Vårt hundeliv 2013

9. Oktober 2013

Vi gratulerer Mona med 37 års dagen.

5.-6. Oktober 2013

Steinfjellprøven.

I år var hovedkvarteret til Namdal fuglehundklubb sin tradisjonelle Steinfjellprøve lagt til campingen på Namskogan. Jegermiddagen var på Namskogan hotell. Det ble veldig sosialt da mange av deltakerene lå i hytter på campingen.

Mona, Ville og Beto reiste alene oppover, Marius var travelt opptatt på jobben med å skjære ned elg.

Vi startet i vk på lørdag, men det ble raskt slutt på denne dagen. Beto ville ikke starte og jakte, sto kun å luktet på buskene. Ville kom seg heller ikke i gang og ble raskt avsluttet. Så det ble en kort dag på fjellet, og siden det var et skikkelig utrivelig regnvær vendte vi nesa raskt ned.

Søndag var det fortsatt regn og lite med ryper. Da fikk Mona tatt sitt sjette kandidatarbeid i uk/ak. Nå har hun alle kandidatarbeidene som kreves før Kongsvoll 2, men kommer til å ta flere til vinteren for læringens skyld.

30. September 2013

Vi gratulerer Marius med 43 års dagen. Ble feiring på jobben med kaker i pausen, travelt på jobb nå i verste elgjaktperioden.

20.-22. september 2013

Igjen ble det tur til Dovre og Sølvhundprøve. Derby ble også arrangert denne helga, så det var en stor prøve. Vi dro med campingvogna og innvarterte oss på Hagesæther, sammen med mange flere trivelige hundfolk.

Vi startet med Ville, Beto og Anni på fredag i vk-kvalifisering. Dette gikk skikkelig dårlig og ingen av våre hunder gikk videre til neste dag. Beto ville ikke gå og Ville hadde flere tomstander, Anni støkket og ble slått på fugl. Så det var veldig greit å skjønne hvordan dette bar.

Mona fikk tatt sitt femte elevarbeid i uk/ak på lørdag. En veldig krevende, men lærerrik dag.

15.-17. September 2013

Årets guttejakt.

Marius dro på jakt til Almdalen i Lierne sammen med Geir Pedersen, Rolf Ovesen og Arnstein Grongstad.

Startet med at hestene som skulle frakte sakene innover fikk panikk og mistet/ delvis ødela flere av sakene til Arnstein og Marius. Første natta i lavvo ble det skikkelig vind og begge lavvoene ble ødelagt i løpet av natta. Så de besluttet å jakte seg ned til hytta til Arnstein og jakte der den neste dagen. De dro hjem etter 3 dager, da det var så lite ryper og de hadde ikke samvittighet til å jakte mere.

12. September 2013

Vi gratulerer Rikard med 19 års dagen. Tenk at årene går så fort og lissguten blir voksen.🙂

Jaktstart 10. september 2013

Så var det endelig jaktstart og vi tok med Beto, Anni og Ville på fjellet. Fant brukbart med ryper og fikk noen flotte situasjoner i løpet av dagen, så det ble noen ryper i sekken.

Flott vær og flinke hunder gjorde dette til en strålende dag.

6.-7. september 2013

NM-høyfjell på Dovre.

Vi tok med campingvogna og dro til Dovre for å delta på NM-høyfjell med Beto og Anni. Det er kun disse to som er kvalifisert til NM-høst, da må man ha 1VK innen prøveåret eller de to årene før.

Dessverre var prøvestartene for oss slutt etter fredagen, da vi ikke gikk videre med noen av våre hunder.

Mona fikk tatt elevarbeid på fredag og i NM-kvalikk og på lørdag i NM-semifinale. Dette var veldig lærerrikt og spennende.

Ellers hadde vi ei kjempetrivelig helg på Hagesæther med mange trivelige hundfolk. Lørdag var vi på Hjerkin fjellstue og spiste jægermiddag, samt var på låvefest. Mange som hadde møtt opp og det var en riktig trivelig stemning.

30/8 - 1/9- 2013

NM-skog på Namdalseide, arrangert av Namdal fuglehundklubb og norsk irsksetterklubb.

Uvanlig kort kjøretur for å komme frem til helgas jaktprøve. Første gang vi stiller på NM-skog, så vi var spente for fredagens bedømning. Hovedkvarteret var Langvassheimen, en kjempeflott ramme på arragementet. Prøven var godt planlagt og organisert og alt gikk som på skinner. Fredag fikk vi helstekt gris og lørdag fikk vi en fantastisk tre-retters middag.

Marius stilte alle tre hundene og vi hadde håp om i det minste få en hund videre til semifinale. Det stilte fem hunder på partiet (max 6) og inntil tre kunne gå videre til neste dag. Anni var først ute, gikk strålende i 20 minutter. Ble borte og finnes i stand, to orrfugl letter og Anni blir akkurat for urolig til at det kan godkjennes og hun utgikk. Beto går prima i stett skog, finnes i stand, avanserer i flere etapper, men det blir for ineffektivt til å holde høyt klassenivå og han utgår. Ville blir sluppet på like etter at en vorsteh har rappet opp et helt orrfuglkull. Hun finnes etter kort tid i stand i nedoverbakke, men dessverre går hun også noen meter for langt etter og hun utgår. Så etter første dag i NM-kvalifisering er alle være ute av konkurransen.

Marius stiller opp og dømmer lørdag og søndag under NFHK sin ordinære skogsfuglprøve som går samtidlig.

Mona stiller Beto og Ville på søndagen. Beto blir noe storgått og har en sjanse på fugl som Mona støkker. Ville går et prima søk hele dagen uten å finne fugl. Begge holder dagen ut uten å lykkes. Ville og Mona prøver igjen på søndagen, da lykkes de å finne orrfugl og Ville får en flott 2ak, hennes første skogsfuglpremie. Hun manglet reis og hadde noen minuser på søket i andre slipp, så vi var veldig fornøyde med premien.

23.-25. august 2013

Snåsaprøven:

Mange påmeldte under årets tradisjonelle Snåsaprøve i år også. Vi hadde strålenede sol hele helga, ikke så gunstige forhold for hundene i fjellet, men flotte forhold for oss som arrangerte prøven. Mye fugl i terrengene, men vanskelige forhold bidro at det ble mange misbrukte sjanser, men mange hunder taklet forholdene og fikk premiert seg.  

Mange tok seg en dukkert i det iskalde vannet i bekken etter endt dag i fjellet. Det ble trivelig prat rundt bålet om kveldene. Lørdag hadde vi jegermiddag til 70 personer med helstekt gris med nydelig tilbehør.

Marius stilte Anni, Beto og Ville. Beto finnes i stand, rype letter og Beto forfølger friskt. Anni har samstand, men dommerene ser ikke Anni og får ikke kreditert dette, hun blir da slått på fugl og havner langt ned på lista. Ville gikk heller ikke videre til finalen.

Mona tok elevarbeid i uk/ak på fredagen og i vk på lørdagen. To flotte og lærerrike dager.

Mye arbeid med en så stor prøve langt til fjells uten strøm, vann og kun med utedom. Men med ice bredbånd med ekstern antenne og agregat går det meste. Med mye planlegging, en stor henger med saker og ikke minst mye god hjelp så gikk prøven uten problemer.

Vi hadde en engelsksetter som fikk magedreining på fjellet på fredagen, hun ble båret ned fra fjellet og kjørt til Steinkjer for operasjon. Har snakket med eieren og alt går fint med hunden.

Gordonsetter Frøya til Vegard Løvmo og Helena Gaundal forsvant fredag ettermiddag. Store letemannskaper, helikopter og sporhund har avsøkt området uten å finne hundene. Vi håper fortsatt at hun skal dukke opp.

14.-16. august 2013

Mona og Lars Ådne Arnesen fra Namdal fuglehundklubb reiste til Dovre og Kongsvoll 1. Dette er del en av dommerutdanningen. Tidligere har vi hatt minimum 3 kandidatarbeider i uk/ak og/eller vk. Vi var ute i fjellet og ble testet alle dager, onsdag ble vi testet i uk, torsdag i vk og fredag i ak. Her er det innslag av opplæring både på fjellet og teoridelen på kvelden. 

Vi var veldig slitne etter tre intense dager, men veldig fornøyde med at det hadde gått så bra. Nå må vi ha minimum 6 kandidatarbeid i løpet av det neste året, 4 må være på høst og 3 av de 6 må være vk. Om et år er det autorisasjonsprøve på Kongsvoll.

Vi overnattet på Kongsvoll fjellstue, ikke så mye å skryte av rommene, men maten var helt nydelig. Vi fikk tre-retters på tirsdagskvelden, fire-retters på onsdagskvelden og fem-retters på torsdagskvelden. Rettene var kunsnerisk dandert og var en fin sosial pause i løpet av dagen.

2. -4. august 2013

Gordonsetter treningssamling i Ismenningen treningsterreng i Snåsa. Hovedkvarteret var Ismenninghytta, et kjempeflott anlegg like ved terrengene.

Kjempeflott helg, med mye trivelig folk og hunder. Rundt 40 personer møtte opp med sine hunder. Været var oveskyet begge dagene, så vi fikk flotte treningsforhold. Ikke så mye fugl, men noen parti fant sorten.

Mona fikk trent på dømming i uk/ak på lørdag og vk på søndag, med Arild Dahl som mentor. Kjempeglad for denne treningen før jeg skal opp til Kongsvoll 1 om litt over ei uke. Lenge siden jaktprøvene i vinter, så veldig greit med litt repitisjon + korrigering.

Om kveldene ble det mye trivelig hundprat og koslig stemning.

1. august 2013

Dro opp i Brannfjellet treningsterreng, åpnet idag 1. august.

Vi traff på flere og gikk sammen i 4 1/2 time og fikk sluppet hundene sammen. Flott vær og trivelig selskap, så det ble en flott start på treningssesongen.

23. juli 2013

Nå har vi vært til dyrlegen og røntget Ville. Han fant dessverre ingen valper, så denne gangen har hun ikke tatt seg.

Nå er det bare å begynne å trene henne opp, hun har hatt ei rolig og matfull tid de siste ukene. Nå blir det vk starter på alle tre hundene til høsten. Bra vi fant dette ut før fristen til nm-skog på Namdalseide gikk ut 🙂

15.-28. juli 2013

Herlig med ferie på hytta. Den første uka var det regn og surt vær, men vi fikk laget ferdig skiferstien fra nauste inn til hytta, den ble kjempeflott. Når man er på hytta, så gjør det ingen ting at været er dårlig, det er koselig likevel.

Siste uka, hadde vi knallvær med strålende sol. Vi hadde oppover gravemaskin og Jan Ståle gjorde en kjempejobb. Vi fikk også mye dugnadshjelp og ble ferdig med grunnmuren til tilbygget, mangler bare å pusse den så er alt ferdig.

Barna kom oppover siste helga og det ble bading i vannet og i stampen.

Vi har begynt å mistenke at Ville har gått tom, må til dyrlegen å få sjekket opp dette.

12.-14. juli 2013

Vi dro på gordonsetter utstilling på Dovre. Hadde ingen hunder å stille, men målet med turen var å treffe igjen kjentfolk og få med oss avelsrådets informasjonsmøte til medlemmene.

Det ble grilling begge kveldene og lørdag trakk vi inn i peisestua. Mange flotte hunder stilte på utstillinga og det ble ei riktig så trivelig helg.

26. juni 2013

Ville og hennes kull-søsken gratuleres med 4 års dagen.

Dagen ble feiret med hunde-bløtekake. På bilde sitter Ville og gjestene Santi, Anni og Beto spent og venter på kake.

4. juni 2013

Nå begynte vi å bli nervøse for at det ikke ble noen velykket parring. Ville har stått i flere dager og Fox har prøvd flere ganger.

Vi fikk tatt blodprøve av Ville og den viste at hun var på topp idag. Det har vist seg på hannhundene som har pepet og ult hele natta. Trodde vi hadde fått en ulv i huset, men det var bare Fox som ulte på Ville.

Heldigvis parret de seg på kvelden og de hang i sammen i ca 15 minutter. Nå ble vi glad og lettet.

Mona tar med seg Fox på flyet oppover på fredagen til Tromsø.

31. mai - 2. juni 2013

Marius og Finn Christian tok med Ville og Fox på hytta. De hadde noen flotte dager i finværet og var ute med flåten.

Ville og Fox går veldig godt overens og har knyttet bånd. Håper det lykkes med parringen, ser virkelig fram til valper igjen nå.

31. mai - 1. juni 2013

Karoline og klassen har hatt noen kjempeflotte dager på Utvola. Mona var med som forelder. Vi kosa oss skikkelig i det flott været.

Fredagen var vi på Bjørøya fiskeoppdrett, og fikk ta en tur ute på mærene. Dessuten fikk vi sitte på en flott båt, som kjørte oss til Utvola etterpå. Utpå kvelden ble det grilling og bålkos. Flere av barna badet i det kalde vannet.

Lørdag var vi på omvisning med guide på festningene og fikk mye flott historie og fikk se i bunkersene.

28. mai - 30. mai. 2013

Mona kjørte til Værnes for å hente Fox av Nasa som kom med fly fra Alta. Ville har fått løpetid og vi var så heldige å få Fox i god tid hjemme hos oss. Han klarte flyreisen greit og hadde vært veldig rolig.

Fox er en riktig trivelig og glad hannhund, med flott gemytt. Han går fint overens med alle våre fire hunder. Og er veldig så glad og leken.

I dag (torsdag) har han fått seg en klipp, maken til rolig hund på klippebordet har jeg aldri opplevd. Virket som han syntes det var stor stas å bli kammet og klippet. I dag har Ville blitt mer leken og regner med at det nærmer seg parringstid snart.

Skal få tatt noen bilder av Fox og legge ut under ventet kull.

20. mai 2013

Nå har endelig Ville fått løpetid. Vi kommer til å parre henne med Fox av Nasa og venter valper i begynnelsen av august, de blir leveringsklare slutten av september/begynnelsen av oktober.

Hvis noen er interessert i valp, ta kontakt med oss for en prat.

Mona: 99038416

Marius: 99260121

Epost: marius.aakervik@ntebb.no

 

17.- 20. mai 2013

Nyheimtreff på Nærøy med Namdal fuglehundklubb:

Ville og Marius ble Nyheim Mestre i duecupen ak i år også. I år var det 28 ak hunder og 4 uk hunder som stilte til start. Ville vant dette i fjor + at hun vant i uk. Anni har løpetid og hun ble hjemme sammen med Santi.

Vi har hatt ei kjempehelg med strålende sol hele helga, mange av oss ble solbrente i den uvante varmen. Vi var mellom 60-70 personer og omkring 50-60 hunder var innom i løpet av helga. Utover kvelden satt vi i teltet som ble varmet opp av terrasevarmere.

Treffet var godt planlagt av Ann Mari Nordaunet, Bjørn Ove Valø, Bertil og Kristine Nyheim, samt deres hjelpere. Mye arbeid og planlegging ligger bak dette flotte arragementet. Alle som var innom var kjempefornøyd og imponert over det flotte arragementet.

Lørdag fikk vi servert flere laksevarianter med tilbehør og fiskesuppe. Søndag fikk vi servert helstekt gris med tilbehør. Alt smakte fortreffelig.

I løpet av helga var det duetrening, duecup, apportkonkurranse, leirdueskytekonkurranse, quiz og flere konkurranser for barna.

Bilde: Ville

17. mai 2013

Namdal fuglehundklubb stilte med egen fane under folketoget i Namsos. 10 hunder og 15 personer stilte sammen med oss i bunad og fjellklær.

14. mai 2013

Beto gratuleres med 7 års dagen. Gratulerer også hans kullsøsken i B-kullet.

27. april 2012

Namdalsutstillinga på Namdalsutstillinga i Namsos, ble dømt av Irene Krogstad. Ble en kald fornøyelse dette året. Var for det meste oppholds, men innimellom var det snøbyger og sur vind. Var fornøyd med gjennomføringen av utstillinga. 64 fuglehunder møtte opp, derav 7 valper. 20 barn deltok i barn og hund.

Vi gratulerer Børgsjitens Chira (c-kull) og Inge Kristiansen med Excellent, best i rasen, certifikat og nr 5 av fuglehundene.

Vi gratulerer også Børgsjitens Troya (e-kull) og Petter Holtmon med Excellent og reservecertifikat.

Apportkonkurranse: Anni ble nr 2 og Ville nr 3. Så premier ble det på oss også.

Lørdagskvelden var vi på Tinos og koste oss med god mat og trivelige hundfolk. 15 stykker møtte opp og vi fikk feiret BIS vinneren KV Op Knaus av Nynesfjell til Kjell Morten Nynes og Unni Kristiansen.

12.-14. april 2013

Nå har vi avsluttet vinterens jaktprøvesesong. Nå blir det jobbing med arragering av Namdalsutstillinga som er den 27. april 2013. Forsatt ledige plasser, se mer info: www.namdalfhk.net .

Vi har kost oss på hytta i helga, satt på verandaen i solveggen. Ble en skitur på fjellet med hundene også. Søndagen fikk vi tatt ei vedøkt, så vi har noe å holde på med før det blir hundtreningstid på fjellet igjen.

6. april 2013

Santi fylte 13 år idag.

Ikke den raskeste lengre, men er i brukbar form og godt humør. I vinter har det gått litt sent oppover til hytta og hun har fått sittet på skuteren delere av turen.

5.-7. April 2013

I helga dro vi til Hattfjelldal på jaktprøve. Vi hadde ei kjempeflott helg med strålende sol og blå himmel, ble faktisk litt solbrent i løpet av helga.

Vi gratulerer Børgsjitens Enya (E-kull) og Terje Hanssen med 3 ak på søndag :O)

Enya har blitt en stor flott dame og virker veldig harmonisk og imøtekommende.

Marius stilte Anni, Beto og Ville i vk. Anni kom seg videre på finalen på søk.

Mona tok elevarbeid VK hos dommerene Geir Schei og Edward Lillegård. Hadde en kjempeflott dag og lærte utrolig mye i løpet av dagen.

Bilde: Enya og mor Anni.

 

Påska 25. mars - 1. april 2013

Vi har hatt noen fantastiske dager på fjellet i strålende sol. Vi har kost oss på verandaen i det flotte været.

Vi har også fått noen flotte treningsdager på fjellet med hundene. Fant brukbart med fugl og hundene var lydige 🙂.

Bilde: artig bilde av rype-dokk.

 

Andøya 19.-24. mars 2013

Vinter nm på Andøya:

I år startet turen tirsdag ettermiddag, men en overnatting på campingen ettter saltfjellet. Kom til Andenes og fikk innstalert oss i samme huset som fra forrig år. Flott hus med soverplasser til 8 personer og fine luftemuligheter ved stranda til hundene.  De seks andre som lå i huset var: Camilla Horn, Andreas Gomo Leistad, Arild Dahl, Kåre Norum, Nils B Skaar og Hans Andreas Øygaarn. En skikkelig trivelig gjeng, som vet hvordan man tar en fest.

I år hadde vi med en ekstra hund oppover, gs Sarabakks scott til Hans Andreas som kom med fly på tordag.

De to første dagene spiste vi fersk torsk, lever og rogn. Tusen takk til bretoneieren og fiskeren Henrik som kom med så flott fisk til oss. Lørdag ble det festmiddag med sprøstekte torsketunger. Det ble selvsagt en del drikke til maten og mange skåler for flotte prestasjoner og premier. Nils og Henrik var med på nm-lag for bretoner og vant gullmedalje. Nils vant også pokalen og den ble drukket inn med en flaske cognac. Gordonsetterene var representert av Arild og Fauna, de kom på en flott fjerdeplass.

Fredag vant Anni 1VK m/ck i kvalifiseringen, hun hadde to fuglarbeid med djerv reis. Vi er veldig stolte av gamlehunden på 9 år. Nå er vk billetten og nm-høst sikret til hun nærmer seg 13 år.

Ville gikk mye bedre enn forventet ( venter løpetid og virker veldig hormonell for tiden). Tar stand, men rypene letter før fører kommer til og Ville blir de små meterene for urolig. Skikkelig surt, da hun har vært komplett rolig på alle situasjoner vi har hatt på henne i vinter.

Beto har tydeligvis kommet i for, han tok seg en skikkelig stortur oppover en laaang bekkedag. Da Marius fant ham i stand, letter to ryper foran ham. Men dessverre tok det for lang tid og Beto ble avsluttet.

Marius og Anni startet i nm-semi. Anni gikk veldig godt på tungt klabbeføre. Får seg en tomstand som gjør at hun havner nedover på lista. Dette holdt ikke i dag og ble ikke tatt ut til finalen. Men vi er kjempefornøyde med den ene premien, så turen var veldig vellykket.

Mona fikk mulighet til å ta elevarbeid i vk exit-cupen på lørdag sammen med Kåre Norum og Per Erling Høvde. Jeg hadde en skikkelig flott og lærerrik dag på fjellet. Dette frister absolutt til gjentakelse. Mulig jeg prøver å få tatt et elevarbeid til under Hattfjelldalsprøven. Veldig greit å få tatt noen ekstra elevarbeider, så man får mye erfaring og føler seg sikkrere.

Vi gratulerer Børgsjitens Dått No (d-kullet) til Marte Austvik og Espen Farkvam gratulerer med 2vk kval.

Ønsker alle sammen en riktig god påske.

15.-17. mars 2013

Namdalsprøven på Lifjellet.

Flott vær og flotte terreng med brukbart med ryper, gjorde dette til ei flott prøvehelg. Mange fikk premier og flere hadde det blitt om dressuren var helt i boks.

Lørdag startet vi i endagers vk, men her ble det en nedtur på våre hunder. Vi hadde det spennende ei stund da Børgsjitens Era og Svein Erik Kjølstad ledet med 2 fuglarbeid. Era blir borte, når makker kommer i samme område letter det rype foran Era og hun ble for urolig og utgikk dessverre.

Era rettet opp dette på søndagen da hun nok en gang fikk 1ak. Gratulerer så mye :O)

Mona tok sitt tredje elevarbeid sammen med dommer Per Gunnar Svendsen i uk/ak på søndagen. Hadde en kjempeflott og lærerik dag med et veldig trivelig parti.

8.-10. mars 2013

Helga startet bra med flere fuglarbeid på Ville, Anni og Beto langs skuterløypa. Beto begynner også å komme seg i formen nå, så det ser mer lovende ut å reise til Andøya og stille alle tre.

Lørdagen var vi på fjellet og fikk mange situasjoner på alle tre hundene. Santi var også med, men hun gikk for det meste i skisporene.

Søndagen ble det en tur langs vannet med Beto, Ville og Anni. Synes de går vel stort på skogen nå, så det ble litt leting av hund. Hadde selvsagt glemt igjen gps'n hjemme. Marius har skadet kneet, så det ble innedag på ham.

5. mars 2013

Årsmøte i Namdal fuglehundklubb ble avholdt på Namsos ungdomsskole. Årsmelding ble gjennomgått, nye vedtekter godkjent, ny poengregning for årets uk og ak hund vedtatt og det ble innført årets skogsfuglhund. Kontigenten ble satt ned med kr 50 fom 2014.

Mona ble tildelt NFHK sitt gullmerke for betydningsfull innsats for klubben. Kjempestolt over å få motta en hedersbevising som gullmerket. Mona ble også gjenvalgt som leder i Namdal fhk det neste året.

På bilde: Kjell Morten Nynes fra merkekomiteen og Mona

1.-3. mars 2013

I helga var vi på prøve på Lifjellet. Marius dømte på fredagen og Mona gikk elev hos Ingvar Rødsjø i Uk. Begge hadde en flott dag i trivlig vintervær.

Lørdag stilte vi Ville, Anni og Beto i vk. Det var skikkelig snøstorm, så det ble bare gjennomført 1 runde på 10 min. For Beto ble det for tungt og han kom seg ikke ut i skikkelig søk. Anni gikk strålende, men fikk en sjanse på fugl og en tomstand og endte på 11. plass og gikk akkurat ikke med til finale. Ville kom seg videre til finale på søk, men lykkes dessverre ikke.

Under lørdagen jegermiddag ble det utdeling av årets hunder 2012. Ville ble årets ak-hund i nfhk.

Børgsjitens Era (c-kull) og Svein Erik gratuleres med 3 ak på søndagen, gikk til høyeste premie, men det ble litt smårusk i fulgarbeidet som dro ned premien.

Vi gratulerer Børgsjitens Diero (d-) kull med en flott ny 1ak:

Denne helga har vi arrangert og deltatt på Tromsøprøven. På lørdag deltok jeg i VK med Diero. 56 hunder stillte til start. I vårt parti var det 18 hunder. I første slipp får vi fuglearbeid uten reis, og ligger som nr.2 etter 1. runde. I sitt andre slipp får vi nytt f.a.med djerv reis. På slutten av slippet og med CKen nesten i lomma ser vi Diero gå i ny stand. Melder stand. På tur opp og ca. 20m fra situasjonen ser vi makker stå en meter bak Diero. Hverken jeg, fører av makker, den ene dommeren eller dommerelv skjønte hvor makker kom i fra, men den andre dommeren hadde sett en liten flik av dekkenet på makker (som stod) sekunder før Diero gikk forbi og i stand en meter foran. Dermed ble det takk for i dag og god tur hjem. Skikkelig ergelig på det som kunne bli en perfekt dag for meg og Diero
 
I dag fikk vi imidlertid plaster på såret og en liten "revansj"
 
I kritikken står det følgende:
 
"I åpent terreng går Diero stort og fornuftig i god kontakt. Har en erfaren utnyttelse av vind og biotop. Stand langt ute som holdes lenge. Når fører kommer til reiser Diero villig og presist ryper. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent.Fortsetter sitt fornuftige søk ut hele dagen. I siste slipp ny stand. Reiser djervt og presist rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder godt. apportbevis ok. 1. pr. AK
 
556444

23.-24. februar 2013

I helga startet vi på vinterens første jaktprøve. Lørdag var det kvalifisering, vi startet med Ville, Beto og Anni. For Beto ble det alt for tungt, det var helt bunnløst så han fikk 15+7 min. Anni og Ville gikk godt og var langt oppe på rangeringslistene. Nesten ikke fugl. Eneste hund med stand og fugl var Ville, dessverre lettet rypene 70 m før førere og dommere kom til og kunne ikke godkjennes. Men en stor pluss gjorde at Ville toppet rangeringslista. Både Ville og Anni kom seg videre til finalen på søk.

Børgsjitens Era (c-kull) og Svein Erik Kjølstad gikk på andre partiet og der hadde de bra med fugl. Dette resulterte i en flott 3VK til Era og Svein Erik, vi gratulerer så mye. Kjempeartig at de lykkes-

Søndagen ble finalen kjørt i samme terrenget som partiet til Svein Erik. Men dessverre ingen fugl og ingen premier denne dagen. Både Era, Ville og Anni var med til siste slutt.

Mona benyttet søndagen til å ta elevarbeid i AK og fikk gå sammen med dommer Bjarne Engen. Føret var tung og det både snødde og regnet. Men vi hadde en kjepeflott dag, fikk mange nyttig tips som jeg tar med meg videre. Vi fikk også delt ut 1ak og 2ak. Dette frister absolutt til gjentakelse. Satser på elevarbeid til helga på Lifjellprøven. I hvertfall hvis lungebetennelsa går tilbake før helga 🙂

20. februar 2013

Vi gratulerer Karoline med 13 års dagen. Nå har vi fire tenåringer i huset og det går utrolig rolig for seg 🙂

7. februar 2012

I dag fikk vi vite at Ville er kåret til åres Ak hund i Inntrøndelag fuglehundklubb 2012 også. Kjempeartig 🙂.

 

23. januar 2013

Vår Langsudets Ville er kåret til årets AK-hund 2012 i Namdal fuglehundklubb. Kjempeartig, vi er så stole av Ville og hennes prestasjoner i 2012.

Bilde: Ville og Marius

22. januar 2013

Vi gratulerer Finn Christian med 18. års dagen. Nå blir det snart bilkjøring og russetid 🤪

19. januar 2013

Vi gratulerer Anni og hennes kullsøsken i A-kullet med 9 års dagen idag.

Dagen ble feiret med Monas hundekake. Laget av bløtkakebunn og hundemat på boks.

18.-20. januar 2013

Nok ei herlig helg på hytta. På lørdag spiste vi rypebryst og baconstekte aparges, kjempegodt 🙂

På lørdag kom vi oss ut på fjellet før uværte startet. Det ble kaldt til oss tobeinte, men hundene holdt koken. Fint å få trent i forkjellig slags vær.

Søndag opprant med stålende sol, men det var beinkaldt i skyggedalene. Vi testet ut et nytt terreng, ser at hundene holder bedre kontakt i ukjente terreng. Vi hadde en kjempeflott dag. Merker at formen til oss tobeint begynner å bli bedre, det hjelper med litt ekstratrening i løpet av ukedagene.

11.-13. Januar 2013

Vi har kost oss igjen på hytta, herlig å komme hit i helgene.

Lørdag hadde vi en herlig dag på fjellet, hundene er i form, men det er ikke vi tobeinte. Så nå må vi begynne å trene slik at formen er inne til jaktprøvene starter. Ser ut som Ville og Anni er greie i fugl. Beto er langt i fra grei, så her må det trenes...

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE