Vårt hundeliv 2012

Jul og Nyttår 2012

Jula ble feiret med helstekt tiur. Den ble ribbet, kryddret og pakket inn i baconskiver. Vi stekten den på 70 grader i ca 8 timer, tiurn ble helt nydelig med masse godt tilbehør.
Også i år hadde nissen vært her med pakker, hundene fikk egene pakker som de flekket av papiret på. Nissen hadde også vært her med hundegodt i strømpene til barna og hundene.

Nyttår ble feiret på hytta, dette er tiende året og 11 gangen vi feiret nyttårsaften på hytta. Beto, Ville og Anni er helt elleville etter fyrverkeri. Santi trives best inne i sofanen imens. Dette ga god sittrening til de ivrige fyrverkerihundene, de ville aller helst springe etter fyrverkeriet....

VI I KENNEL BØRSJITEN ØNSKER ALLE SAMMEN ET GODT NYTT ÅR.

Førjulshøsten 2012

Vi har hatt mange flotte jaktturer på skogen og på fjellet. Så mye fugl har det ikke vært, men mer enn nok har falt i sekken.
Santi er fortsatt med, hun nærmer seg nå 13 år. Hun er ikke den raskeste, men hun jakter godt når hun får anledning til det. Fikk felt en orrfugl for henne i høst, det var kjempeartig.
Ville er den suverene viltfinneren og slår både Anni, Beto og Santi glatt. Hun er jo liten og lett og dekker utrolige mengder med terreng. Beto og Anni gir henne god konkurranse jaktmessig. Vi har fått mange flotte jaktopplevelser med hundene i høst.

21. desember 2012

Vi ønsker alle sammen i E-kullet gratulerer med 2 års dagen. Lykke til i AK

20. november 2012

Vi ønsker alle sammen i C-kullet gratulerer med 5 års dagen.

24. oktober 2012

I kveld ble det født 7 ny irsksettere hos nystartede kennel rockebyens til Lise og Roger Pedersen. Vi var så heldig å være med på fødselen, Mona hadde sagt ja til å hjelpe til. Fødselen gikk greit og fort.
Vi ønsker Lise og Roger lykke til.

19.-21. oktober 2012

Marius tok med hunden på hytta i helga. Mona var hjemme i tillfelle fødselen til Shigo skulle starte opp.

Marius var på jakt på fredagen og hadde stjernebom på tiur.
Lørdagen fikk han felt orrhøne for Santi og det var ekstra artig. Santi er i kjempeform og jakter som bare det, skulle ikke tro at hun er 12 1/2 år. Virker som hun har tenkt å bli med noen år til.

12.-14. oktober 2012

Et kjempeflott høstvær, det har blitt kaldere og dammene har fryst på i løpet av natt til lørdag.
Denne helga var det kun jaktig på skogen. Marius hadde opp en tiur på fredagen, men fikk ikke skuddsjanse på den denne gangen.
Lørdagen ble Jan Ståle med sammen med Mona og Marius, alle hundene ble med. Men fant ikke en eneste fugl i løpet av hele lørdagen.
Lørdagskvelden ble det feiring av bursdgene til Mona og Marius. Vi spiste baccalao og sjokoladekake sammen med de som kom for å feire bursdagen.

9. oktober 2012

Mona gratuleres med 36 års dagen. Dagen feirer vi til helga. 😎

5.-7. oktober 2012

Endelig helg og jakttur igjen.
Finn Christian og Hanne tok med seg Anni og jaktet på skogen på fredagsettermiddagen. De såg både ryper og orrfugl, men fikk dessverre ingen fangst.

Lørdagen gikk vi alle fire ut og hadde en flott jaktdag. Marius og Finn Christian stilte med hagle, mens Mona og Hanne holdt styr på hundene og langlina. Begge skytterene fikk felt fugl og var fornøyd med dagen.

30. september 2012

Marius gratuleres med 43 års dagen idag 😘

28.-30. september 2012

Steinfjellprøven:
Mona tok med Ville og Beto for å stille i vk på klubbens prøve på Steinfjellet. Marius var travelt opptatt med nedskjæring av elgslakt på jobben og kunne ikke være med denne gangen.
Før prøvestart fikk vi høre at det var helt tomt for ryper. Men vi fant brukbart med ryper i løpet av dagen, de var vanskelige men noen taklet forholdene.
Beto og Ville gikk veldig godt og kom høyt opp på lista. Beto kom ikke for fugl. Ville tok stand og vi gikk opp til henne, hadde tenkt å gå helt opp til henne for å safe inn situasjonen. Ville sto 1 meter fra rypa og nærmest siklet etter henne. Rypa trykket og jeg kom helt opp, Ville kanonreiser og forfølger i 200 m... Så her er det tydelig at det har blitt jaktet for henne i høst. Hjalp vel heller ikke at hun neste tok orrhøna i reisen forrige helg. Så her rampet hun bort 1vk...

25. september 2012

Vi ønsker alle sammen i D-kullet gratulerer med 4 års dagen

21.-23. september

Derby-helga på Kongsvold:
Vi har ingen derby-hund, men vi har meldt på våre tre vk-hunder i vk. Forhåpningsfull var vi da vi reiste oppover, men dette gikk ikke veien. Alle tre gikk ut første dagen, men vi hadde en kjempefin tur og traff mange kjentfolk og hadde det riktig så trivelig. Vi kjørte hjemover og dro på hytta lørdagen.
Søndag fikk vi en fin jakttur og koste oss skikkelig. Marius felte ei orrhøne for Ville. Ho trykket skikkelig og Ville sto mindre enn 1 meter unna. I reisen fikk hun tak i halefjæra til orrhøna og satt igjen med munnen full av fjær. Fikk ikke felt i denne situasjonen, men vi gikk etter og Ville fikk ny stand, og da falt den.

Margit og Geir stilte Reddix i derby, og de gikk videre på søk til lørdagen.

15.-18. september 2012

Marius tok med Anni, Beto og Ville og dro på guttejakt i Almdalen på Lifjellet. Ikke så mye ryper der heller, men de fikk en fin fangst likevel. De jaktet seg inn og ut av terrenget og tilbrakte flere dager og netter i lavvo. De fleste sakene ble fraktet inn og ut med hest.
De fikk en flott tur alle sammen. Hundene ville helst ligge oppi feltsenga sammen med Marius om natta, så der ble det fullt. De hadde med egen madrass og varmedekken, så de skulle være god og varm.

12. september 2012

Rikard gratuleres med 18-års dagen. Tenk at mammas lillegutt har blitt myndig 😀

10. september 2012

Da ble det endelig jakt og vi jaktet mandagen på hytta. Kjempegodt å gå på fjellet med hagle og hundene.
Ikke så mye fugl, men vi fikk tilsammen fem ryper i løpet av dagen. I år skal vi prøve å ha langline på hundene, slik at vi har kontroll på de under felling og forhåpentligvis ikke ødlegger ro i oppflukt.

4.-5. september 2012

Namdal fulgehundklubb sin skogsfuglprøve på Kaldahl:
Vi stilte med tre hunder og hadde et eget parti på tirsdagen. Anni fikk 1ak skog. Beto og Ville ble for urolig i fugl. 

Onsdagen var det regn og storm i vindkastene, men på prøve skulle vi likevel. Anni og Ville fikk begge sjanse på fugl. Anni sprakk og jumpet etter på femte oppflukten i orrfugelkullet. Mens Ville støkket nyslått orrfugl like etter start og ble med fem meter.

Gratulerer Lise og Roger Pedersen som fikk 2ak og 3ak og dermed premiert begge dagene på skogen. Nå blir det pause på Shigo som skal ha valper i slutten av oktober.
 

30. august - 1. september 2012

NM-kongsvold:
Beto og Mona stilte i NM-kvalikk på fredagen. Beto fant fugl i første slipp, reiste i flere etapper, men ble fikk ikke roet ham på sitten. Skikkelig surt, han har vært grei på trening i høst.
Marius dømte et NM-kvalikk parti denne dagen.

Marius stilte Ville og Troya på lørdagen. Det var lite med fugl, når hundene endelig kom i fugl poppet de opp. Ville ble sendt inn i et nyslått rypekull og fikk et fuglarbeid uten reis og ble tildelt 2ak. Troya fikk sjanser på ryper, men det  ble dessverre støkk.

Gordonsetterlaget fikk en flott sølvmedalje under NM-lag, vi gratulerer så mye.

24.-25. august 2012

Vi gratulerer Børgjsitens AG Enya (E-kull) og Terje Hanssen med 2uk på Hatfjelldalsprøven i helga. Hun gikk strålende og hadde et knall fuglarbeid, men dessverre dabbet hun av på siste slippet og gikk ned en premiegrad. Hun har hatt 20 slipp de de siste to helgene og har hatt et topp søk alle dagene. Men vi er kjempestolte over hva disse to har prestert, 2uk er en flott premie.

Verdalsprøven:
Mona startet Børgsjitens Troya på fredagen. Hun gikk veldig godt hele dagen, men lykkes dessverre ikke. Troya og Petter stilte de to andre dagene også. Rolf Gaundal stilte Frøya på søndagen, men lykkes dessverre heller ikke.

Marius stilte Anni, Ville og Beto i vk, Mona gikk som handler. Beto gikk videre til søndagens finale, men han gikk for stor og ble litt borte og han ble utdømt. Vi har hatt ei flott helg med mange trivelige folk og hunder.

Mandag 11. november

Ville fikk en flott 2VK på sin første start i vk. Anni kom seg videre til finalen på søk, mens Beto kom for langt ned på lista.

Børsjitens Era og Svein Erik Kjølstad stilte på sin første vk-start. Børsjitens Troya og Petter Holtmon stilte 3 dager i uk, Børgsjitens Enya og Terje Hanssen stilte 2 to dager i uk og Børgsjitens Frøya og Vegard Løvmo stilte to dager i uk. Har lest kritikken på alle startene og de fikk to karakterer og masse slipptid, men dessverre kom de ikke for fugl.

Varmt og vanskelige forhold under årets snåsaprøve i Lurudalen. Søndagen ble det overskyet og mer premierte hunder. Ekstremt stor påmelding til prøven og til slutter er det registrert hele 520 påmeldte starte. Dessverre fikk ikke alle starte, men vi gjorde vårt beste og fikk satt inn mange som sto på venteliste.

Jegermiddagen på lørdag møtte 130 personer til helgrillet gris, premieutdeling og kos ved bålet.

3.-5. august 2012

I helga var vi på gordonsetterklubben i trøndelag sin treningssamling ved ismenningen treningssamling i Snåsa.
Over 40 personer og mellom 50-60 hunder deltok på årets samling. Mange nybegynnere hadde funnet fram med sine håpfulle firebeinte, men også mange av de litt erfarne var påmeldt.
Vi hadde ei kjempetrivelig helg og fikk to fine dager på fjellet. Flotte treningsområder her i Snåsa.
Fra kennel Børgsjiten stilte Era, Inger-Lise Brønnbo og Svein Erik Kjølstad. De vant heder og ære i apportkonkurransen, der hele 29 ak-hunder deltok. Frøya og Vegard Løvmo + Troya og Petter Holtmon deltok også på treningssamlinga. Vi traff også mange avkom som Santi blir bestemor til. Kjempeartig at å se igjen valper fra vårt oppdrett.

Nå gleder vi oss til årets Snåsaprøve som er 17.-19. august. Her er det rekordstor påmelding, med hele 460 påmeldte starter, dessverre står over 100 på venteliste. men det buker å være mange trekkinger på disse tidligprøvene + trekking pga løpetid, så vi håper ventelistene blir mye kortere.

13.-29. juli 2012

Feiren ble tilbragt på hytta vår. Etter været skulle man tro det var sent på høsten, men vi fikk en flott ferie likevel. Vi har kost oss og hundene har svømt mye i vannet. Nå gleder vi oss til å starte på hundtrening og jaktprøver snart. 

26. juli giftet vi oss på sorenskriverens kontor i Namsos.
Bryllupet ble feiret ved hytta lørdag 28. juli med nær famile og venner. Vi satte opp partytelt og antrekket var: varme fjellklær.
Til middag serverte vi helstekt gris med tilbehør. Vi hadde en kjempekoselig kveld, vi setter stor pris på at så mange kunne møte opp. Skulle gjerne ha invitert så mange flere, men vi hadde for liten plass.

Onsdag 1. august: treningskveld i brannfjellet treningsterreng. Denne kvelden blir arrangert i regi av Namdal fuglehundklubb. Mer info på www.namdalfhk.net.

3.-5. august: treningssamling ved Ismenningen treningsterreng i snåsa. Blir arrangert i regi av Norsk gordonsetterklubb, avdeling trøndelag. Mer info på
http://www.gordonsetterklubben.no/index.php?view=category&id=38%3Atrondelag&option=com_content&layout=blog&Itemid=45
17.-19. august: Snåsaprøven, arrangert av Namdal fuglehundklubb. Mona og Marius er prøveledere. Mer info på www.namdalfhk.net.

29. juni - 1. juli 2012

I helga koste vi oss på hytta. Været varierte mellom finvær og regn, men det var fin temperatur. Litt knort og mygg har kommet, men kleggen og blenningen har vi ikke sett noe til enda.

Hundene koste og slappet av i gresset utafor hytta, innimellom det det en dukkert i bekken bak hytta eller i vannet. Herlig for hundene å kunne svale seg ned i vannet. Litt for kaldt til at vi tobeinte orker å bade enda, i hvertfall vi voksne.

Gleder oss til treningsterrengene åpner snart. Grønndalsfjellet treningsterreng i Skorovatn og Ismenningen treningsterreng i Snåsa åpner 15. juli. Brannfjellet treningsterreng på Bangsund åpner 1. august.

Jentetreff i Namdal fhk arrangeres 15.-16. juli i Grønndalsfjellet treningsterreng, mer info finnes på www.namdalfhk.net

Gordonsetter samling 3.-5. august arrangeres i Ismenningen treningsterreng, mer info finnes på: http://www.gordonsetterklubben.no/index.php?view=category&id=38%3Atrondelag&option=com_content&layout=blog&Itemid=45 .

Trenings samling i Namdal fhk arrangeres onsdag. 1. august i Brannfjellet treningsterreng, mer info www.namdalfhk.net.

26. juni 2012

Ville gratuleres med 3-års dagen idag. Her er Ville pyntet med kjole og rosa diamanthalsbånd 🙂. Spesiallaget hundekake med boksmat og potetstappe har hundene fortært på et lite minutt.
Vi gratulerer hennes kull-søsken med dagen også.

Nå er det litt roligere tider, gleder oss allerede til båndtvangen er over.
Vi har fått testet hundene på sau strømming og det gikk heldigvis bra. Ingen var interesserte i sauen.

Hundene er fortsatt like glade i å svømme, så når vi drar på hytta blir det svømmetur over vannet etter båten. Ville har blitt helt rå til å hopp fra båten, gjerne når båten er i full fart.

18.-20. mai 2012

Nyheimtreff 2012:
Vår Ville og Marius vant Nyheim Mesterskapet i ak, også kalt NM.

I tradisjonell tro holdt Namdal fhk klubbtreff ved Nyheim gård i Nærøy. Fredagen var det endel regn og vi måtte ta opphold i duetreninga noen timer, men vi koste oss med trivelig hundeprat i mens. Lørdag og søndag var det oppholds og sola tittet ofte frem. Arrangørkomiteen hadde gjort en kjempeflott jobb og hele helga som planlagt. Takk til alle sammen som bidro til at treffet ble et vellykket arragement.

Hele 42 hunder var meldt på i duecupen på lørdag. 28 hunder stilte i ak og 16 hunder i uk, dette er rekordstor påmelding. Takk til Øyvind Eriksen, Åsgeir Moe og Bertil Nyheim som stilte opp som dommere.

Omkring 80 voksen og barn, samt deres hunder var innom i løpet av helga. Bertil Nyheim instruerte under duetreninga og holdt et flott foredrag om dressur på fredagskvelden.

De tre dagene var godt planlagt med aktiviteter. Som tidligere var det leid inn et stort telt, som var godt å krype inn i når det regnet og blåste surt. Fredagen var det quiz og duetrening. Lørdagen var fullpakket med duetrening, duecup, leirduecup, apportkonkurranse, natursti for barna. Søndagen ble det tid for duetrening og rydding av leiren. Vi takker til tålmodige eiere som lar oss få komme og bruke gården som treffsted.

Lørdagskvelden var det feststemning med grillet laks og baccalao med masse godt tilbehør. Etter middagen var det premieutdeling og loddsalg med mange flotte sponsede premier.

17. mai 2012

Graulerer med dagen alle sammen.

Vi feirer med softis alle sammen, hundene fikk dele en softis og satte de stor pris på.

Vi kommer til å gå i borgertoget under Namdal fuglehundklubb sin fane i Namsos.

14. mai 2012

Vi gratulerer Beto og kull-B med 6 års dagen idag. Dagen feires som vanlig med spesiallaget hundekake.

13. mai 2012

Vi gratulerer Hanne med konfirmasjonsdagen idag. Vi hadde en kjempeflott dag med mange gjester, god mat og mange kaker. Takker for alle gavene hun har fått.

29. April 2012

Børgsjitens Diero (d-kull) og Gunnar Martinsen fikk sin første vk-premie på Altevannprøven. Vi gratulerer med 1VK finale .
Enda en Børgsjithoinn som er kvalifisert til Nm-høyfjell.

28. April 2012

Namdalsutstillinga 2012 på Namdalsmuseet i Namsos.

Enda ei flott utstilling er over. Marianne Holmli dømte fuglehundene.

Resultater Børgsjitehoinnan:
Chira (c-kull) og Inge Kristiansen: Exellent, CK, cert og BIG5.
Dollar (d-kull) og Sigurd Romundstad: Very Good.
Troya (e-kull) og Lisbeth Holtmon: Very Good.
Frøya (e-kull) og Vegard Løvmo: Very Good.
Euro (e-kull) og Jan Ove Bergin: Good.

De fra e-kullet manglet litt til de var ferdig utviklet, men de er unge enda. Så det blir spennede å følge med på senere.

Vi fikk Very Good da vi stilte i oppdretterklassen med Chira, Dollar, Troya og Frøya.
Kritikk: Oppdretter må jobbe med hodefor og tanfarger. I gruppen er BIR hund, som er beste hunden i rasen.
Trivelig temprement, men må være mere typetlig. Lykke til i fremtiden.

27. April 2012

1AK til Ville og Marius på Saltfjellprøven.

Endelig klaffet det og Ville ble VK-hund. Veldig mye fugl i terrenget denne dagen, så det var godt gjort å gå hele dagen uten minus. Ville fikk tre fuglarbeid og gikk som et uvær alle sine fire slipp.

Nå har vi endelig 3 VK-hunder i huset igjen. Santi er pensjonert VK-hund med sine 12 år.

14.-15. april 2012

Vi reiste til Hattfjelldalen på prøve denne helga. Vi har hørt veldig mye skryt og har tidligere ikke hatt tid til å reiser oppover. Veldig mange namdalinger stilte til start og det er jo kjempeartig.
Vi har hatt ei knallhelg med sol begge dagene. Kjempetrivelig på Børgefjell leirskole, og mange trivelige hundfolk.

Børgsjitens Era, Svein Erik Kjølstad og Inger-Lise Brøndbo håvet inn 1ak og 2ak på prøvens to dager. Vi gratulerer så mye med flotte premier og ny vk-hund. Dette blir en skummel dame i vk til høsten.
Børgsjitens Troya til Lisbeth og Petter Holmoen,  Børgsjitens Frøya til Vegar Løvmø og Helena Gaundal stilte også til start. De fikk heldelig omtale, men ble dessverre for urolig i fugl. Deres kullsøster Enya til Terje Hanssen skulle også stille til start, men måtte trekkes på grunn av løpetid. Synd vi ikke fikk hilst på henne denne helga.
Marius og Ville fikk en flott 2ak på lørdag, vanskelig fugl gjorde at Ville ikke fikk vist reis denne gangen. Dette var Villes femte premie i vinter. Mona stilte Beto og Anni i VK, Beto rampet seg skikkelig ut i fugl. Anni gikk kjempegodt, men fikk to sjanse på fugl,  + en blindstand og ble dømt ut etter første slipp.
Marius dømte på søndagen, mens Mona og Ville stilte i ak. Ville rampet seg ut i fugl og ble hjemsendt.
 

6. April 2012

Santi fylte 12 år idag. Dagen ble feiret med burgerkake til alle hundene 😀

2.-9 april 2012

Påska 2012:
Etter returen fra Andøya dro vi på hytta sammen med hundene. Barna kom oppover onsdag og torsdag. Det ble ei trivelig påske med mye sosialt samvær.

Mye nysnø gjorde at det ble lite med skiturene. Bedre føre i slutten av påska. Men det var koslig å sitte å grille pølser og spise annen god mat.

Med så mye snø i fjellet, tar det vel ei god stund før det blir barmark igjen. Gleder oss allerede til å ta beina fatt og begynne å trene hunder til høsten.

Bilde: Beto, Ville og Finn Christian på hyttetaket.

28. mars - 1. april 2012

Vinter-NM på Andøya 2012:
Vi har hatt en flott tur sammen med trivelig folk og hunder. Vi delte hus med Børg og Bjørnar Boneng, Nils B. Skaar og Ronny Sagmo. Vi leide et hus ved flyplassen, helt ved sjøen. Vi kunne lufte hundene på ei helt herlig sandstrand like nedom huset. Vi spiste fersk torsk, lever og rogn to kvelder. Maten var knallbra.

Greit vær, men dårlig med snø. I terrenget der Mona og Ville gikk om fredagen brukte vi føttene og måtte bære skia 90% av dagen. Heldigvis kom det mer snø natt til lørdag og det ble litt bedre skiføre.

Det ble ingen premier denne gangen. Men det frister absolutt med gjentakelse neste år. Vi må se det som en ferietur og nyte noen dager sammen med gode venner.

17.-18. februar 2012

I helga har vi vært på Namdalsprøven som holdes på Lifjellet, med hovedkvarter på Holand gjestegård. Mange deltakere under helgas prøve, det ble kjørt to-dagers vk.

Vi gratulerer Børgsjitens Troya, Petter og Lisbeth Holtmon (E-kull) med 3uk. Kull-E sin første premie. Dette under Namdalsprøven.
Vi gratulerer også Børgsjitens Dått No (D-kull), Espen Farkvam og Marthe Austvik med 1vk m/ck under kvalikken på Namdalsprøven.

Marius og Anni gikk videre til finale på søk. Marius skulle dømme på søndagen, så Mona stilte Anni i finalen. Men Anni lette etter far og kom seg ikke skikkelig ut i søk denne dagen.

Andreas Bjørn var så snill og stilte Ville for oss på søndagen. Og de hanket inn en flott 3ak. Kjempeartig at vi har fått enda en premie på Ville. En flott prestasjon da hun ikke har vært trent eller stilt av andre enn oss (Mona og Marius) tidligere.

2.-4. februar 2012

Ville fikk en flott 2ak på fredagen under Lifjellprøven. Lørdag og søndag fant hun også ryper, men ble dessverre litt for urolig under fuglarbeidet.

Marius stilte Anni og Beto. Anni gikk videre til søndagens finale på søk.

Vi gratulerer Børgsjitens Era og Svein Erik Kjølstad (a-kull) med en flott 2ak. Dette er en dame som det virkelig er tøkk i. Har fått høre mye god omtale om henne etter at de har sett henne på prøve.

Vi hadde ei kjempeflott helg på Lifjellet, hovedkvarteret var på Holand gjestegård. Vi har truffet mange trivelige hundfolk og sett mange flotte hunder.

29. februar 2012

Sjekk ut den nye bloggen for gordonsettere i Norden.

Gordonsettere i Norden

25.-26. februar 2012

Ville og Mona startet vinterjaktprøvene på Fosenprøven med 2x2ak.

Første dagen fikk Ville godkjent fuglarbeid med reis og fikk beskjed om at hun skulle få et slipp til. Når det ble hennes tur, hadde dommeren ombestemt seg og avsluttet henne med en 2ak. Han kunne dessverre ikke begrunne dette....

Andre dagen smalt Ville i stand like før rypa lettet og hun fikk ikke vist reis. Hun fikk fortsette ut dagen og vi var ikke ned til bilene før kl 17.30. Vi hadde en kjempetrivelig dag og er veldig fornøyd med Villes premiering. Mange trivelig folk og hunder på partiet.

Marius stilte Beto og Anni i vk. Beto gikk videre til søndagens finale, men fant dessverre ingen fugl.

Gratulerer også GS Arefjellets Mitza og Joar Myren med 1ak. Nå blir å stille i VK 🙂

20. februar 2012

Vi gratulerer Karoline med 12-års dagen idag. Dagen blir feiret med familien etter vinterferien. Bare ett år igjen til du er ten-åring.

17.-19. februar 2012

Fredag til lørdag var vi på Rica Hell hotell i Stjørdal pga Norsk gordonsetterklubb sin generalforsamling. Gs'n gikk rolig for seg dette året og alle på valg ble enstemming valgt.

Fredagskvelden var det tid for utdeling av diverse premier til årets hunder, gullmerker og årets oppdrettere for 2011.

Kennel Børgsjiten ble tildelt årets oppdretterpris i norsk gordonsetter klubb for prestasjoner gjort av D-kullet. Børgsjitens Diero og Gunnar Martinsen har bl.a fått 1ak, Børgsjitens Dått no, Espen Farkvam og Marte Austvik har også fått 1uk+1ak og Børgsjitens Dollar og Sigurd Romundstad har fått 1uk. Alle må være utstillingspremierte.

Vi er kjempestolte av å få motta denne prisen og gir mye av æren videre til flinke og ivrige valpekjøpere som får dressert og premiert sine hunder.

Lørdagen dro vi på hytta og var der til søndag, det hadde kommet kjempemye snø og vi måtte måke hyttetaket, uthustaket og nausttaket. Det ble dessverre ikke tid til hundtrening denne helga, men med det tunge føret var det like greit.

10.-12. februar 2012

Det har kommet mye snø og det er tungt til hunder og oss som går på ski. Kondomdress til hundene er et must i dette klabbføret. Ble bare en kort skitur like bortom hytta denne helga, men det positive er at de da får mindre tid til å gjøre noe galt...

Vi fikk et flott fuglarbeid på alle fire hundene samtidlig. I nedoverbakke med mye snø hadde vi sluppet løs alle sammen, gleden var stor da vi fant alle fire stående i samme situasjon på ryper. Enda artigere var det at alle var komplett rolige (etter høye tilrop).

4. februar 2012

Namdal fhk sitt klubbmesteskap på Steinfjellet 4. februar. Det var kaldt, mellom -15 og -20 grader, men med korte runder og opptining i bildene i pausen gikk mesterskapet uten problemer. Vi stilte med Ville, Anni og Beto. I tillegg stilte to Børgsjitenshunder til, som begge ble premiert i uk klassen.
Vi gratulerer Marius og Børgsjitens Beto med 3. premie i ak-klassen. Vi gratulerer også Børgsjitens Troya og Petter Holtmon med 3.premie i uk-klassen og Børgsjitens Frøya og Vegard Løvmo med 4. premie i uk-klassen.

27.-29. januar 2012

I helga fikk vi to flotte dager med hundetrening på fjellet, med turboføre til hundene.
Fant brukbart med fugl og fikk testet ut hundene. Trenger litt dressur enda, men fikk også noen flotte situasjoner.
Ville sto langt oppe i skogen, hun ble avstandsreist i to etapper og var rolig i oppflukt og skudd. En kjempeflott situasjon, som er god å ha med seg når de ikke er like lydige. Ser god fremgang på både Beto og Ville i fuglsituasjoner. Anni har vært veldig grei. Alle sammen er i god form og søksmessig er de i toppform. Santi imponerte også i helga og gikk tidvis godt, ikke verst for ei dame på snart 12 år. Hun fikk seg også en fuglsituasjon og var selvfølgelig rolig, hun gidder ikke å springe etter.

22. januar 2012

Vi gratulerer Finn Christian med 17 års dagen idag. Dagen ble feiret med familen.

19.-22. januar 2012

Nok ei herlig helg på fjellet. Nå har det vært mildere og snøen har trykket seg sammen. 10-15 cm snø over skare, så det er topp forhold.
Lørdag  var vi ute og trente hundene og vi fant bra med ryper, orrfugl og en tiur. De var lette og vanskelige å komme innpå, men vi fikk flere brukbare situasjoner. Ikke minst fikk vi dressert litt.... Ville hadde en skikkelig etterspringing i uk format, helt uthemmet. Heldigvis virket det som dressuren virket.
Nå begynner vi å planlegge vinterens prøver og gleder oss til å treffe igjen kjente.

19. januar 2012

Vi gratulerer Anni og alle sammen i kull A med 8 års dagen idag.

På bilde er Anni med sløyfe fra høyre, Santi, Ville og Beto. De koser seg med hundekaken som Mona har laget av bløtekakebunn, hundemat på boks, fiskekaker, poteter og gurot. Kaka gikk ned på ca 30 sekunder, så den måtte smake veldig godt.

13.-15. januar 2012

I helga var det skikkelig med løssnø, det var nesten umulig å bevege seg omkring. Ble kun ento-timer skitur, hundene jobbet meget godt på så tungt føre. Vi vurderte at dette var nok i løssnøen.
Håper på at mildværet trykker sammen snøen og det blir bedre forhold til hunder og skigåere.

6.-8. januar 2012

Herlig å komme i gang med hundtreninga igjen. Lørdagen var en helt nydelig dag med flott sol som glittret over snøen.
Mye løssnø, men det ble hardere jo lengre oppe på fjellet vi kom. Flott kondistrening til hundene å løpe i løssnøen. Ikke minst er det flott trening til oss tobeinte skigåere, som har latet seg for mye i jula.
Vi hadde en kjempeflott situasjon med fem orrhaner som lettet fra dåkk i flere omganger. Vi var helt oppe i situasjonen og det flakset godt med svartfugl rund hodene på oss ei stund. Ville og Anni var begge rolige da orrhanene lettet, håper det fortsetter slik....
Vi testet ut nye skisko fra Alfa, med gamasjene innebygget i skoene. Vi var meget godt fornøyde begge to, de virker mye varmere enn vanlige skisko. Mona bruker i tillegg oppladdbare varmesåler som legges inn i skiskoene. Så nå håper vi det ikke blir noen kalde tær i løpet av vinteren.

31. desember 2011 - 1. januar 2012

Nyttårsaften ble tilbringt på hytta sammen med gode venner og familie. Tilsammen var vi 10 stykker rundt middagsbordet. I år var det tiende året vi feiret nyttårsaften på hytta. Til middag spiste vi helstekt kalkun med masse godt tilbehør.

Ved midnatt sendte vi opp fyrverkeri og varmluftballonger. Ballongene fløy lang av sted og de var kjempeflotte.
Beto og Ville var i storslag mens fyrverkeriet ble sendt opp. De skulle helst spise opp de lyssprutende fyrverkeriet og vi fikk trenet mye på sitten.

Vi har hatt ei flott jule og nyttårshelg på hytta.

Nå gleder vi oss til å starte med hundtreninga, og håper vi får reparert skadene fra høstens jakt. Hundene har blitt vel heite og går i skuddet. Nå blir hagla lagt på hylla og startpistolen tatt fram.

4. februar arrangerer Namdal fhk klubbmesterskap, der satser vi på å være med. I slutten av februar starter jakprøvene og vi håper også å bli med på disse.

Kennel Børgsjiten ønsker alle sammen et godt nytt år i 2012 og lykke til med hundene.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE