litt.

19.-20. mars 2011

Namdalsprøven på Lifjellet:
Lørdag gikk Ville og Mona til 1uk igjen. Nå har Ville i løpet av høsten og vinteren hele 3x1uk og 2x2uk. Må si vi er fornøyd med den lille frøkenen vår. Hun har vist seg veldig stabil på søket i vinter og i fugel er vi rimelig sikre på henne. Børgsjitens Era (c-kull) og Svein Erik Kjølstad stilte også på samme parti, de fikk en flott 3ak.
Marius, Beto og Anni stilte i vk på lørdag. Beto ble for urolig i fugl. Anni var uheldig og ble funnet i stand, dessverre lettet rypene før fører og dommer kom til.
Søndag var Ville og Mona ute og prøvde igjen. Var veldig fornøyd med søket hennes, men dessverre ødela makker fuglarbeidet hennes og hun fikk ikke flere sjanser på fugl i løpet av dagen.
Men vi er veldig fornøyd etter prøven og gleder oss til å reise til Andøya på vinter-nm om 1 1/2 uke. Til vinter-nm er det påmeldt fem børgsjitenhunder, så dette blir spennende. De som stiller er: Beto (b-kull), Anni (a-kull), Dått No (d-kull), Arja (a-kull), Diero (d-kull). Marius stiller Beto og Anni, mens Mona og Ville er påmeldt i uk på fredag og lørdag.
Palmehelga flyr vi oppover til Alta og prøver oss i Artic-cup. Mona stiller Ville, mens Marius og Anni stiller i vk.
Vi gratulerer Langsundets Galggo med 3vk finale på søndagen. Godt å se at faren til siste kullet vår fortsetter å premiere seg i vk. Gode gener som bringes videre i de fem ny spennende valpene.

11.-13. mars 2011

I helga reiste vi på hytta med barna og hundene. Godt å komme på hytta og slappe av, det har vært endel arbeid med Lifjellprøven, men nå er det meste heldigvis ferdiggjort.
Den første natta ble det dessverre ikke mye søvn, da Ville tok seg en runde på fjellet alene og var borte fra kl 9 om kvelden til kl 9 om morgenen. Heldigvis var hun i fin form, bare litt tynnere etter å ha tilbrakt natten ute.
Vi dro på fjellet for en liten treningsrunde og Ville ble også med. Ikke noe å utsette på søket, selv om hun hadde vært borte hele natta. Vi fikk tre flotte fuglarbeid på Ville, to på ryper og ett på tiur med avstandsreis på ca 100 meter. Beto og Anni fikk også sine sjanser på ryper, så vi hadde en kjempeflott treningstur. Beto har en tendens til å ta noen ekstra skritt etter at skuddet går, så vi fikk testet dette og tatt noen justeringer. En liten minus var at det ble snøstorm opp på fjellet, så det var bare å snu nesene nedover igjen.

12. mars 2011

Vi gratulerer Børgsjitens Dått no, Espen Farkvam og Marte Austvik med 2VK under Verdalsprøven. På to prøvehelger i vinter har han fått to premier i vk (2vk + 3vk), en kjempeflott prestasjon 🤩

9. mars 2011

Årsmøte i Namdal fuglehundklubb.
Nytt styre ble valg og mye utskifting i år. Mona ble valgt til formann etter seks år som sekretær i styret. Det blir spennende å komme i gang med å arbeide sammen med nytt styre, komitèr og utvalg.

6. mars 2011

Tromsøprøven Søndag 6/3-2011
 
En litt artig episode i 1. slipp:
Diero tar en kort stand langt ute. løser ut og forsvinner ned i ei elvegrop. Når han så dukker opp igjen kommer Diero rake veien inn til sin fører med ei mere død enn levende rype (vingeskutt) og avleverer denne. En perfekt apport :-)
 
2. slipp: Støkker rype og er rolig. Søker tilbake i samme område og finnes i stand lenger framme. justerer til ny stand. På kommando reiser Diero djervt 5-6 ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder.
3. Slipp: Stand med makker. Får her et godkjent fuglearbeid uten reis.
4. Slipp: Fortsetter sitt gode søk uten at noe mere spesielt skjer. 
Vi trengte selvfølgelig ikke å vise apportbeviset da oppsummering og tildeling av premiegrad ble gjort :-)
 
På lørdagen hadde Diero Stand i 1. slipp. Reiste djervt enkeltrype, men ble litt for urolig. Gikk 8-10 meter etter :-(
 
No blir det å stille i VK framover. Først blir det Altevann den 19. og 20., så NNM vinter på Vannøya helga etter. Vurderer også å ta med Inger-Lise til NM på Andøya. Har aldri vært der før. Vet dere hvordan muligheten for overnatting er der ute?
 
mvh Gunnar Marthinsen

Vi gratulerer Børgsjitens Diero og Gunnar med 1ak og ønsker dem lykke til i vk.

4.-6. mars 2011

Lifjellprøven 2011 med hovedkvarter på Lierne gjestegård.
Mona har vært prøveleder under prøven, men vi har likevel fått tid til å stille tre av våre hunder.
På lørdagen fikk Ville og Mona 2uk. Da hadde Ville fått to fuglarbeid uten reis. Beto og Marius fikk 1vk kvalikk og søndag fikk de 6vk finale. Da har Beto sikret seg å stille på NM høyfjell i tre år framover :O)
Anni gikk til finale på søk, men ble dessverre for urolig under fuglarbeidet idag.

Børgsjitens Diero (d-kull) og Gunnar Martinsen gratuleres med 1ak og ny vk hund. Ønsker dere lykke til videre. Kjempeartig at dere stiller på prøver og gjør det så bra :O)


26.-27. februar 2011

Mona og Ville fikk en velfortjent 1uk på lørdagen under Fosen prøven.

Børgsjitens Dått no og Espen Farkvam gratuleres med 3vk på samme prøve.

Marius og Anni gikk videre på søk til søndagens finale, men lykkes dessverre ikke viderer. Beto var også med på vk kvalikk, men han rampet dessverre under sitt andre fuglarbeid og utgikk.

Limingruets Shigo og Roger Pedersen gratuleres med 2ak på søndagen.

25. februar 2011

Nå til helga starter prøvesesongen for oss. Vi starter på Fosenprøven og Marius skal stille Beto og Anni i vk, mens Mona og Ville starter i uk. Blir artig å komme i gang igjen og treffe kjentfolk.
Neste helg er det tre-dagers prøve på Lifjellet og det er brukbart med påmelding. Hele tre vk parti starter ut på lørdagen. Enda er det ledige plasser i uk, ak og vk alle dager, så det er bare å melde på.

Enya har funnet seg godt til rette i Sandnessjøen, hun leker og farter rundt omkring det meste av dagen, på utkikk etter nye spennende ting som kan bites i eller herjes med. 
I tillegg til Arja har  hun ei gordonsetter vennine i nabolaget som er 10 dager gamlere, de har funnet tonen og har det veldig fint sammen.
Enya sier klart ifra når hun skal ut for å gjøre fra seg. Hun sover også hele natta og har god appetitt. Enya har allerede blitt flink på "kom" og "sitt", og det trener dem på videre. Hun er veldig lærevillig og læringen skjer med stor iver. Vi venter spent på bilder og flere rapporter :O) 

20. Februar 2011

Børgsjitens AG Enya har sammen med sine nye eiere: Terje og Liv Marie Hanssen reist nordover til Sandnessjøen. De har ei gordonsettertispe på 9 år fra tidligere. De stoppet i Brønnøy hos sin datter Henriette den første natten. Hun har to gordonsettertisper og det ble livlig lek utpå kvelden. Enya sov hele bilturen opp til Brønnøy, vi får håpe resten av bilturen går så bra som den først delen. Mer info kommer etter hvert.

20. Februar 2011

Karoline gratuleres med 11 års dagen i dag. Dagen blir feiret med familieselskap.
I dag reiser også siste valpen, da blir det stille her i huset.

Marius og Finn Christian tok med Anni, Beto og Ville på hytta i helga. De var ute og trente på lørdagen og fikk noen situasjoner på ryper. Tungt føre til hundene og skiløperene denne helga også.
Vi andre var hjemme og bakte til Karolines bursdagsselskap. Valpen og Santi var sammen med oss her hjemme.

18. februar 2011

Nå er det bare en tispevalp igjen og hun drar til sitt nye hjem på søndagen. Hun har lært seg å klatret opp i hundstolen og der trives hun veldig godt. Legger seg ofte der selv når hun blir trett og skal sove.
På bilde ligger hun sammen med mamma Anni.

Har fått tilbakemedlinger fra Euro og det går riktig bra med ham. Han har funnet seg godt til rette i sitt nye hjem. Han er flink til å komme på innkalling når han er ute og lufter seg.

Eddi (Eddison) trives også godt i sitt nye hjem. Han går godt overens med den tidligere hunden Tyson. Det har vært veldig kaldt siden han flyttet dit (opp til -29) så det har blitt korte lufteturer ute, men det blir bedre etter hvert som det blir mildere. Han har lært seg til å sitte før han får mat og sette seg før han får gå ut av døra. Han virker veldig lettlært.

17. februar 2011

I kveld ble Børgsjitens AG Euro hentet Jan Ove, Evy, Oda og Jostein Bergin. Familien er bosatt på Bergsmo i Grong. De har også gordonsettertispen Toya som er 7 år.
Det har gått veldig fint første kvelden og hundene kommer god overens. Nå blir det vinterferie og det blir ei fin tid å bli kjent med den nye valpen sin.
AG i navnet står for: A: Anni og G: Galggo.

Ellers går det bare bra med valpene som har flyttet tidligere. Frøya som bor i Snåsa har lært seg sitt og gi labb. De har også begynt å trene på rypevinge, som hun tar stand på. Det ligger mange flotte bilder og video på facebook.
Troya som bor i Namsos trives godt i sitt nye hjem og er en aktiv krabatt. Hun synes det er veldig trivelig å leke med Mira, som er veldig tålmodig og tåler det utruligste av valpen. De sover sammen i buret om natta og om dagen når Troya blir trett og må ha en dupp.

Nå ha vi igjen en tispevalp, hun blir hentet på søndagen og da blir det stille og rolig i huset igjen. Valpen går fint overens med alle storhundene våre og det virker som de tar seg ekstra av henne nå når hun er alene. Mamma Anni leker og koser med henne. Ikke noe problem å ligge i buret alene i natt.

12.-13. februar 2011

Vi har fått tilbakemelding på at Eddison har det fint i sitt ny hjem. Det var en lang biltur hjem, men han sov mye av tiden. Han har raskt funnet seg til rette og har Tyson og kattene som lekekamerater.

Etter at Eddison var levert, dro Marius med hundene Ville, Beto og Anni på hytta. På lørdagen var de ute og trente på fjellet. Det var veldig tungt føre til de som gikk på ski og til hundene. Heldigvis ble det bedre når de kom oppe på fjellet. Ryper var de borti også.
Beto og Ville er i fin form og Anni ligger ikke så langt etter. Hun mangler litt for å ha inn toppformen, men det kommer seg vel fort når de siste valpene blir levert i slutten av denne uka. Hun ammer dem enda, så det er ikke rart at kroppen er litt i ulaget.
Beto har kommet seg fint etter ørebetennelsen som vi oppdaget etter klubbmesterskapet forrige helg. Syns han manglet litt på søket og han drev å klødde seg på ørene. Dyrlegen ga ham kortison sprøyte, pencillin sprøyte, 10 dagers pencillin tablettkur og 10 dagers kur med øredråper. Han blir ferdig med kuren til helga. Så vi srysser fingrene for at alt er iorden på dyrlegesjekken på fredagen.

Det ble litt kjedelig til de to valpene som er igjen, nå når det har dratt så mange av søskene. Heldigvis har de hverandre, de leker og koser seg sammen. Nå får de komme mer inn på stua sammen med oss tobeinte også når de bare er to stykker. Det synes de er kjempeartig og vil gjerne være sammen med oss hele tiden. Det som er vanskelig når de blir to igjen, er at vi blir mer knyttet til dem og det blir ikke så enkelt når de drar til sine nye hjem.

Nye bilder er lagt ut på linken: bilder kull e.

12. februar 2011

I dag har den første hannvalpen blitt hentet av Ørjan Sjøstrøm. Han skal hete Børgsjitens AG Eddison. De bor 8 timers kjøretur til Sverige. De bor på en bondegård og han får god plass til å springe omkringe med hunden Tyson som de har fra tidligere. Like ved gården er det ikke langt å gå for å trene på skogsfugl, så det blir spennede å høre hvordan det går med Eddison etter hvert.

10. februar 2011

Børgsjitens AG Frøya har flyttet til Vegard Løvmo og Helena Gaundal som bor på Snåsa. Alt har gått veldig fint de første dagene og hun har funnet seg godt til rette. Artig at flere av valpen har flyttet i nærheten, få vi får truffet dem igjen og fulgt med på hva som skjer.

9. Februar 2011

I dag har den først valpen flyttet til sitt nye hjem hos Lisbeth og Petter Holtmon. De bor i Namsos sammen med sine to gutter og gordonsetter Mira. Den nye håpfulle tispevalpen heter Børgsjitens AG Troya.
Det har gått veldig greit å flytte til nytt hjem, Mira tok henne til seg med det samme. Mira slikker og koser mye med Troya, de ligger også sammen i buret når de skal sove.
Her hjemme savnet søskene søstra si den første dagen, men det gikk raskt over. Mamma Anni har vært gjennom dette før og det har heldigvis ikke vært så mye leting etter valpen som har flyttet.

7. februar 2011

I dag har vi hatt besøk av dyrlegen, alle valpene gikk gjennom en grundig undersøkelse. Alt i sammen var i orden :O)
De fikk også vaksine mot parvo (valpesjuka) og må revaksineres ved 12 ukers alder. Ingen av valpene reagerte på sprøytestikket, men så er de vant til å bite og lekesloss med hverandre.
De får siste dose med Banminth ormkur før levering. Nå er det bare noen dager til de første tre valpene flytter til sine nye hjem. To av valpene blir ei uke lengre. Det blir trist når de drar, det har vært et veldig greit og fint kull. De virker veldig tøffe og er ikke redd for noe. I det siste har de vært mye ute og lekt i hundgården og sier ofte ifra når de ønsker ut og gjøre fra seg. Ville er den perfekte barnepike og lekekamerat. Hun synes det er veldig stas å være ute sammen med valpene. Mamma Anni har begynt å si er ifra nå, men hun ammer dem flere ganger om dagen enda.
Ellers har vi klippet negler og vasket ørene idag.

5. mars 2011

Marius og Ville vant klassen i uk og ble klubbmestre undre namdal fuglehundklubb sitt klubbmesteskap. Mona og Beto fikk 5. premie i ak.
31 hunder møtte til start under årets avvikling av klubbmesterskapet på Steinfjellet. Starten ble utsatt pga snøstorm, vi fryktet at vi måtte avlyse hele arragementet. Prøveleder ordnet med nye terreng på andre siden av tunnelen og der var værsituasjonen en helt annen og føret kunne neste ikke ha vært bedre.

Vi gratulerer også Børgsjitens Dått No som ble klubbmester under Nordenfjellske fuglehundklubb sin klubbmatch i dag.  

27. januar 2011

I dag har valpene fått sitt første bad. De hadde griset seg til og trengte så absolutt et bad. De er nå veldig aktive og tramper raskt i tiss eller bæsj hvis vi ikke er raske nok til å få det unna. Merker godt at det har blitt veldig mye mer arbeid med dem den siste uka. Vi må rundvaske valperommet flere ganger om dagen nå. Dessverre har det vært så dårlig vær her, så de har ikke vært så veldig mye ute. Noen korte turer ute i hundgården blir likevel i løpet av dagen. De trives godt ut i snøen og synes det er veldig stas å være sammen ute med de store hundene våre. Ellers så spiser de fire måltider med tørrfor nå. Hannhundvalpene har vokst i fra tispevalpene og har blitt kraftigere.
Nå er det bare to uker til de første valpene reiser til sine nye eiere.
Ikke lenge til vinterens prøver nå. Vi har tenkt oss til Fosen, to prøver på Lifjellet, Vinter-Nm på Andøya og Artic-cup i Alta. Til neste helg blir det klubbmesterskap i Namdal fuglehundklubb på Steinfjellet, så det gleder vi oss veldig til :O)
Vær og føre har vært så dårlig, så det har blitt lite med trening på fugl denne vinteren. Håper vi kommer oss en tur ut i helga.
Bilde: Karoline som tørker en tispehund valp etter bading.

21.-23. januar 2011

Vi har hatt ei fin helg på hytta med barn, hunder og valper. Valpene har blitt veldig aktive og springer omkring i full fart. De har også vært mange turer ute på verandaen og lekt i snøen. De har også vært flinke til å tisse og bæsje når de er ute. Vi har fått merke at tennene deres er veldig skarpe og de liker å bite på alt de kommer over. De kommer når vi "kaller" på dem.
Vi hadde også besøk av valpekjøpere på lørdagen, som kom for å kikke på valpene. Artig at valpekjøperene er så ivrige :O)
Det går veldig greit med valpene i bilen og på skuterkjelken, de sover gjennom hele turen og reagerer ikke på bråket.
Valpene har nå blitt over fem uker og snart flytter de til sine nye hjem. Syns det nesten har gått litt for fort. Mye enklere med et så lite kull, enn når de var dobbelt så mange.

22. januar 2011

Finn Christian gratuleres med 16 års dagen i dag. Dagen ble feiret på hytta.

19. januar 2011

Gratulerer med 7 års dagen til Anni og alle i kull-a i dag.
Valpene har flyttet ut av valpekassa og trives godt med å ha større plass å boltre seg på. Vi har satt inn et bur istedenfor valpekassa, slik at de venner seg til å bli trygg på å ligge i bur. Vi har også satt inn tissekasse med kattesand, som de forhåpentligvis vil lære seg til å bruke etter hvert. De er en aktiv gjeng som løper omkring og lekesloss med søskene sine.

14.-16. Januar 2011

Så var det helg igjen og vi tok med hundene og valpene på hytta. Valpene satt godt innpakket i bur med tepper og fjellduk i rundt. Skuterkjelken har høye kanter så de var godt skjermet mot vind og snø. Valpene sov hele tiden i bilen og på skuterturen. Ikke noe problem å reise med så rolige valper.
I hytta var det godt og varmt når vi kom fram. Valpene synes nå det er veldig spennede å utforske rommet rundt valpekassa og springer og hopper rundt omkring. De fikk så vidt testet snøen på verandaen også.
I løpet av helga har vi økt til tre måltider pr dag. Mamma Anni ammer dem mange ganger mellom disse måltidene. Hun har også begynt å mate dem stående noen ganger og valpene henger godt i puppene hennes, men for det meste ligger hun å ammer dem.
I dag blir det igjen en omgang med negelklipping på valpene. Neglene vokser kjempefort og de er veldig skarpe. Klipper dem så ofte for å skåne Anni når hun ammer og for å gjøre dette til en vane.

14. januar 2011

Valpene fikk sitt første faste måltid i går kveld og maten gikk ned på høykant. De har blitt litt tynnere i det siste, så vi fant ut at det var greit at de begynte med oppblauta Hill's puppy fòr. Vi kjører det med stavmikser slik at det blir tynt og grøtlignende. Vi kommer til å øke fòrmengden etter hvert og de vil få fire måltider pr dag, mor Anni kommer til å fortsette å gi dem morsmelk mellom måltidene. Etter hver gir vi foret grovere og med mindre vann i. Etter planen har de gått over til tørrfòr og er nede i tre måltider pr dag når de er leveringsklare. De har begynt å bevege seg mye omkring og har fått vært ute på kjøkken- og stuegulvet flere ganger. Valpene synes de er veldig spennende å få utforske nye områder. Etter at de har herjet på ei stund, slokner de og sover godt til neste måltid og lekestund.

12. januar 2011

Nå er valpene nesten fire uker. Vi har fjernet pinnene som var festet i kassa, slik at mora ikke skulle ligge i hjel dem de første ukene.
Vi måttet også sette på en ekstra port ved åpninge, siden de har begynt å klatre over. De er veldig aktive og leker mye mellom spising og soving.
Har også klippet neglene for andre gang, de vokser kjemperaskt og kløner opp mamma Anni hvis vi ikke klipper dem.
Enda får de kun morsmelk og er fornøyd med det. De tisser og bæsjer mye, Anni plukker opp bæsjn enda, men vi må skifte teppene 1-2 ganger pr dag siden de tisser mye og det blir vått. Heldigvis tisser de bare i en del av kassa og ikke i den delen de sover.
Alle er glade i å bli kost med og kommer når vi snakker til dem.
Virker som et veldig jevnt kull, kan ikke se noen utpreget forskjell på noen av dem enda. De virker veldig trygge og er ikke redd for noe. Alle har fått tenner og de biter og tygger på alt de kommer over, gjerne på hverandre.
Santi har blitt valpesjuk og kom med løpetid nå, men hun er dessverre for gammel til at det blir flere valpekull på henne.
Flere bilder ligger ute under linken: valper - kull e - bilder.

7.-9. januar 2011

Marius tok med Beto, Santi og Ville på hytta i helga. Det har kommet veldig mye snø, så det ble dårlig med treningen. men det er fin trening for hundene å springe etter skuteren opp til hytta de 5,5 km innover.
Mona, Anni og valpene var hjemme denne helga, tydelig at det ble litt kjedelig til Anni når de andre hundene var borte. Stor var gjensynsgleden på søndag.
Santi, Beto og Ville var raskt ved valpekassa for å sjekke om valpene var her enda.

6. januar 2011

Nå begynner det å bli ganske så livlig i valpekassa. Mye forskjellige lyder fra valpene. De springer nå omkring og har lengre våkenperioder enn tidligere. Men dagene består mest av amming og soving enda. De har også begynt å leke litt og de biter på hverandre.
De begynner å bli skikkelig søte nå som de tumler omkring. De liker veldig godt å komme opp i hendene våre og bli koset med.
Vi har også hatt første negelklippen på valpene, neglene begynte å bli så lange at de skrapte opp mamman sin. Fint å lære dem tidlig til å klippe neglene slik at det blir en vane. Klipper dem når valpene er søvnige, da går det kjempegreit.
Bilde: valpene ligger ofte sammen når de sover. Disse var skikkelig søte.
Legger ut nye bilder under linken: Valper- kull-e --> bilder kull-e

2.-3. januar 2011

Plutselig ble den minste hannvalpen syk, natta til 2. januar. Han ville ikke ta til seg næring (vi prøvde å legge ham til puppen flere ganger, men ville ikke suge) og lå bare og sutret hele tiden. Dyrlege ble kontaktet og vi fikk råd om å prøve å dryppe i næring for å se om det bedret seg. Virket også som han hadde problemer med å puste og ble veldig kald. Anni virket heller ikke så ivrig på ham lengere. Vi fikk holdt varmen i valpen og gitt valpe-morsmelkserstatning. Følte at vi prøvde vårt beste, men valpen ble bare slappere og slappere. Vi dro til dyrlegen og ble anbefalt å avlive valpen. Vi ville ikke at han skulle plages mer og han sovnet stille inn etter ei sprøyte. Dyrlegen mente at han hadde vært svakere hele tiden og at det var det som slo inn og gjorde valpen så syk. Han har hele tiden vært mindre og lagt på seg mindre enn de andre. Vi har passet på at han har fått plass ved pattene og ofte lagt ham til når de andre valpene sov. Dessverre er det slikt som skjer, men det er veldig trist.
Vi kalte ham E-seks og kommer til å begrave ham på hytta til våren.

Tydelig at Anni har følt at det var noe galt, hun har vært veldig påpasselig og nesten ikke forlatt valpekassa. Dagen etterpå virker hun nå mye mere avslappet og har mer normal oppførsel. De andre valpene har det bare bra, de begynner å ble veldig aktive mellom spise og soverundene. Den minste tispa har nå blitt så stor at vi nesten ikke ser forskjell på dem lengre.

27. desember 2010 - 1. januar 2011

Vi tok med alle sammen og dro på hytta for å slappe av noen dager. Hytta var god og varm og valpekassen allerede instalert.
Valpene vokser for hver dag og trives godt. Det er en gutt som er litt mindre enn de andre, men han spiser godt. Anni er veldig påpasselig og ligger i kassen nesten hele tiden, de andre hundene kan få kikke litt hvis Anni tillater det.
Det har kommet veldig mye snø de siste dagene. Vi prøvde oss ut på en liten tur med hundene, men det ble mest snøsvømming på dem. Ville er lita og lett og det er en stor fordel på dette føret, hun viste virkelig at hun har jaktinstinktet på plass.
Arild Dahl med hundene Arja, Frøken og Fauna kom innover på ski første nyttårsdag. De holdt ute sammen med Beto og Ville og herjet i løssnøen i flere timer.
Da valpene var ca 13 dager hadde ører og øynene åpnet seg. De siste dagne har de begynt å gå på føttene, de er veldig ustødige og faller rett som det er. Men de er jo så søte når de holder på.
Ved veiing av valpene da de var 16 dager var de fire største på omkring 1,5 kg, siste lille tispa som ble født var nesten 1,1 kg, mens lillegutten var nesten 800 gram.

27. Desember 2010

Her har hundene hatt juletrefest mens vi var borte på selskap. All julepynt i fra gulvet og en meter oppover treet er oppspist/ tygget istykker. Juletrelysene har også tygget istykker. Ikke så fint å se på juletreet vårt lengere. Så nå blir det burligging når vi er borte + om natta for Ville, som antagelig er den store mesteren i å ødlegge det flotte juletreet vårt.
Nå får de andre hundene komme på besøk i valpkassa når det passer Anni. På bilde er Santi og Ville sammen med Anni og valpene.
Forsatt god jul til alle sammen.

24. Desember 2010

Da har julenissen vært her og vi har kost oss med å åpne gaver. Til middag hadde vi selvskutt ryper med nydelig tilbehør. Tilsammen var vi 10 personer til bords og vi hadde en riktig trivelig kveld sammen.
Hundene var pyntet med slips og sløyfer for anledningen og de fikk også pakker som de var vedig ivrige med å pakke opp.
Valpene trives godt og legger på seg for hver dag, alle har dobblet vekta og mer enn det. Tror ikke vi har hatt så store valper etter kun 8 dager tidligere.
God jul til alle sammen, håper dere får ei koselig jul.

22. desember 2010

Nå har vi pynta til jul og det meste er i orden. Blir godt med juleferie.
Santi, Beto og Ville har fått julevasken og i morra ska dem pyntas med røde sløyfa til tispan og rødt juleslips til Beto. De syntes det var stas når vi pynta juletreet og ville veldig gjerne være med på pyntingen.
I valpekassa vokser valpene for hver dag, de har snart dobblet fødselsvekta si. Den største var like oppunner 800 gram nå, synes de er store til å være kun 6 dager. Magene er så runde at om de ruller rundt på ryggen har de småproblemer med å komme seg tilbake igjen. Hun er en veldig omsorgsfull og passer godt på de små. Anni var med ute på en kort luftetur idag, hun hadde varmedekken så hun ikke skal få brystbetennelse i kulden. Tror hun syns det var veldig godt å komme seg ut, hun sprang og jaktet som vanlig. Og når hun kom inn igjen, fikk de andre hundene lukte på valpene.

19. desember 2010

Alt er vel med mor og barn. Anni har mye melk og valpene vokser for hver dag som går. De har fått runde mager alle sammen og de rolige og fornøyde.
Anni har ikke tid til å forlate dem, kun noen få korte turer ut for å gjøre fra seg. Måltidene spiser hun i valpekassa, mens hun ammer valpene.

Har lagt ut bilder under linken kull-e - bilder kull-e.

16.-17. desember 2010

Morgenen 16. Desember skjønte vi at det ble fødsel i løpet av dagen eller natta. Temperaturen ble målt til under 37 grader og Anni begynte å bli urolig og peste mye.
Kl 20.35 ble det født en hannhund. 380 gram.
Kl 21.35 kom enda en hannhund. 278 gram.
Kl 22.15 ble det født ei tispe. 362 gram.
Kl 23.50 kom det enda ei tispe. 323 gram.
Kl 01.05 det født en hannhund. 397 gram.
Nå trodde vi det var slutt, vi kjente ingen flere valper og Anni roet seg og hadde ikke flere rier. Men plutselig neste kveld, 17/12....
Kl 23.07 kom det ei tispe, (233 gram) hun var slapp og endel mindre. Men hun kviknet til og er nå i god form. Et lite mirakel at hun overlevde dette.
For sikkerhets skyld ble dyrlege kontaktet på lørdagsmorgenen, slik at han kunne sjekke om det var flere valper igjen. Denne gangen var det heldigvis ingen igjen.
Vi veier valpene hver dag og de legger på seg fint på seg. De har blitt gode og runde allerede, så mamma Anni har godt med melk. Hun har nesten ikke tid til å ut på do i løpet av dagen og måltidene spiser hun imens hun ammer valpene i valpekassa.

Våre andre hunder Santi, Beto og Ville er veldig spente og nysgjerrige og vil gjerne inn å se til valpene. Men mor Anni beskytter sine små, så de må nok vente noen dager til de får se de nye familiemedlemmene. Beto og Ville ligger ofte utenfor hundrommet i håp om å få et lite glimt av de små.

Mer info kommer etter hvert. Se også under kull-E og bilder kull-e.

10-12. November 2010

I helga var det siste hyttehelg før Anni's fødsel og jula. Det har kommet veldig mye snø, den er finkornete og løs, så det er vanskelig å komme seg fram.
På tur oppover med skutern på fredag, kjørte nesten Marius på ei rype som låg i dokk rett i skuterløypa. Ville fikk være med på situasjonen og fikk trent på sitten, og heldigvis gikk det bra :o).
Anni satt på skuterkjelken sammen med jentene og koste seg godt i varmedekkenet til Beto. Hennes har blitt for lite, så da er det greit å ha en større bror å låne av. Nå kjenner vi mye liv i magen, det sparker nesten hele tiden.
Vi har også satt opp valpekassa på hytta og håper vi får til å ta med dem på hyttetur etter hvert. Det kommer an på været og skuterføret.
Ellers holder vi på ordne til jul, vi har bakt julekaker til både oss og til hundene. Kakene er prøvesmakt og de var godkjente. Nå står julevasken av hus og hunder for tur 🙂

9. Desember 2010

Anni blir bare større og større for hver dag som går. I dag kjente vi at valpene rørte på seg inne i magen.
Anni er i god form, men synes litt synd på selv, hun vil ha mye kos og omsorg. Vi har nå begynt å ta tempen en gang per dag, for å følge med om det blir noen temperatursynkninger. Hvis det skjer, ventes fødselen om kort tid.
Så stor som hun er allerede nå regner vi nesten med at hun nedkommer noen dager for tidlig, det gjorde hun sist gangen og da fikk hun 13 stykker. Da var mangen som et trommeskinn. Av disse 13 var en dødfødt og to døde like etterpå for de var for små. Det er helt normalt at noen faller fra, ihverfall på et slikt stort kull.
Vi får krysse fingrene at hun går tiden ut denne gangen og at alt går greit.

3.-5. Desember 2010

Nå er enda ei helg over, vi har hatt ned til -20 grader og det var kjempekaldt. Lørdagskvelden begynte det å bli mildere og når vi dro hjem på søndagen var det kun -3 grader. Stor forskjell i løpet av helga.
Vi gikk en tur og fikk testet Ville og Beto på et orrfuglkull. Kullet lettet på for langt hold, men Ville var brukbart rolig :o)
Anni vokser for hver dag som går, nå er det ca 2 1/2 uke igjen til fødselen og vi begynner å glede oss til valpene kommer. Vi har satt opp valpekassa på hundrommet og kjøpt inn nytt teddyfor for å bruke som underlag i kassa.
Anni fikk sitte på skutern på tur ned fra hytta idag. Hun skal også få gå i bånd når vi går lufteturene framover nå, slik at vi ikke risikerer noe før fødselen. Anni er sulten hele tiden og spiser tredobbel mengde med mat forhold til vanlig.

28. November 2010

Nå har Anni begynt å legge på seg skikkelig over magen og pattene har blitt større. Hun er 5 1/2 uke på vei i svangerskapet og vi venter spent på mange nye Børgsjithoinna like før jul. Terminen er 22. desember, så vi får vel litt ekstra å holde på med i jula. Hun har vært litt plaget med kvalme og matlysten har vært litt varrierende og har faktisk hatt noen uhell med oppkast i det siste. Vi får håpe hun blir bedre de siste ukene av svangeskapet.

Ellers har Marius og Finn Christian vært på hytta i helga sammen med hundene. Temperaturen var oppe i -20 grader. Isen på Øyengvatnet var godt over 20 cm tykk nå.
Mona kom hjem fra Lillehammer på fredagen etter å ha vært ei uke der nede på behandling. Marius og barna har klart seg fint hjemme alene denne uka.
Karoline var i Overhalla og spilte håndballkamp på lørdagen, laget hennes (Spillum/Klompen) vant alle sine kamper

20. November 2010

Kull C gratuleres så mye med 3-års dagen i dag. Håper alle sammen får en fin dag.
Bilde: Lea som bor på Hovden sammen med Espen Eilertsen

18. November 2010

Nå er Anni 4 uker på vei og snart halvveis i svangerskapet. Vi ser tydelige tegn på at hun er drektig. Hun har også lagt på seg og har så vidt fått en liten mage.

Ellers har det kommet snø som har ligget i to uker nå, så det ser ut som vinteren har kommet til trøndelag. Hundene stortrives og koser seg ute i snøen.
En fordel er at det er mye enklere å holde huset rent når snøen har kommet :o)

Bilde: Anni og Beto koser sammen i sofaen.

31. Oktober 2010

Årets halloween ble feiret med stor suksess.
Bilde: Karoline sammen med vennene Frida, Isak og Henrik.

29.-31. Oktober 2010

I helga dro Marius oppover til hytta med Anni og Ville. Namdal fuglehundklubb arrangerete dommersamling på hytta vår. Hele åtte dommere møtte opp på fredagen. I tillegg hadde alle med seg en eller to hunder, så det var fullt i hytta. Lørdag var de ute på fjellet med hundene. Det ble en trivelig og koslig samling.

Mona og resten av gjengen var hjemme i Namsos denne helga.

25. Oktober 2010

Idag reiste Galggo hjem med fly fra Namsos til Tromsø.
Et veldig trivelig bekjentsap som vi håper at det resulterer i valper til Anni. Synes det er veldig greit å ha hannhundene i huset så vi får se hvordan de oppfører seg mot oss og andre hunder.
Familien i Tromsø var veldig glade for å få ham hjem igjen og det var gjensidig fra Galggo sin side.

23-24. Oktober 2010

I helga prøvde vi oss på skogsfulgjakt. Det ligger fortsatt snø med et tynt lag med skare på toppen og blaut myr under. Været varierte mellom skodde, sol, hagel- og regnbyger. Forholdene var ikke på topp, men vi fikk oss en fin tur ute sammen med hundene.
Vi fikk også testet Galggo på skogen og vi likte godt det vi fikk se.
Det hadde lagt seg islag på vannet, så nå er båtsesongen over og vi tok opp båten.

Søndag fikk vi gledelig beskjed fra Espen Farkvam og Marthe Austvik: Børgsjiens Dått no fikk 1ak i Hamar på lavlandsprøve. Gratulerer så mye, det blir spennede å se ham i vk framover.
Bilde: Dått no.

22. oktober 2010

Vår Ville er hd-røntget til A-hofter. Det gikk kun to dager fra vi røntget henne til vi fikk epost om at bildene var avlest. Nå er vi kjempeglade alle sammen.

Gleder oss til hyttetur i helga. Galggo blir hos oss til over helga, da reiser han oppover med fly til familien sin i Tromsø. Regner med at de savner ham nå.
Bilde: Ville sammen med sin onkel Langsundets Galggo.

21. Oktober 2010

Da ble det parring på Anni og Galggo. Forhåpentligvis blir det valper tett oppunder jul. 🙂
Les mer om valpekullet under linken "ventet kull".

20. Oktober 2010

I kveld var vi å HD-røntget Ville. Det så veldig lovende ut, så nå er det bare å vente på at resultatene blir lagt ut på dog-weben.

15.-17. Oktober 2010

Så var det hyttehelg og jakt igjen. Nå har vinterens første snø kommet, det var hvitt på myrene fredag og lørdag. Søndagen hadde snøen regnet bort og det var igjen barmark.
Anni har fått løpetid og vi skal parre henne med Langsundets Galggo, han er helbror til Villes mor og blir Villes onkel. Han er en kjempetrivelig hannhund med prima gemytt. Vi hadde han med oss på jakt og vi ble veldig imponert over gangen og fuglbehandlingen hans. Vi fikk felt to ryper over ham på lørdagen :o)
Galggo er også bror til Faun (eies av Andreas Bjørn) som vi kjenner meget godt. Les mer om parringen under linken ventet kull.

Finn Christan knalla også ned tre ryper på lørdagen og begynner å bli en ivrig jeger. To av rypene ble felt i samme situasjon med to skudd. 🙂
Bilde Finn Christian med rypene sine.

8.-10. oktober 2010

Nå har det blitt skikkelig høstvær, fint i det ene øyeblikket og dritvær i det neste. Selv om sola skinner er det surt og kaldt, så det er bare å kle på seg.
Fredag og lørdag ble det tid for jakt. Marius og Finn Christian var uten en liten tur på fredagen uten at de lykkes å komme inn på rypene. Lørdag ble også Mona med en tur. Finn Christian lykkes med å felle sin første rype og var kjempekry, det ble mye lettere å gå i fjellet etterpå.
Hanne, Karoline og Rikard hadde fyrt i stampen når vi var på fjellet og den var god og varm når vi kom ned våte fra fjellet.
Lørdagskvelden ble det feiring av Mona og Marius sine bursdager. Flere av hyttenaboene stakk innom en tur og det ble en trivelig kveld.
Bilde: Finn Christian med sin første rype og Ville som rypa ble felt for. Hun apportere en levende rype, men det var ikke liv i den da den ble avlevert....
Vi er veldig fornøyde med Ville, hun fungere kjempebra på jakt og vi klarer å stoppe henne i jaktsituasjoner. Hun er også flink til å omstille seg fra skog til høyfjell.

9. Oktober 2010

Mona gratuleres med 34 års dagen

30. September 2010

Vi gratulerer Marius med 41-års dagen. 😀
Travle tider på jobb med mye elg, men vi feirer med familie og venner når det blir litt roligere.

24.-26. september 2010

Derby: Ville og Marius startet i derby-kvalikk på fredagen. Vanskelige ryper og snø i terrenget. Været var surt, kaldt og det snødde. Ville kom seg videre til semifinale på søk. I semifinalen var været enda dårligere, snøstorm første delen av dagen. Vi gikk i et høyt terreng denne dagen også, så vi vasset i snø. Vi kom oss ikke videre.
Børgsjitens Dått no, Espen Farkvam og Marte Austvik stilte også på Derby, de kom seg dessverre heller ikke videre.
Børgsjitens Arja og Arild Dahl, Børsjitens Bixie, Torill og Per Hartwig stilte på NM-skog i helga. Kjempeartig at de stiller opp og prøver seg :o)

16.-18. september 2010

Så var det helg og jakt igjen. Vi dro oppover på hytta.
Marius tok med hundene på en liten jaktrunde fredagsettermiddagen. Årets jaktkvoter er 3 ryper pr dag. Kvoten ble raskt fylt opp og de tusslet fornøyd hjem. Det ble felt rype for Ville for første gang, hun var akseptabelt rolig i oppflukt og skudd.
Lørdag gikk Marius, Mona og hundene ut på fjellet igjen, det var en flott høst dag med strålende sol. Utover dagen kom noen regnbyger. Kvotene ble fylt denne dagen også. Både hunder og jegere var strålende fornøyd med helga.
Søndagen tok vi oss en hviledag og reiste tidlig ned fra fjellet.
Santi kom hjem fra jakt i Li sammen med Ivar Hustad. Hun har hatt noen fine dager, men var litt sliten da hun kom hjem.

14.-19. september 2010

Santi er lånt ut til Ivar Hustad for jakt i fem dager. Hunden til Ivar har brukket foten og han var kjempeglad for å få låne Santi.

9.-14. september 2010

Marius, Anni og Beto dro sammen med jaktkompisene Arnstein Grongstad, Geir Pedersen og Rolf Ovesen til Almdalen i Li for å jakte. To av nettene tilbrakte de i hytta til Arnstein, de andre nettene overnattet de i telt i fjellet. Været var bruktbart i år og de fikk skutt kvotene sine. Utstyret ble kløvet inn av hester som de hadde leid av Westum.

12. September 2010

Rikard gratuleres med 16 års dagen sin.
Han gleder seg til å begynne å kjøre moped til skolen. Han går nå på Olav Duun videregående skole, på elektro linja.

10.-11. september 2010

Endelig har jakta startet. Finn Christan skulle på jakt sammen med Mona for første gang etter at han tok jegerprøven i vår. Vi hadde med oss Santi og Ville.
Marius, Anni og Beto hadde reist til Li for å jakte sammen med jaktkompisene sine.
Vi dro opp til hytta på fredagen og gikk en tur på Grønnlifjellet. Vi ble veldig skuffet da vi kun fant ett kull og en enkelt stegg, som vi egentlig ikke fikk skuddsjanser på. Vi hadde forhåpninger om at Finn Christan skulle få skutt sin første rype, men det kommer ny jaktdager utover høsten.
Lørdag var Karoline med ut på jakt sammen med oss, vi fant ingen fulger denne dagen heller. Håper på bedre lykke neste gang.

3.-5. september 2010

NM på Kongsvoll.
Beto var kvalifisert til NM (må ha 1VK for å kunne delta). Han kom seg videre til semifinalen på søk, men kom dessverre ikke videre. Det var Mona som førte ham denne gangen.
Marius tok med seg Anni og Ville på lørdag, de kom ned med 1ak til Anni og 2uk til Ville. Kjempeflott prestasjon, da har Anni vk-billetten ut 2012.
Søndag stilte Mona og Ville, men det ble ingen premie denne dagen. Marius stilte opp som dommer for et rent uk parti og det ble sent på kvelden før vi kom hjem igjen.
Vi fikk opplevd moskus på nært hold under prøven. Været varierte mellom strålende sol, regnbyger, sur vind og snøbyger. Vi har hatt ei kjempeflott helg, artig å treffe folk vi ikke har sett på lang tid.

Fjällpokalen- Sveriges derby for unghunder.
Børgsjitens Dått no (d-kull) og Espen Farkvam deltok. Dått hadde ett fuglarbeid første dagen og gikk videre til finalen. De ble nr 6 i finalen, en kjempeflott prestasjon. Gratulerer så mye, det blir spennede å følge med Dått på derbyen.

31. august 2010

Beto og Mona var ut på fjellet for å finpusse formen til Nm. Fikk mange situasjoner, ikke godkjent alle sammen, men fikk da pusset på både reis og sitt. På slutten av dagen hadde vi flere flotte fuglsituasjoner.
En fin tur, selv om regnet høljet ned. Må vel pakke ned både ullklær, lue og hansker til jakta hvis været fortsetter slik.
Til helga reiser vi til Kongsvoll. Beto skal delta på Nm sammen med Mona, Marius stiller Anni og Ville i ak og uk. Blir fint for Ville å få testet terrengene før Derbyen.
Snart reiser Marius og jaktgjengen hans til Lierne på jakt. Mona blir hjemme med barna, men satser på å få jaktet noen dagturer sammen med Santi og Finn Christian. Dette blir Finn Christian sin først jakt etter at han tok jegerprøven.

27.-29. august 2010

1UK til vår Langsundets Ville på 14 månder under Verdalsprøven. Da var Derby-billetten i boks for Ville.
Fredag stilte Marius Ville og Mona stilte Lucas, men det var lite fugl og ble ingen premiere.
Lørdag tok Mona med Ville og Lucas, det ble en lang dag, var på hovedkvarteret 20.15. Belønningen var 1uk til Ville, Lucas kom ikke for fugl. Marius stilte Anni og Beto i vk, lite fugl der også.

24.-25. agust 2010

Børgsjiens Arja (a-kull) og Arild Dahl gratuleres med 1ak skog på Namdalseide. På samme parti gikk Steinar Einvik med Frost og Ante de fikk begge 1ak. Ante fikk også ærespremie. Disse tre hundene har samme far: Finnvolas Zico.
På bilde Arild og Arja, Steinar med far Zico,  Frost og Ante.
Vår Anni (a-kull) og Marius fikk 2 ak skog tirsdag ettermiddag. Onsdag fikk også Børsjitens Lucas (c-kull) og Sturla Ytterdahl 2ak skog. Anni er mor til Lucas.
Gratulerer så mye til alle sammen.
Onsdag gikk Mona med Anni og Beto, Marius dømte et annet parti. Anni gikk meget god, men kom dessverre ikke for fugl. Likevel er vi kjempefornøyd med henne.
Beto gikk også brukbart, fant ham stående foran et orrfugl-kull, men gikk av i skuddet...

20.-22. august 2010

Snåsaprøven: Vi har hatt ei kjempefin helg i Lurudalen, med varierende vær fra strålende sol til høljende regn. Vi hadde kjøpt inn et større partytelt dette året og det var bra siden det regnet under hele jegermiddagen og premieutdelingen på lørdagskvelden.
I alt var det ca 380 påmeldinger, etter trekkinger stilte godt over 300 hunder til start. Det ble 7 uk/ak parti fredag, 6 uk/ak parti og 3 vk parti på lørdag. Søndag var det 6 uk/ak og 1 vkfinale. 58 premier ble det totalt utdelt i løpet av helga.
Børgsjitens Dollar (d-kull) og Sigurd Romundstad gratuleres med 1UK. Børgsjitens Dått no (d-kull), Era (c-kull) og Arja (a-kull) stilte også til start denne helga.
Marius førte Anni og Ville på fredagen. Ville kom dessverre ikke for fugl. Anni ble tildelt 2ak, hun fikk dessverre ikke vist reis.
Mona førte Anni og Beto i vk på lørdagen. Anni ble borte i 10 minutter og fikk ikke være med videre. Partiet bak så at det lettet ryper og Anni kom senere fra samme området. Beto forsvant også, men vi fant ham i stand, dessverre sprakk han og sprang villig etter kullet.
Mona førte Ville på søndagen, hun gikk megetgodt, støkker. Etterpå tar hun stand, reiser i to omganger, men dommeren og jeg ser ikke rypa. Resten av partiet står litt bedre til og ser den. Senere forsvinner hun bak et tjerr, imens vi er på tur nedover kommer makker inn og støkker hele kullet.
Marius dømte både lørdag og søndag.

21.-22. august 2010

Hilsen fra Diero og Gunnar Martinsen
Topptreff Nord 2010 hos Bjørn Morten Baarvik på Ringvassøya:
Børgsjitens Diero (d-kull) vant topptreffet.
Vi var rundt 20-30 personer til stede av stort og smått. Svarthoinn i alle aldre. Noen var med for sosialiseringens del, andre skulle delta på rypetelling, og 10 unghunder konkurrerte om å bli vinner av Topptreff Nord 2010. Den beste hund ble kåret i en kombinasjon, basert på en jaktprøvedel, og en utstillingsdel.

I sommer ble Diero utsatt for en dramatisk hendelse. Han ble i en periode bare dårligere og dårligere. spiste ingenting og bare sov. Det endte med innleggelse hos veterinær. Røntgen viste ingenting, så han ble operert. I tynntarmen ble det konstantert full forstoppelse. Det var tøyrester e.l. som hadde satt seg fast. Veterinæren trudde ikke han ville overleve første natten. Men Diero er en sterk hund, så han kom seg etter hvert. I fire uker etter operasjonen måtte han ta det helt med ro, og bare spise diettfor. små porsjoner flere ganger for dagen.
Så oppkjøringen mot høstens jakt og prøver har vært langt fra optimal. Jeg har derfor valgt og ikke stille han på ordinær jaktprøve enda.
Nå står jakta snart for døren, og vi gleder oss stort. Får bare håpe at Diero er 100 % restituert til da.

17. august 2010

Marius har vært på Kongsvoll på autorisasjonsprøven i helga. Han sto med go margin og er nå ferdigutdannet dommer:o)
Gratulerer så mye, vi er kjempestolte av deg.

14. august 2010

Børgsjitens Dått no og eierne Marte Austvik og Espen Farkvam har vært på kennelutstilling i Oslo. Resultatet ble stor CERT og reserve CACIB. Nå mangler han bare et lite cert etter fylte 2 år for at han blir utstillingschampin.

Børgsjitens Arja til Arild Dahl ble også stilt på samme utstillinga som Inger Egerland, hun fikk også CACIB og ble BIM (best i motsatt kjønn).

Kjempeflotte prestasjoner av Børgsjithoinnan i helga. Gratulerer så mye.

Ellers er Marius på autorisasjonsprøve på Kongsvoll i helga. Håper å få en ferdigutdannet dommer hjem på tirsdagskvelden.

10. august 2010

I disse båndtvangtider tenker vi alternativ trening. Våre hunder elsker å svømme, dette er en skånsom treningsform som styrker kondisjon og muskulatur uten å belaste leddene. I sommervarmen er det fint for både tobeinte og firebeinte å få avkjølt seg.

 

Tidligere hadde vi Messa som hadde HD og var avhengig av å få sine trimturer gjennom hele året. Svømming var kjempefin treningsform for henne fra våren til sent på høsten. Hun lærte seg å svømme etter hun fylte 8 år og hadde stor glede av denne treningsformen.

 

Som jegere synes vi det er en stor bonus at hundene svømmer og henter rypa om den lander ute i det iskalde vannet på senhøsten.

 

Ikke alle hunder er like ivrig til å svømme, de trenger tilvenning i trygge forhold. Vær sammen med hunden ut i vannet, begynn med å kaste pinner på grunna som den henter og fortsett ut på dypere vann. Når hunden ikke lengre når bunnen, støtter du den under magen slik at hunden føler seg tryggere. Svøm gjerne sammen med hunden.  Det kan også hjelpe og ta med en annen hund som er glad i vann.

5. august 2010

Sommerbesøk av Ticco (b-kull) med familie. Ticco bor i Mjøndal og ferierer her i Trøndelag sammen med familien. Kjempearig at de kommer innom en tur. Ticco har blitt veldig lik Beto sett forfra, men han er litt kortere og kraftigere. Flott hund med herlig gemytt.

13.-15. august 2010

Feviken.
I år havnet vi heldigvis på den andre campen, mye roligere her enn der vi camperte i fjor.
Kjempekoselig med mange kjentfolk på sammen campen. Om kvelden var det konsert på gården og fult liv.
Ville, Beto og Anni var med på duecupen. Man fikk premie etter tid og poeng. Anni og Marius fikk femte premie.
På bilde: Beto og Ville i stand forann ei eske med duer.

23.-25. juli 2010

Gordonsetter klubbmatch og treningssamling ved treningsterrenget ismenningen i Snåsa.
40 personer og 35 hunder deltok på årets samling, kjempeflott oppmøte midt i sommerferietiden. Det kom deltakere fra Trondheim i sør til Bodø i nord.
Vi var ute på lørdag og søndag, været var strålende sol med lett bris. Vi hadde fått låne en kjempeflott lavvo med bål i midten som vi satt under om kveldene. Lørdagskvelden var det reinsdyrskav med tilbehør som jegermiddag.
Ville ble nr 2 i uk klassen. Hun tok også apportbeviset om søndagen.
Dått no og Marte vant apportkonkurransen i uk, mens Chira og Inge fikk diplom for peneste sangstemme.
Bilde: Espen Farkvam og dommer Torbjørn Austvik som delte ut premie til Marius og Ville. Flere bilder under gs-treff.

17. juli 2010

Nyter herlige feriedager på hytta. Kjempeflott vær første kvelden og første dagen. Mona har tatt sitt første bad i Øyengvatnet, 17 grader viste graderstokken i vannet.
Nå er vi nesten ferdig med å stive av pålene til hytta, stor takk til Sturla og Erna som ofret ei hel helg på oss. Takker også alle andre som har bidrat på dugnad hos oss. Tidligere fikk vi jekket opp den delen av hytta som hadde siget ned i myra.
Nå skal vi kose oss noen dager på hytta sammen med hundene. De har blitt ivrige svømmere i denne varmen, kjempefin trim i disse båndtvangtider.

Gordonsettertreff/ klubbmatch 24.-25. Juli 2010

Også i år blir det tradisjonelle treningssamling arrangert ved Ismenningen treningsterreng i Snåsa. Vi satser også på å avholde klubbmatchen samtidlig, da den utgikk i vinter.

På treningspartiene blir  det vektlagt forankring av lederskap mellom eier og hund, samt føring av hund i fjellet. Alle er velkommen, om du er nybegynner eller mer dreven dressør.

Vi har leid røde kors hytta og det er overnatting inne for de som ønsker det, ellers er det god plass til telt og campingvogner. De som bestiller først får plass inne.

Vi satser på felles middag lørdagskvelden, mat og drikke ellers må medbringes selv.

Håper mange tobeine og firebeinte møter opp. Pris: kr 500,- pr person.
 
Veibeskrivelse (det vil bli skiltet): Fra Snåsa sentrum kjører man mot Brede. Ta av mot Grønningen/ Imsdal (skilt). Etter ca 25 km, ligger Rødekorshytta. Veiavgift: 70 kr.

Påmelding til: Marius Aakervik: 99260121/ Mona Himo: 99038416, epost: marius.aakervik@ntebb.no

HÅPER MANGE BØRGSJITHOINNA MØTER OPP :O)

9.-11. juli 2010

I helga var det arbeid på hytta igjen, fikk stivet av de fleste av pålene under hytta.
Ellers har jentene og hundene badet, selv om det var ganske så kaldt enda. Lørdagen var vi på 40 års dag til Anne Lise, som ble feiret på hytta deres. Det var fri bar, levende musikk og over 60 gjester.
Søndagen tittet sola fram og vi koste oss i finværet.
1 uke igjen til ferien starter, det blir kjempegodt.

7. Juli 2010

Hanne gratuleres med 13-års dagen idag. Nå har vi fått tre tenåringer i huset :o)

2.-4. juli 2010

Endelig ble det litt sommerlig her i trøndelag også. Fredag og lørdag var det brukbar temperatur, uheldigvis har myggen og knorten funnet ut at det er sommer også...
I helga hadde vi dugnad på hytta og Sturla og Erna hadde med seg Lucas. Det ble ei trivelig helg for både tobeinte og firebeinte. Lucas syntes det var veldig trivelig å komme sammen med flere hunder igjen, han mistet dessverre kompisen sin Dobbel'O Seven for noen uker siden. Seven fikk kreft og måtte avlives 8 år gammel. Forhåpentlig blir det mange flere hytteturer sammen når det blir tid for å trene igjen.
Bilde: Lucas slapper av i sofaen.

26. juni 2010

Langsundets Ville fyller ett år idag. Gratulerer til alle søskenene mine fra samme kull.
Dagen ble feriet med kake( kakebunn, boksmat, leverpostei og andre godbiter på). Det tok hele 30 sekunder for alle fire hundene å sluke kaka. Hundene sto ved kjøkkenbenken og fulgte med mens kaka ble laget.

10.-13. juni 2010

Fredagen reiste Mona nedover til Oslo på representantskapsmøte i fkf, dette gjennom namdal fulgehundklubb. Dessverre fikk vi ikke med oss nfhk sitt grillparty ved namsens bredd i år.
Lørdag var det utstilling på Stiklestad camping. Mona stilte Steinådalens Folla til Bjørn Dahl som fikk 1BK med Ck. Børgsjitens Dått No og Børgsjiens Lucas stilte også.
På lørdagskvelden var vi på ITFK's årlige vårklonk med grilling og sosialt samvær utover kvelden.
Det ble ei riktig så trivelig helg og vi traff veldig mange kjentfolk. Vi fikk også ordnet noen dommere som kommer å dømmer på høstens Snåsaprøve som arrangeres 20.-22. august i Lurudalen.

5. Juni 2010

Hund og sau avensjonsdressur på Himo.
Vi tok med Ville, Beto og Anni for å få saureinsbevis på dem. Beto var ikke intressert i noe annet enn sauebæsjn som han syntes smakte veldig godt. Anni nektet å gå innom gjerdet og skjønte godt hvorfor hun var der.
Det var første gangen Ville var der, hun sprang og lekte seg. Hun var ikke så veldig interessert i sauene, men fikk seg et støt. Så vi skal tilbake igjen om to uker og håper hun har lært...

2.-4. juni 2010

I helga var vi på hytta og rydda og koste oss. Vi fikk rydda på hyttetomta og hadde en liten vedøkt igjen.
Ville hadde sin første svømmetur da hun hoppet fra båten og svømte de siste 60 metrene inn til land. Plasket godt, men kom seg brukbart framover. Syntes tydelig dette var stas for hun hoppet også ut av båten på turen hjemmover. Flott at hun liker å svømme, det er kjempegod trening i disse båndtvangtider.
Ellers har vi begynt å trene med rype og apportprøven nærmer seg med stormskritt. Ville synes det er kjempestas med rypa nå når vi har kommet så langt.

28.-30. mai 2010

I helga var i Trondheim hos Marte Austvik og Espen Farkvam (melhus). Der hadde Espen laga 2 flotte hundegårder med egene hundhus med varme. Vi fikk en egen hundgård som hundene delte med Arild sine to hunder i helga.
Lørdagen var vi på søvhundutstillinga å kikka litt, gordonsetterklubben hadde egen stad som vi byttet å sitte i. Dått no vant brukshundklassen (hannhunder) og fikk sitt tredje cert på noen uker nå. Gratulerer til Dått, Marte og Espen.
Lørdagskvelden var vi på vårbløyt til nordenfjellske fuglhundklubb, utpå kvelden ble det konkurranser og bl.a. sumobryting som var kjempeartig å se på.

Diero og Gunnar Martinsen har vært på utstilling i Trømsø. De fikk 1auk, 1aukk med HP. Dommer Marianne Holmli. Gratulerer så mye.
Kritikk: Kraftfull, elegant, velskåret hode, trenger mere bredde i skallen. Stilfull hals og rygg, litt fallende og kort kryss, trenger mere brystdybde, kraftig benstamme, vel vinklet, bra pels for alderen. En stilfull hann jeg gjerne vil se igjen.

21.-24. mai 2010

Nyheimtreff i Nærøy:
Vi har hatt ei kjempehelg på Nyheim. Også i år hadde de leid inn et stort telt som vi hadde stor utbytte av, da været var varierende mellom sol, regn og sur vind. Tilsammen var vi mellom 50-60 personer fra alderen 2 år og oppover. Like mange hunder var vel innom i løpet av helga.
Lørdagskvelden fikk vi servert grillet laks med masse godt tilbehør, her var Ann Mari Nordaunet kokk og hadde med seg mange gode hjelpere. Alle i ytre namdal som har stått på å arrangert dette treffet fortjener en stor takk, dette var et velorganisert arragement som vi kan være veldig stolte over.

Ville og Anni har fått trene på duer for første gang. Anni tok disse lett og var komplett rolig etter alle fem situasjonene. Ville har ikke vært i så mye fugl enda på fjellet, hun fikk prøve to dager, med tilsammen 12 situasjoner. Hun tok stand på dem alle og var akseptabelt rolig, i de fleste situasjonene satt hun helt i ro og fulgte med dua når den fløy. Beto fikk også prøve to runder på duene, vi ville her trene på reisen og fikk mange gode tips av Bertil Nyheim. Mulig vi kjører utover senere i sommer for å prøve igjen.
Ellers var det duecup på søndagen. Klassene var delt inn i uk og ak. To hunder ble sluppet sammen, de konkurrerte om å ta stand på dua først, de skulle være akseptabelt rolig i situasjonen. Ville vant uk klassen, da hun var den eneste hunden av 7 uk hunder som tok stand og var akseptabelt rolig i oppflukt. I ak vant GS Frøken og Arild Dahl.
Apportkonkurransen vant ES Lady og Kolbjørn Botnmark.
I leirduecupen vant Mona dameklassen og Bjørn Ove Valø vant herreklassen.

17. mai 2010

Idag har vi gått i borgertog under namdal fulgehundklubb sin fane. Vi var rundt 20 hunder og ca 35 personer som stilte. Fikk mange positive tilbakemeldinger fra publikum om at vi stilte opp med hundene.

14. mai 2010

Gratulerer til sammen i kull B som fyller 4 år idag. Her koser alle hundene seg med kake på verandaen.
Ellers har vi tilbringt langhelga på hytta. Vi har slappet av og kost oss, gleder oss allerede til vi får trent på fjellet med hundene igjen.

9. mai 2010

Finn Christian gratulerers med konfirmasjonsdagen i dag. Nå har begge guttene blitt konfirmert og bare to igjen.

25. april 2010

Her er alle hundene som tilbrakte helga i huset vårt.
Leif Arne hadde med Rino, Ricco og Birk. Marte og Espen hadde med Dått no
(d-kull), Tunder og ES Peter Pan. Samt våre fire hunder var det en livlig helg i hundegården. Arild stakk også innom med Arja (a-kull), Frøken og Shigo.
Lørdagskvelden var vi samlet på Tinos sammen med 20 stykker for å sosialt samvær etter utstillinga.

24. April 2010

Namdalsustillinga opprant i år også med flott vær. Både hunder og folk storkoste seg i sola.
Dått no til Marthe Austvik og Espen Farkvam ble storeslem med 1bk, 1bkk, cert, BIR, BIG og BIS. Vår Anni fikk 1bk, 1bkk og cert. Dollar fikk 1uk med hp, Lucas fikk 1bk og Chira fikk også 1bk. Anni, Dollar, Dått og Lucas stilte i oppdretterkassen: En homogen gruppe, der alle har fått 1 premie. Tildeles med glede hp.
En kjempeflott dag for kennel børgsjiten. Gratulerer til alle sammen. I kveld skal vi feire med champange og middag på Tinos.
Hanne stilte Beto og Karoline stilte Ville i barn og hund.
Ellers har vi fult hus i helga. Marte og Espen kom med tre hunder og Leif Arne kom også med tre hunder. Utrolig rolig i huset og hundgården til at det er 7 hannhunder og 3 tisper her. Arild kom også innom med tre hunder, så her har det på det meste vært 13 stykker i hundgården.
Ellers vant Espen og Dått no apportkonkurransen i ak-klassen, i uk vant IS Shigo og Daniella Pedersen.

21. April 2010

Apportkurs.
I dag har vi vært på andre kvelden av Namdal fuglehundklubb sitt apportkurs på Raabakkan. Marius er instruktør sammen med Ole Leirvik.
Ville og Mona er deltakere på kurset. Har hold på med linedressur og begynt med apporttrening med hanske. Skal etter hvert begynne med pinnen nå. Ville er bare 9 månder, men tror at hun skal takle dette bra, blir fint å få litt mer kontakt og dressur på henne.
Ellers gleder vi oss til utstillinga til helga, der flere Børgsjitehunder stiller til start. Jentene har trent iherdig med utstillingstrening, samt litt agilitytrening med hundene slik at de kan stille i barn og hund. Dette gleder de seg til hvert år. Håper været blir fint og all snøen forsvinner på gressmatta på Namdalsmuseet. Tror vi har brukbar kontroll på arrangementet.

17. April 2010

Artic Cup i Alta.
Børgsjitens Dått No fikk 1. premie i kvalifiseringen. Det var i alt tre parti og Dått no ble rangert som best av alle hundene med 2 fulgarbeid med reis.
Espen skulle oppover å stille Dått, men pga vulkanutbruddet og innstillingen av flyavgangene kom ikke Espen seg oppover. Dått haiket med Arve Aasen oppover og han trådde til som fører og der gjorde han en meget god innsats. Også meget god innsats av Dått som blir ført av en helt ukjent fører.
I finalen får Dått en flott fjerde plasse. Kjempeflotte prestasjoner av Dått i helga.

16. April 2010

I dag kjørte vi tilbake Qule Quvintus eller Frost som han blir kaldt. Ser ut som vi var for seint ute med å hente ham hjem til oss. Det ble dessverre ingen paring denne gangen og vi satser på neste løpetid i oktober/november. Han er en kjempetrivelig hund, som går greit overens med våre barn og hunder. Han er en veldig leken og glad hund. Regner med at vi prøver ham igjen på neste paring.
Vi hadde vært på Namsen dyrehospital og tatt blodprøve for å få rette dager i forhold til paring, hun skulle være på topp 7.-9. april, men der ble vi lurt.

9. og 10. April 2010

Børgsjitens Dått No (d-kull) gratulerers med CERT; BIR og Best In Show på utstillinga på Dovre fredag. Han stilte også på jaktprøve fredagen, fikk en veldig god kritikk, men kom dessverre ikke for fugl. Lørdag fikk Dått meget sterk 1uk høyfjell. En kjempeflott prestasjon i helga. Gratulerer så mye til eierne Marte og Espen.

8. april 2010

Anni har fått løpetid og det nærmer seg snart tid for paring. Vi har hentet hjem til oss en hannhund fra Trondheim som heter Haglesprutans Qule Quvintus som eies av Erik Hopstad og  Ingrid Strømme. En kjempetrivelig, trygg og glad hund. Han har prestert bra i uk og er godkjent avelshund. Han vant sølvhundutstillinga i fjor og har utseende med seg. Vi er veldig spente på denne kombinasjonen og gleder oss til å følge med på evt. valper.

6. April 2010

Santi gratuleres med 10 års dagene idag. Dagen ble feiret med sang og selvsagt spesiallaget kake til bursdagsbarnet og hennes hundevenner.

28. mars - 5. april 2010

Så var det påskeferie på hytta. Dro oppover mandag og ble ei hel uke på fjellet. Det ble lite med hundtrening, men mye avslapping og kos for alle sammen. Gikk en liten ski og luftetur på mandagen. Ellers har vi, barna og hundene kost oss i påskesola og grillet masse pølser.
Anni fikk løpetid på mandagen, litt tidligere enn beregnet. Tror vi har hannhunden klar og da blir det så vi parrer på henne. Evt. valper kommer i midten av juni og er leveringsklare i midten av august.

23.-27. mars 2010

NM vinter Andøya.
Vi reiste oppover med hurtigruta tirsdagskvelden og vi kom oppover torsdagmorgen. Totalt var det 4 gordon og 7 irsksettere som reiste med båten. Vi hadde en fin tur i Bodø, der bl.a. alle sammen var på gatekjøkken (inklusiv hundene). Vi fikk luftet hundene hvis vi hadde lengre stopp en 15 minutter. Vi hadde kjempeflott vær oppover og vi fikk slappet av og kost oss på båten. Vi masse flott natur på turen.
Torsdag var vi ute i treningsterenget og fikk luftet hundene, det var godt for hundene å få sprunget av seg litt etter såpass lang tid i bilen. Det er også veldig greit å få prøvd terrenget før vi skal stille i NM. Helt andeledes terreng enn hjemme hos oss. Flatt og med lite biotop, det avhenger av hunder som tilpasser seg søket for dette.
Fredag gikk Mona med Beto, vi var med hele dagen, men vi kom akkurat ikke videre på søk. Lite fugl på partiet, kun en premie og vi ble ragert på søk. Ikke verst å bli nr 7 av 20 hunder likevel.
På Marius og Anni  sitt parti var det tre premieringer, Anni gikk videre til semifinale på søk. I løpet av lørdagsnatten ble desverre Marius dårlig, han fikk omgangen i løpet av natta. Mona stilte derfor Anni i semifinalen, det var tre premier på dette partiet og Anni kom dessverre ikke videre på søk denne gangen.
Vi har hatt en kjempetur med flott vær hele helga. Kjempeartig å treffe kjentfolk som vi ikke har møtt på ei stund. 
Dette var femte turen vi var oppover, men det blir slettes ikke den siste gangen.

20. mars 2010

Marius besto distriktssamlinga for dommerelever som var i Meråker i helga. Teoriprøve på fredagskvelden, lørdagv ar de ute med et vk parti og søndag med et uk/ak parti.

Mona, Anni og Beto stilte i vk på namdalsprøven. Ingen premier på oss i helga, men fikk en flott treningstur og traff mange trivelig folk og hunder.

Gunnar Martinsen og Børgsjitens Diero (d-kull) med en ny flott 2uk idag. Veldig mye fugl, så det var vanskelig å ikke få for mye minus i forholdt til en første premie.
Lørdagens Kritikk (Diero):
 
"Diero legger opp et vel anlagt søk i medvind. Støkker ryper i flere omganger og er noe urolig. Fester stilfull stand i bratt li. På avstand reiser han villig og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit.
En meget god unghund som tildeles 2.UK"
 
Jaktlyst: 5
Fart: 5
Selvstendighet: 6
Søksbredde: 4
Reviering: 4
Samarbeid: 519. Mars 2010

Børgsjitens Dått no, Marte Austvik og Espen Farkvam gratuleres med 2uk idag. Flott gjort, han har vel tre premier på tre starter nå. (2x1u i tillegg).

Ellers reiste Marius til Meråker for distriktssamling gjennom dommerutdanningen. Namdalsprøven arrangeres også i helga, hadde egentlig ikke tenkt å melde på, men klarte ikke å holde meg unna. Jeg (Mona) stiller i vk med Beto og Anni imorgen. Lucas og Sturla stiller også i ak.

Trente litt apport på Beto og Anni idag, Ville sto i vinduet og fulgte ivrig med. Prøvde Ville også med apportrypa og hun hentet den flere ganger, det lover godt til vi (Mona og Vill) starter på apportkurs etter påske.

13.-14. mars 2010

Så var det helg igjen og vi reiste på hytta. Hadde store forhåpninger om å få trent hundene. Dro ut på lørdag i variende vær, det varierte mellom sol og sterk snøstorm med haggelbyger. Føret for hundene og oss på ski var bedre enn det har vært på lenge. Snøen har satt seg og det har kommet endel nysnø på toppen. Så nå ser det lysere ut fremover.
Ville hadde kontakt med en tiur som hun sprang etter, fikk stoppet henne på lang avstand etter mye roping og lang etterspringing. Men artig var det likevel.
Neste helg reiser Marius til Meråker for distriktssamling gjennom dommerutdanninga.

13. mars 2010

Børgsjitens Diero (d-kull) og Gunnar Martinsen gratuleres med en flott 2uk idag.

5.-7. mars 2010

I helga var vi på Lifjellprøven. Vi hadde leid oss hytte på Holand gjestegård der prøvens hovedkvarter hadde tilhold. Strula og Lucas var sammen med oss ei natt. Lørdagskvelden var vi på jegermiddag sammen med over 40 andre som hadde møtt opp. Det ble premieutdeling og loddsalg.
Fredag stilte Marius som settedommer sammen med Ingvar Rødsjø og de dømte et uk/ak parti. -22 grader om morgenen, og de utsatte starten i ei time.
Lørdagen (-24 grader) stilte Mona og Beto, Marius og Anni stilte på hvert sitt vk parti.
Marius og Anni gikk videre til søndagens vk-finale (regn og plussgrader idag). Desverre var det lite med fugl og ingen premie på Anni. Hun lå på topp som dagens søker.
Børgsjitens Lucas (c-kull) og Sturla Ytterdal fikk gå hele dagen og fikk god kritikk, men de kom desverre ikke for fulg.
Børgsjitens Dollar (d-kull) og Sigurd Romundstad stilte for første gang på prøve. Startet forsiktig, men gikk seg godt opp utover dagen. Ingen fugl og premie på dem heller.
Varierende fra veldig kaldt til mildvær på søndagen. Tungt føre til hundene, men bedre når vi kom opp på fjellet. Søndagen ble det regn og mange av hundene klabbet ned. Kjempelurt med kondomdress på hundene + potefett.

26.-28. Februar 2010

Treningstur i kjempeflott vær. Tungt snøføre før vi kom oss opp på fjellet, der var det brukbart føre for både tobeinte og firebeinte. Beto og Anni var iført sine "flotte" kondomdrakter.
Anni startet med et flott fuglarbeid på tiur, Anni var komplett rolig. Utover dagen fikk vi flere flotte fuglarbeid på ryper, Ville sekunderte bak i bånd flere ganger. Ville var løs en gang under fuglarbeid sammen med Anni, begge satte seg på første tilrop og fulgte med hvor rypa fløy. Ville er blitt veldig ivrig på rypesporene og er flink til å bruke nesa si.
Synes alle hundene gikk meget godt, fikk mye uttelling for denne treningsdagen selv om rypene var skjære. Har sterk mistanke om at Ville rampet en gang, men skogen var så tett så vi hadde ikke full oversikt.

23. februar 2010

Ute på en liten kveldstur i kulda. Forsatt mye snø, så hundene synker dyp ned i snøen. Ingen av dem gir opp, de står på for fullt. Ville og Anni hadde et flott slag opp en bakke i tungt terreng, de tok stand, men desverre hadde det akkurat lettet en orrfugl fra området. Kjempeartig å se at Ville tok føringen og bruker nesen sin. Ikke noen tvil om at den fungerer på alt fra fugl til mat som ligger på benken.....

20. Februar 2010

Karoline gratuleres med 10 års dagen idag.

19.-21. februar 2010

Vi var på generalforsamling på Rica Hell i stjørdal. Mange flotte foredrag og en fin gjennomgang av generalforsamlingen. Hundene trivdes  også godt på hotellet.
Kjempegode frokost-, lunsj- og middagsbuffer for oss tobeinte. Lørdagskvelden var det utdeling av bl.a priser til årets hunder. Vi gratulerer Børgsjitens Bixie som årets skogsfulghund i gordonsetterklubben. Kjempeflott premie som ble hentet av en bekjent av Torill og Pelle.
Kjempeartig å treffe kjentfolk fra hele landet igjen. Oppdretterne til Ville: Bjørn Morte og Anne Maj var også der. De fikk møte igjen Ville for første gang etter hun flyttet til oss, de likte de se så av henne.

12.-14. februar 2010

Marius med Santi, Anni, Beto og Ville, Sturla Ytterdal med Lucas og Arild Dahl med Frøken dro på hytta for å trene hunder. Føret var bunnløs snø, så det var tungt for både skigåere og hunder. Likevel ble det treningstur både lørdag og søndag.
Mona og ongene var på barndåp til tantebarnet på søndagen, det ble dermed ingen hyttetur denne helga.
Gratulerer med valentinsdag og morsdag den søndag 14. februar.

6. februar 2010

Klubbmesterskap i Namdal fulgehundklubb.
To fulle parti gikk ut fra Skorovass. Vi hadde kjempeflott vær; -10 grader, sol og lite vind.
Marius dømte det ene partien og Mona gikk med Beto og Anni på det andre partiet. Vi møttes til lunsj og avholdt finale etterpå. Anni gikk videre til finalen, men havnet ikke på premielista.
Vi hadde en riktig trivelig dag, kjempeartig å treffe kjentfolket igjen. Nå er det bare å glede seg til jaktprøvene  starter.
Vi satser i første omgang på Lifjellprøven første helga i mars. Marius skal på distriktssamling i Meråker 12.-14. mars, i forbindelse med dommerutdanninga.
Ellers har vi meldt oss på vinter-nm på Andøya i slutten av mars. Vi reiser oppover med hurtigruta fra Rørvik tirsdagskvelden før prøven starter.
Mulig vi tar noen jaktprøver til, men det får vi vurdere når det nærmer seg.

1. februar 2010

Kan med glede opplyse om at Børgsjitens Diero er fri for HD, med A-hofter :-) E så Utrulig glad for det. En stor lettelse.
Nå trener vi for fullt med tanke på vinterens prøver. Håper vi klarer å kvalifisere os til Artic cup. 
Ellers går alt fortsatt bra med oss.
 
mvh Gunnar Marthinsen

29. - 31. januar 2010

Fredag til lørdag var Marius og Anni på dommersammling i Skorovatn. Det ble bare teori denne helga fordi det ble for kaldt til å være ute i terrenget.
Resten av gjengen dro på hytta om fredagen. Det ble en liten treningstur både på lørdag og søndag. Temperaturen varierte mellom -16 og -18 grader med periodevis vind, heldigvis varmet sola litt når vi var ute.
På grunn av vind og regn har snøen blitt presset sammen og føret er mye bedre for både hunder og skigåere. Periodevis går man igjennom og det blir dypsnø.

28. januar 2010

Arild Dahl og Kennel Bukkafjellet gratuleres med 11 valper etter Børgsjitens Arja (a-kullet) og Langsundets Faun. Se hjemmeside for mer info: http://www.123hjemmeside.no/bukkafjellet/22967933

23. Januar 2010

Endelig kom vi oss på fjellet med hudene. Ikke det beste treningsføret, dyp snø variert med glasskare. Ikke det beste føret for verken skigåere ellere hunder.
Vi så mange rypespor, men det var dårlig med ryper å se.

22. januar 2010

Finn Christian gratuleres med 15 års dagen idag. Dagen ble feiret med bursdagsselskap, gaver og kaker.

19. Januar 2010

I dag gratuleres Anni og alle hennes søsken i kull-a med 6 års dagen. Dagen ble selvsagt feiret med kake. Kaka var pyntet med leverpostei, agurk, paprika, ananas, pasta, skinke og andre gobiter. Anni fikk hjelp av Santi, Beto og ville til å spise kaka. Tror det ble ny rekord, den var forsvunnet før det var gått et halvt minutt.

15.-17. Januar 2010

Helga opprant med flott vær og vi hadde store planer om å trene hundene. Dessverre var det glasskare og vi valgte å spare hundepotene. Det ble likevel ei koselig hyttehelg på oss.
Ville er nå snart 7 månder, hun begynner å teste grenser. Har bestemt oss for å ta det med ro med denne frøkenen. Veide henne og hun veier nå 14,5 kg.

13. Januar 2010

Årets klubbmatch er lagt til Storvallsgården på Storlien i Sverige helgen 12.-14. februar.
Etter kl. 18.00 fredag, vil vi bli tatt meget godt i mot av vertskapet i meget hyggelige omgivelser. Innlosjering vil skje i 2- og 3 mannsrom og leiligheter.( Ta med sengetrekk selv, dyner og puter er det på stedet).  På Storvallsgården er det selvfølgelig lov å ha hundene på rommene(i bur), det er også mulighet for å gi hundene en god og varm dusj etter en dag i fjellet.
Prisen for helgen er satt til kr: 1000,- pr. voksen og kr: 500,-  pr. barn under 12 år.
Dette inkluderer varm mat på fredagskveld, frokost m/niste og termos lørdag og søndag, jegermiddag lørdagskveld og startkontigent til klubbmatch.
Pris for kun klubbmatch er kr: 200,-
Bindende påmelding innen 01.02.2010 til e-post  Espfark@online.no  og med innbetaling til kontonr: 4270.14.89521.

Eventuelle spørsmål rettes til Espen Farkvam på tlf: 93494242 på kveldstid.

Kåring av Årets Unghund Trøndelag og Årets Gordonsetter Trøndelag, blir gjort ved jegermiddagen lørdagskveld.
Håper at mange 2- og 4 bente har anledning til å komme til en trivelig og sosial helg på fjellet.

(NB: Storvallsgården har skjenkebevilgning til hyggelige priser, så eventuelt medbrakt drikke må nytes på rommene.)                                    

MVH: Arbeidsutvalget Trøndelag

1. Januar 2010

Godt nyttår til alle sammen.
Nå har vi feiret det nye året inn med diverse fyrvereri. Beto, Anni og Ville syntes det var veldig spennede og fulgte spent med. Santi syntes det var best å ligge på sofaen. Vi var 11 stykker som feiret sammen i nabohytta, vi stekte kalkun i gassoven og koste oss.
Nå nærmer det seg klubbmatcher og jaktprøver igjen. Blir artig å treffe kjentfolk og få konkurrert litt igjen.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE