H-kull Langsundets Ville og Hardhausens Floyd

Børgsjitens VF Hera

Da dro den første av Villes valper. Børgsjitens VF Hera flytter til Malvik sammen med Arve Størseth, Tone Jystad Størseth, Stine Størseth og Sivert Størseth. Spennende å følge med på denne ekvipasjen fremover. Lykke til.

 

Overskrift

For fortløpende info om kullet, se i dagboka 2017

18. April 2017

Idag har Ville født 6 valper. 5 tisper og 1 hannhund, dessverre var den ene tispa dødfødt.

Alt vel med mor og barn.

14. April 2017

Nå er det 4 dager til termin. Hun tar det rolig og sover mye.  Vil fortsatt ha sin daglige gåtur.

Ikke så glad i kulene nå og får samme mat som Fauza etter hennes fødsel. Temperaturen har også vegynt å gå ned 1/2 grad og går så opp igjen. Venter på at tempen faller under 37grader, da er det bare å vente på fødsel.

Hun følger spent med i valpekassa på Faiza sine 8 små. Og er veldig klar fir at hennes små skal komme nå.

2 uker igjen til termin

Ville har nå 2 uker igjen til termin. Hun er ca like stor nå som sist hun hadde valper og da var det kun 3 valper. Tror ikke det er like mange som hos Faiza, Men regner med det er et normalit stort kull. 

Håret rundt brystene holder på å forsvinne og brystene vokser. Spiser mye mere mat enn normalt. Og liker å slappe av. Men vil gjerne ha sin daglige tur i skogen.

Ville har idag fått sin andre og siste herpes vaksine før fødselen. Hun har også fått ormkuren før fødselen. Etterpå vil hun få flere ormkuren sammen med valpene.

Gleder oss til fødsel og valpene kommer. Sist var hun ferdig på 45 minutt med 3 valper. Håper det går like greit denne gangen.

Ventet kull Langsundets Ville og Hardhausens Floyd

Vi har parret Langsundets Ville, NO48036/09 og Hardhausens Floyd, NO48660/12. Termin ca 18. April 2017. Hun har vært på ultralyd og hun er drektig. 

Begge hundene er avelsgodkjent i Norsk Gordonsetterklub.

Avelsindeks på dette kullet blir 444.

Forventes lettdresserte hunder. Begge hundene har høy jaktlyst og høy viltfinnerevne. Veldig gode til å samarbeide med fører. Tidlig til å ta stand.

Med denne hannhunden får vi igjen noe av de samme blodslinjene som er etter den gamle linja vår med Santi og Beto. Santi sin helsøster: Zättertjärns Bleika av Andøya er oldemor til Floyd. Og Beto sin far: Glitresjøens Syver er bestefar til Floyd.

Blir artig å se resultatet etter denne kombinasjonen. Vi kommer til å beholde valp etter denne parringen.

For å se stamtavle og mer info om hundene gå inn på Norsk gordonsetterklubb hundedatabase: http://dogdb.datahound.no. Eller logg deg inn på NKK - dogweb og søk opp hundene.

Valpene selges jegere og / eller jaktprøveinteresserte. 

Leveringsklar ved 8 ukers alder. Valpene er chippen, fått valpesjekk, vaksinert og gitt ormkur.

Kontakt oss på mobil: Mona Aakervik, 99038416 eller Marius Aakervik, 99260121. Epost: marius.aakervik@ntebb.no

Mer info kommer etter hvert. Les mer om hver enkelt hund under.

NJ(K)CH Langsundets Ville, NO48036/09

Ville kjøpte vi som valp fra kennel Langsundet til Bjørn Morten Bårvik. Med tilhørighet Ringvassøya utafor Tromsø. Hun er godkjent avelstispe i Norsk Gordonsetterklubb. Fri for HD, CCA og PRA.

Mor: Langsundets Lille-Ti, 01601/03

Far: Finnvolas Kid, 10694/06

Hun har fått 3x1uk, 3,2uk. 1ak høyfjell, 1ak skog, 6x2ak, 2x3ak. 3x1vk, derav 2 av disse med ck, 2x2vk, 3vk, 5vk. 1ak apport. Excellent på utstilling. Hun ble Norsk jaktchampion kombinert i 2016.

Hun er ei dame med høy jaktlyst og med høy viltfinnerevne, veldig flink til å samarbeide med fører. Fungere på både høyfjell og skog. Rolig og behagelig å ha i hus.

Ville har hatt et kull tidligere med Langsifjellets Tattigo Diego. Der ble det født 3 tisper som alle er premierte på jaktprøve. Vår Faiza er en av de tispene. Les mer om henne under hennes egen fane.

Bilder og mer info kommer

Hardhausens Floyd, NO48660/12

Floyd bor i Fredrikstad sammen med Fredrik og Anita Weberg-Larsen. Han er godkjent avelhann i Norsk Gordonsetterklubb. Fri for HD, CCA og PRA.

Mor: Budalen's Ragna-Rokk, 00163/05

Far: Hurra Fjellet's Troy, 13160/05.

Han har på jaktprøve: 2x2uk. 1ak, 2x2ak. 1vk, 2vk, 4vk, 5vk.  Excellent på utstilling.

Han er en mann med høy jaktlyst og med høy viltfinnerevne, veldig flink til å samarbeide med fører. Fungere på både høyfjell og skog. Rolig og behagelig å ha i hus.

Hjemme bor han med 2 hannhunder, makan til rolig og behagelig gemytt på disse hundene må man lete lenge etter. Vi kom på besøk med ei høyløpsk tispe og de var like rolige.

Bilder og mer info kommer

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE